Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отечествен радиопреглед с Божан Петров: Слагайте всички ваксини, пък която подейства

Снимка: Pixabay

Малко, малко остана и всичко ще свърши, скъпи сънародници. Вижда му се края, милички. За някои буквално, но за останалите това ще бъде началото на нов по-осъзнат и преосмислен живот след приживения кошмар. Въпреки че за 1300 години никой тук нищо не преосмисли от случилото ни се, но важното е, че ни има. Така ще стане и този път. Дръжте се!  Може надеждата да присветва и да угасва, да лъкатуши в мрака на тунела, като светлината от фенерчето на пиян железничар, който се прибира от нощна смяна преди разсъмване, но все пак я има

Защо ни е предопределено да оцелеем и този път, душици? Вероятно нямате никаква представа или отговор на този въпрос... Защото учените откриха ваксина срещу Ковид? Това няма почти никакво значение. Отговорът е: защото обичното ни правителство и нашият върховен управител генерал-лейтенант премиерът доктор Борисов вече имат план за нашето повсеместно и окончателно спасение и този план вече е приведен в действие. Има и още един щаб. Досега като нямаше план и имаше само един щаб, всичко си вървеше comme il faut. Шосета, тангенти, пари летят към нуждаещите се във всички посоки, легла  - на един болен се падат по три, да се чуди къде да легне - въобще стандарт енд пуърс, милички, представете си сега какво ще става. 

Имаме само някои леки опасения, че заради плана на правителството по спасението, спасението може доста да се забави, а и нацията по стара традиция да вземе да разсъждава, което често завършва пагубно. Пак ще започнат едни безкрайни дискусии... Действат ли тези ваксини, ама много е опасно, ама аз не ща ваксина, ама аз искам от руската, защото ако ще ме чипират, поне да са братя православни. Нали е безплатно? Освен това оставаш жив и можеш да ходиш в мола. Слагате от всички видове и което подейства. С Бил Гейтс и 5G-то после ще се оправяме. Не е сега моментът. Разбрахме ли се? Разбрахме се.

Докато нещата започнат да се развиват по план, призоваваме да се престане с непрекъснатите стресиращи съобщения за реалността. По няколко пъти на ден ни се натяква, че сме на първо място в Европа по смъртност. Първо, това, казват, са естествени процеси и става дума за т.нар „сухи съчки” и второ, нали помните как непрекъснато се повтаряше, че според разни класации сме на второ място по интелигентност в света. Така като се огледате за потвърждение за нашата интелигентност и се позамислите, сами ще откриете, че тези класации и статистики не означават нищо и въобще не бива да им се вярва. 

Като споменахме интелигентност, първото, за което се сетихме, милички, е интервюто на нашия велик кормчия господин Борисов пред „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”. Ако заради тази откровена до болка, емоционална и дълбока човешка изповед не сте се си поплакали и не сте се потресли, значи сте загубили човешкия си облик още преди Бил Гейтс да ви чипира. Той, генерал-лейтенант премиерът доктор Борисов покъртва с признанието, че е успешен политик, но личният му живот е провал и не иска да вижда жени. Той е сам в лабиринта на отчаянието и самотата, неспособен отново на интимност, защото е подло предаден от Мата Хари. Тя влиза, носи пачките, кюлчетата, аранжира, снима и след това - след като користно и безжалостно е стъпкала чувствата и причинила болка на човека - иска да унищожи и политика. Да, обаче не е познала. Хич не се трогваме и пак ще си гласуваме за него. Ние, милички, много добре знаем, че това е истината и знаем какво е станало, защото го казва господин Борисов. Досега има ли нещо, което той да е казал и ние да не сме му повярвали? Няма. 

Прагматичните и сдържани немци обаче, четящи въпросния цайтунг с интервюто, са хора хладни, подозрителни и сигурно не могат да повярват, че историята, която им се поднася, е истинска. Освен това вероятно недоумяват, че това нещо се отпечатва във вестника, който си купуват и трето, че въпросният човек, който дава интервюто, е премиер на каквато и да е държава, и то в Европа. За какво му е въобще на господин Борисов да се занимава с тези интервюта? Ако е заради неговите приятели, европейските лидери, те нямат нужда от немски вестници, за да са наясно с положението. Защо да се разстройват допълнително. Господин Туск като чу тази история, беше разтърсен човекът. А сега  Госпожа Меркел, клетата, като е прочела във вестника - как ли е плакала и тя? А после е разказала за Бойко на съседките и пак е плакала. Защо си причиняваме всичко това? Толкова е травмиращо. Не бива. Време е веднъж завинаги да спрем да ровим в тази унизителна за всички ни история с шкафчето, пистолета, пачките и коварната Мата Хари. Ако пък вие, милички, можете да измислите нещо по-достоверно - пращайте предложения до пресцентъра на Министерски съвет. Нали? Да.

Това е засега. Най-хубавото тепърва ни предстои, скъпи сънародници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Валери Цеков

Програмата за профилактика на рак на маточната шийка може да остане без финансиране

Националната програма за профилактика на рак на маточната шийка може да остане без финансиране от догодина заради ниския обхват на целевата група  - момичета от 10 до 13 години.  За този риск предупреди д-р Валери Цеков, управител на Българското сдружение по иновативна медицина. В Европейската имунизационна седмица от здравното министерство..

публикувано на 24.04.24 в 14:11

ЕК призова България да се придържа към законодателството за обществените поръчки

Европейската комисия изпрати официално предупредително писмо до България и други страни членки, в което настоява те да се придържат към законодателството за обществени поръчки, както и да транспонират директивата за транспортната трансевропейска мрежа TEN-T. Комисията изпрати мотивирано становище до България и още 5 страни-членки заради..

публикувано на 24.04.24 в 14:08
Д-р Юлиян Петров, председател на Синдиката

КТ "Подкрепа": Учителската заплата трябва да стане 150% от средната

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" предлагат учителската заплата да стане 150% над средната брутна работна заплата за страната. Национално изследване на профсъюза показва, че макар и увеличаващи се, трудовите възнаграждения на учителите не отговарят на техните многобройни отговорности и задължения. To e проведено сред 4150 педагози.  Д-р Юлиян..

публикувано на 24.04.24 в 13:58
Борислав Сарафов

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу Адалберт Кръстев

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжнния прокурор на София Адалберт Кръстев. То е по искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение. В предложението си Сарафов иска най-тежкото дисциплинарно наказание за Кръстев заради "многобройните му..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

ГЕРБ-СДС и ДПС със законопроект за забрана на рекламата в медии

ГЕРБ-СДС и ДПС внасят промени в Закона за хазарта, забраняват рекламата в медиите. Това заявиха Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от ДПС. Промените са продиктувани от това да бъде защитен общественият интерес. От двете политически сили предлагат дейности по регулиране на хазарта, на разпространението на рекламите,..

публикувано на 24.04.24 в 13:47
Весислава Танчева

Весислава Танчева: Борбата на тези избори ще е за второто място. То не е гарантирано на ПП-ДБ

"Борбата на тези избори ще  е за второто място. То не е гарантирано на ПП-ДБ". Това заяви пред БНР Весислава Танчева, пиар експерт. "Решението на "Зелено движение" да се явят в друг формат е нещо, което ще повлияе на резултатите на ПП-ДБ.  Те бяха основните представители на коалицията, когато става въпрос за активни граждански действия"...

публикувано на 24.04.24 в 13:42

Рибари протестираха срещу забраната за улов на бяла мида

Да отпадне тримесечната забрана за улов на бяла мида или забранителния период да се ограничи до 1 месец поискаха рибари от Южното Черноморие. Забраната влиза в сила от 1-ви май. Близо 100 души, представители на рибарски сдружения и служители на рибопреработвателни предприятия от Несебър до Царево, протестираха пред сградата на Изпълнителната..

публикувано на 24.04.24 в 13:40