Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Месут Йозил сбъдна мечтата си

Снимка: БТА

Сагата по трансфера на Месут Йозил от Арсенал във Фенербахче приключи. Двата клуба обявиха, че германският национал вече е играч на турския гранд. При пристигането си в Истанбул преди дни той призна, че да играе в този отбор е негова детска мечта.

32-годишният плеймейкър преминава в редиците на Фенербахче като свободен агент. Той имаше договор с Арсенал до края на настоящия сезон, но "артилеристите" се опитваха по всякакъв начин да се освободят предсрочно от заплатата му от 350 000 лири седмично. По неофициалнни данни договорът на халфа с "фенерите" ще му носи с 80 процента по-малко приходи. Той ще бъде в сила до лятото на 2024 година.

На "Емиратс" Йозил прекара 7,5 години, в които спечели четири трофея, вкара 44 гола и направи 71 асистенции.

"Искам да благодаря на Арсенал за невероятното пътуване през последните 7,5 години. Заедно ние спечелихме трофеи за първи път след девет години пауза и създадохме спомени, които ще останат за цял живот. На феновете на Арсенал искам да заявя, че те винаги ще останат в сърцето ми", написа световният шампион за 2014 година в прощалното си писмо към лондончани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Берое и Локомотив (София) не си отбелязаха

Берое и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в среща от втория кръг на Първа лига. Двубоят започна в бавно темпо, като и двата тима чакаха своя шанс, за да изненадат противниковата защита. Първата добра възможност се откри пред Локомотив София в 13-ата минута, когато Красимир Станоев направи отличен самостоятелен пробив, но останал очи в очи..

публикувано на 29.07.24 в 21:13

Ботев (Пловдив) се оплака от погром на "Колежа"

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция след градското дерби срещу Локомотив в неделя, завършило при резултат 2:2. Причина за реакцията от страна на "жълто-черния" клуб са щетите, нанесени от феновете на "смърфовете" в сектора за гости и прилежащите към него помещения. От Ботев публикуваха и снимки в социалните мрежи...

публикувано на 29.07.24 в 20:01

Виктория Томова: Борих се докрай, не съжалявам за нищо

Първата ракета на България Виктория Томова заяви, че е доволна от олимпийския си дебют на турнира по тенис на Игрите в Париж.Томова отпадна днес във втория кръг след оспорван мач срещу поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и поражение със 7:6(5), 4:6, 1:6 след почти два часа и половина игра при много горещо време на корт номер 6 в комплекса..

публикувано на 29.07.24 в 19:58

Арсенал обяви трансфера на Калафиори

Вицешампионът на Англия Арсенал обяви трансфера на италианския защитник Рикардо Калафиори. 22-годишният бранител преминава при лондончани с трансфер от италианския Болоня. От клуба не съобщиха трансферната сума, но според медиите тя е 45 милиона евро. "Рикардо е голяма личност и характер. Той има специфични умения, които ще ни направят по-силни..

публикувано на 29.07.24 в 19:56
Филип Янев и Валентина Георгиева

Филип Янев пред БНР: Благодарим за подкрепата на цяла България!

Валентина Георгиева ще помни винаги 18-ия си рожден ден. В деня, в който навърши пълнолетие, тя се класира за финала на прескок на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж.  България не е имала финалистка на най-големия спортен форум от 32 години. През 1992 година на олимпийските игри в Барселона Силвия Митова завършва на 8-мо място във..

публикувано на 29.07.24 в 17:10
Теодор Кабакчиев

Нов подиум за Теодор Кабакчиев в СШ по хард ендуро в Румъния

Теодор Кабакчиев записа нов успех в кръга от световния хард ендуро шампионат, който се проведе в Сибиу (Румъния). Българският пилот завърши на второ място, като изпревари съотборника си в „Sherco Factory Team“  Марио Роман и остана след световния шампион Мануел Леттенбихлер. Световният шампион по супер ендуро за младежи  спечели втория и..

публикувано на 29.07.24 в 13:31
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с 4-о място в Италия

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева и навигаторът й Георги Аврамов (Опел Корса Rallu4) завършиха на 4-о място в своя клас ERC4 в рали „Рома Капитале”, пети кръг от Европейския рали шампионат. Катето и Георги имаха шанс за място на подиума в ERC4, но вчера спукаха гума и загубиха много време в тази битка. Това е дебютът на екипажа в..

публикувано на 29.07.24 в 12:27