Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп обеща да направи Америка "отново безопасна"

Откриване на президентската кампания на Доналд Тръмп в Айова, 6 януари 2024 г.
Снимка: БТА

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обеща да "направи Америка отново безопасна" по време на кампанията си в Мичиган, докато демократите, които се събраха в Чикаго, за да номинират Камала Харис, го заклеймиха като професионален престъпник, предаде Асошиейтед прес.

Независимият кандидат за президент, 70-годишният Робърт Кенеди-младши обмисля да прекрати кампанията си, за да обедини усилията си с републиканския си съперник Доналд Тръмп, заяви кандидатката за вицепрезидент Никол Шанахан в интервю, цитирано от Ройтерс.

Тя допълва, че Тръмп е проявил интерес към техните политики в областта на здравеопазването, поради което си струва да се проучи възможността за "партия на единството".

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борислав Сандов

Борислав Сандов: През зимните месеци яз. "Копринка" е държан на 30% от полезния обем

През зимните месеци язовир "Копринка" е държан на много ниски нива - на 30% от полезния обем. Там наистина трябва да се разследва и да се намесят и правоохранителни органи.  Това заяви пред БНР бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов.  Той уточни, че имаме различна форма на стопанисване на язовирите, което поражда редица..

публикувано на 21.08.24 в 10:06

Обнародваха решението за купуването на боеприпаси за новите машини за Сухопътните войски

В "Държавен вестник" е публикувано решението за купуването на боеприпаси за новите машини за Сухопътните войски. Той е част от общия пакет за купуването на 183 машини "Страйкър" и 15 спомагателни машини, сключен през 2023 година със САЩ на стойност около два и половина милиарда лева. С обнародването на договора се отваря възможността..

публикувано на 21.08.24 в 10:04

Кемпер се заби в дърво в Бургаско, 7-годишно дете е в болница

Кемпер катастрофира на пътя Приморско-Созопол. Превозното средство се е блъснало в крайпътен знак и дърво. Колата е управлявана от 62-годишния Росен Илчев. Той е тестван за алкохол и наркотици, като втората проба е положителна за употребата на амфетамин. Шофьорът е задържан за 24 часа. Седемгодишният му син е пострадал и е с лека..

публикувано на 21.08.24 в 09:10

Патриарх Даниил се срещна с американския посланик Кенет Мертен

В сградата на Светия синод в София се е състояла официална среща на Негово Светейшество Българския патриарх Даниил с Негово Превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на Съединените американски щати у нас Кенет Мертен. За срещата съобщават от Българската патриаршия и уточняват, че се е провела по молба на американския посланик. В..

публикувано на 21.08.24 в 09:01

Адв. Емилия Тончева: Абсурд е държавна политика да унищожава сектор животновъдство!

Най-голямата биоферма у нас започна да унищожава животни заради ограниченото ползване на високопланинските пасища. Решението да се намали пашуването в националните паркове застрашава и други животновъдни стопанства. Най-голямата биоферма за телешко месо в ЕС унищожава 1000 животни 7 пъти са намалили броя на животните, които могат да пасат..

публикувано на 21.08.24 в 09:00
Полицаи охраняват отцепен район в Северна Ирландия.

В Северна Ирландия детонираха бомба от Втората световна война

В Северна Ирландия бе детонирана при контролирана експлозия бомба от времето на Втората световна война. Действията на сапьорите бяха предшествани от голяма операция за евакуиране на граждани. Повече от 400 домове бяха евакуирани, преди да бъде извършена контролирана експлозия след откриването на бомбата от времето на Втората световна война в..

публикувано на 21.08.24 в 08:44
Павел Вълчев

Павел Вълчев: Не изключвам екзотични решения на изборите. Това е протестен вот

31% от българите декларират, че искат да живеят в авторитарен или комунистически режим, сочи проучване на "Алфа рисърч". "Това са притеснителни нагласи на българите. Със сигурност и настоящата политическа ситуация помага за развитието и на такива нагласи ", коментира пред БНР социологът от агенцията Павел Вълчев. Свидетели сме на..

публикувано на 21.08.24 в 08:28