Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски съд отказа да освободи Асандж срещу парична гаранция

Джулиан Асанж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж остава в ареста, след като британски съд отказа освобождаването му под гаранция, предаде Ройтерс.

Решението е в отговор на искането на адвокатите на Асандж да бъде освободен в очакване на разглеждане на искането на американските власти да бъде върнат в САЩ.

Там срещу Асандж са повдигнати 18 обвинения и ако вината му бъде призната, той може да получи до 175 години затвор. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Старинни предмети и металотърсач намери полицията при претърсване в плевенско село

Старинни предмети и металотърсач са намерени вчера при предприето претърсване на адреса в село Чомаковци. Процесуално-следствените действия са осъществени от служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност“ ОДМВР – Плевен в хода на специализирана операция. На основание чл.83 от ЗМВР е извършена проверка в дома на 42-годишен...

публикувано на 24.04.24 в 14:52

Гърците ограничават разходите си за Великден заради високите цени

Гърците ограничават пътувания и разходи за Великден поради високите цени, сочи проучване на Института за анализи към Съюза на потребителите. Проучване за нагласите при подготовка на Великденските празници публикува Институтът за анализ на плановете на потребителите за празника. Едва 9% от гърците имат възможност да посетят заведение за..

публикувано на 24.04.24 в 14:48
 Албена Тотева, началник на РУО Плевен

В област Плевен утвърдиха държавния план-прием на ученици в VIII клас

В област Плевен утвърдиха държавния план-прием на ученици в VIII клас по профили и специалности от професии за учебната 2024/2025 година. Те ще се обучават в 47 неспециализирани училища в областта. 88 са утвърдените паралелки в областта за прием след 8 клас, като 35 са за профилирана подготовка.  Как е изготвен план-приемът за паралелки в 47..

публикувано на 24.04.24 в 14:44
Стопкадър /

Димитър Стоянов: Аз подадох сигнала на 112 и ми казаха, че нямат екипи

Имах два избора - или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам. Това разказа журналистът Димитър Стоянов, който бе нападнат от служител на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър" и за да се защити, извади пистолет. "Прецених, че е..

публикувано на 24.04.24 в 14:23
Д-р Валери Цеков

Програмата за профилактика на рак на маточната шийка може да остане без финансиране

Националната програма за профилактика на рак на маточната шийка може да остане без финансиране от догодина заради ниския обхват на целевата група - момичета от 10 до 13 години.  За този риск предупреди д-р Валери Цеков, управител на Българското сдружение по иновативна медицина. В Европейската имунизационна седмица от здравното министерство..

публикувано на 24.04.24 в 14:11

ЕК призова България да се придържа към законодателството за обществените поръчки

Европейската комисия изпрати официално предупредително писмо до България и други страни членки, в което настоява те да се придържат към законодателството за обществени поръчки, както и да транспонират директивата за транспортната трансевропейска мрежа TEN-T. Комисията изпрати мотивирано становище до България и още 5 страни-членки заради..

публикувано на 24.04.24 в 14:08
Д-р Юлиян Петров, председател на Синдиката

КТ "Подкрепа": Учителската заплата трябва да стане 150% от средната

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" предлага учителската заплата да стане 150% над средната брутна работна заплата за страната.  Национално изследване на профсъюза показва, че макар и увеличаващи се, трудовите възнаграждения на учителите не отговарят на техните многобройни отговорности и задължения. To e проведено сред 4150 педагози.  Д-р Юлиян..

публикувано на 24.04.24 в 13:58