Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души отиват на съд за побоя над Слави Ангелов

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото

| обновено на 23.12.20 в 18:32
Слави Ангелов
Снимка: БГНЕС

Трима души отиват на съд за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от прокуратурата.  Главният редактор на "168 часа" беше нападнат в близост до дома си в края на март, а месец по-късно като извършители бяха задържани Бисер Митрев и братята Георги и Никола Асенови. 

Обвинителният акт срещу тях е внесен в Специализирания наказателен съд и предстои насрочване на делото в открито съдебно заседание.

Освен че са нанесли тежки телесни повреди на Ангелов, тримата са обвинени, че от януари 2019 г до задържането им са извършвали силови действия, за да се облагодетелстват и са държали на наркотици.

Тримата бяха задържани на 23 април. Двама от тях са в ареста от тогава и днес изтича максималният осеммесечен срок за задържането им за тези обвинения, т.е., ако прокуратурата не беше внесла обвинителния акт, утре те щяха да са на свобода. Третият обвиняем от октомври е с парична гаранция, заради влошено здравословно състояние.

С  оглед високата степен на обществена опасност на извършените престъпления Специализираната прокуратура положи максимални усилия за разкриването и предаването на извършителите на съд в най-кратки срокове, отбелязват в информацията си до медиите от Специализираната прокуратура.

А в Туитър главният прокурор Иван Гешев написа:

„Казах, че посегателството срещу журналист е атака срещу държавата и че прокуратурата ще направи всичко възможно това брутално престъпление да не остане безнаказано. Поздравления за Специализираната прокуратура и колегите от МВР“.

Веднага след жестокия побой над Слави Ангелов обвинител номер едно нарече случилото се атентат срещу държавата, а след задържането на Бисер Митрев и братята Георги и Никола Асенови обяви, че журналистът е бил поръчан "отвън" заради работата си и с цел  дестабилизация на държавата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Трима обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Лица, които се укриват в чужбина, са поръчали нападението над журналиста Слави Ангелов . Това е основната версия, по която работят разследващите, обяви главният прокурор Иван Гешев. Трима души са обвинени за побоя над главния редактор на "168..

обновено на 24.04.20 в 14:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът отхвърли иска на МФ за близо 630 млн. лв. по делото срещу Васил Божков

Софийският градски съд (СГС) отхвърли гражданския иск на Министерството на финансите (МФ) за близо 630 млн. лева по делото срещу Васил Божков и още девет души, подсъдими по т. нар. "хазартно дело".  Според съдия Иван Коев разглеждането му силно ще затрудни..

публикувано на 05.07.24 в 14:15
Областна администрация-Варна

Освободени са двама заместник областни управители на Варненска област

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев са освободени заместник областните управители на Варненска област Огнян Рачев и Изабела Иванова. Областният управител Андрияна Андреева изразява своята благодарност за добрата екипна работа на досегашните..

публикувано на 05.07.24 в 13:58

Депутати коментират новите назначения на областни управители

Спорът за новите назначения на областни управители продължи и в кулоарите на парламента. От ПП-ДБ обвиниха служебното правителство в политическа чистка и в опит за овладяване на държавата.  "На фона на политическия разпад в парламента статуквото действа..

публикувано на 05.07.24 в 13:47
Димитър Главчев

Главчев: На срещата на НАТО България ще предложи провеждане на мирни преговори между Русия и Украйна

На срещата на върха на НАТО във Вашингтон България ще предложи провеждане на мирни преговори между Русия и Украйна, заяви служебният премиер Димитър Главчев: "Мисля наистина, тъй като стана въпрос в пленарната зала вчера, да предложим мирни..

публикувано на 05.07.24 в 13:46
Валентин Тончев, ДПС

Валентин Тончев: Доган е в страхотна форма и единственият, и незаменим лидер на ДПС

Ще разсея спекулацията за ДПС. С д-р Ахмед Доган сме в ежедневна комуникация. Той се намира в страхотна форма и следи политическите процеси в България, Европа и света. Доган има много ясна представа в каква политическа криза в момента е..

публикувано на 05.07.24 в 13:37
Николай Марков

Николай Марков: Моята голяма грешка се казва Ивелин Михайлов

Моята голяма грешка се казва Ивелин Михайлов, за което се извинявам на всички хора, които са повярвали на идеята. Това заяви пред БНР бившият председател на ПГ на "Величие" Николай Марков,  Оказах парламентарната група на "Величие" да се управлява..

публикувано на 05.07.24 в 13:33
Делян Пеевски, Снимка: БТА

Пеевски категоричен: Няма разцепление в ДПС

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски отрече думите на президента Румен Радев, че България се превръща в нетен донор на Украйна. "Това са отново създаване на страхове, говорене на глупости. Има си позиция, няма такова нещо. Всичко е обяснено. Нека..

публикувано на 05.07.24 в 13:09