Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен вятър обърна два автомобила в Сливенско

| обновено на 14.12.20 в 19:45
Снимка: Стоян Радев

Силният вятър в Сливенска област е обърнал два лекотоварни автомобила този следобед по републиканския път I-6 София-Бургас.

Пътят е отворен за преминаване, а полицията съветва шофьорите да се съобразят с товара и транспортните средства, които управляват при преминаване в този участък от пътя.

Първият инцидент по Подбалканския път е станал около 15 часа в района на разклона за село Тополчане.


Транспортното средство е изтеглено от пътя, на безопасно място в база селото. Вторият инцидент е станал в района на село Гавраилово.

И при двата случая няма пострадали, но превозните средства са били празни, което е предпоставка силният вятър да ги обърне, съобщиха от полицията. От там препоръчаха водачите да се съобразят с метеорологичната обстановка.

В момента в района на Сливен и околностите духа вятър със скорост от около 60-70 км в час.

Силният вятър причини незначителни щети в града и изкорени няколко дървета. За сега навсякъде има ток и вода, съобщиха от Общината.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Откриване на президентската кампания на Доналд Тръмп в Айова, 6 януари 2024 г.

Тръмп обеща да направи Америка "отново безопасна"

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обеща да "направи Америка отново безопасна" по време на кампанията си в Мичиган, докато демократите, които се събраха в Чикаго, за да номинират Камала Харис, го заклеймиха като професионален престъпник, предаде Асошиейтед прес. Независимият кандидат за президент , 70-годишният Робърт..

публикувано на 21.08.24 в 08:13

Барак Обама: Америка е готова за президентството на Камала Харис

В Чикаго продължава Националният конгрес на Демократическата партия, който ще излъчи Камала Харис за кандидат за президент. Един от най-влиятелните демократи бившият президент Барак Обама заяви, че Америка е готова за президенството на Харис и призова американците да гласуват през ноември. Преди него реч произнесе съпругата му Мишел..

публикувано на 21.08.24 в 08:07

Блинкън в Катар: Няма време за губене за споразумение за спиране на огъня в Газа

Първият американски дипломат Антъни Блинкън заяви в Катар, че няма време за губене при осигуряването на споразумение за прекратяване на огъня в Газа. Блинкън подчерта това в края на десетата си обиколка в Близкия изток. Факторът "време" е ключов в тези преговори - така описа текущите разговори за мир в Близкия изток американският държавен..

публикувано на 21.08.24 в 08:03
Петър Славов

Петър Славов: Сведохме разговора до т.нар. домова книга, да се молим на определени хора

Политиците са в ситуация, в която няма яснота какво следва по така разписаните промени в Конституцията . Това каза в интервю за БНР адвокат Петър Славов, бивш депутат, граждански активист. Сведохме разговора до т.нар. домова книга , да се молим на определени хора дали ще се съгласят да изпълнят конституционните си задължения. "..

публикувано на 21.08.24 в 07:57

Искаме от Европа защитен механизъм за българските производители на яйца

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Заради завишените доставки  на яйца от Украйна , българските производители поискаха забрана на вноса, това обаче не е възможно - информират от земеделското министерство. Процедурата за подготовка на писмено искане към Европейската..

публикувано на 21.08.24 в 07:50

Превозвачите: Политиците да загърбят цирковете поне по темата "еврокомисар"

Една от причините транспортният бранш да настоява България да има еврокомисар с ресор транспорт е възможността да вземе този сектор, колкото и минимална да е тя. Това обясни пред БНР Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камарата на превозвачите в България, която излезе с официална позиция по темата. В последните години прословут..

публикувано на 21.08.24 в 07:41
Георги Георгиев, БОЕЦ

БОЕЦ на протест пред МВР, искат оставката на Калин Стоянов

Гражданското движение БОЕЦ организира протест пред МВР с искане за оставката на служебния вътрешен министър Калин Стоянов. От сдружението посочват, че за да има честни избори, те не трябва да се правят от Стоянов и Делян Пеевски. Лидерът на движението Георги Георгиев обяви във Facebook, че ще представят конкретни доказателства и сигнали..

публикувано на 21.08.24 в 07:37