Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юноша на Атлетико (Мадрид) е в София, за да подпише с Левски

Начо Монсалве
Снимка: twitter.com

Испанският централен защитник Начо Монсалве пристигна в София, за да финализира трансфера си във футболния Левски. 26-годишният Монсалве, който е свободен агент, ще премине утре сутринта медицински прегледи, след което ще се срещне с клубната управа за финални разговори. Двете страни имат принципна договорка и се очаква 188-сантиметровият бранител за парафира със "сините", ако няма проблем с физическите тестове. Ако подпише, испанецът веднага ще пътува за лагера на Левски в Хърватия и се очаква да дебютира още в контролата срещу Олимпия Любляна в събота.

Монсалве е юноша на Атлетико (Мадрид), но е изиграл само един мач за представителния отбор на "червено-белите" на 2 април 2016 година, когато е титуляр и играе 90 минути при успеха с 5:1 в Ла Лига над Бетис. За последно той е бил част от нидерландския НАК Бреда, но заради чести контузии  записва 12 мача и едва 828 игрови минути за 18 месечния си престой в клуба, който завършва в началото на януари, когато е освободен.

За последно той е играл на 8 март миналата година, а през този сезон не е записал нито една минута, след като през есента нова травма го вади от терена за около три месеца от септември до края на ноември. Испанецът е представляван от агенцията, с която работи и бившият халф на Левски Стайн Спиерингс, който през октомври беше продаден от софиянци на френския Тулуза.

Левски търси още подсилване в защита, като се очакват поне още две нови попълнения до края на зимния трансферен прозорец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радостин Кишишев

Радостин Кишишев се раздели с Ботев (Пд)

Радостин Кишишев вече не е част от Ботев (Пловдив), съобщиха от футболния клуб. Бившият национален състезател на България изпълняваше ролята на административен директор на “канарчетата”, но двете страни са прекратили взаимоотношенията си по взаимно съгласие. “Клубът изразява своите благодарности за професионализма и отношението и му пожелава..

публикувано на 08.05.24 в 19:37
Бенжамен Тома

Бенжамен Тома спечели 5-ия етап от Джирото, Погачар остава начело в класирането

Френският състезател Бенжамен Тома от отбора Кофидис спечели победата в петия етап на Колоездачната обиколка на Италия. Етапът беше дълъг 178 км между Генуа и Лука, като имаше общо изкачвания от 1700 метра. Тома даде най-добро време 3:59.59, като спебечели и бонус от 14 секунди. Французинът победи във финален спринт датчанина Михаел Валгрен..

публикувано на 08.05.24 в 19:30
Женски национален отбор

Волейболистките ни загубиха драматично от тима на Украйна

Националният ни отбор по волейбол за жени загуби от тима на Украйна с 2:3 (25:18, 20:25, 25:20, 22:25, 21:25) във втората си контрола преди старта на Лигата на нациите. Двубоят се изигра при закрити врати в зала "Христо Ботев". Предния ден нашите завършиха 2:2 със същия съперник по договорка между треньорите Лоренцо Мичели и Иван Петков да се..

публикувано на 08.05.24 в 19:18
Велислав Вуцов

Съдийската комисия осъди остро поведението на Велислав Вуцов

Съдийската комисия към Българския футболен съюз осъжда остро поведението на старши треньора на ФК Янтра (Габрово) - г-н Велислав Вуцов, се казва в позиция на комисията. Треньорът на Янтра Велислав Вуцов бе глобен с 2500 лева от Дисциплинарната комисия за поведението си. "Георги Йорданов се казва. Приканвам всички хора в Габрово, които идват на мача,..

публикувано на 08.05.24 в 18:17
Валентина Георгиева и Филип Янев

Радушно посрещане на Валентина Георгиева в нейния клуб

Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева и нейният треньор Филип Янев беше посрещната официално от състезателките от нейния клуб Левски-Спартак в залата по спортна гимнастика на стадион "Георги Аспарухов". Децата й бяха подготвили много изненади, цветя и торта, а на събитието присъства и президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев и..

публикувано на 08.05.24 в 17:59
Йошихито Нишиока

Григор Димитров научи съперника си за втория кръг на турнира в Рим

Японецът Йошихито Нишиока ще бъде съперник на Григор Димитров във втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. На старта на надпреварата 80-ият в световната ранглиста Нишиока се наложи над австриеца Себастиан Офнер с 6:3, 2:6, 7:6(4) след 2 часа и 21 минути игра. До момента японецът и поставеният под номер 8 в..

публикувано на 08.05.24 в 17:52
Гергана Топалова

Гергана Топалова започна с успех в Бостад (Швеция)

Националката на България за "Били Джийн Кинг къп" Гергана Топалова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 2 Топалова стартира с успех в основната схема над германката Теса Йохана Брокман с 6:3, 6:4 за 88 минути. Българката поведе с 5:1 по пътя си към успеха..

публикувано на 08.05.24 в 17:45