Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ се надяват, че разследването в Ухан ще даде отговори за коронавируса

Медицински екип вкарва пациент в болницата „Цзининтан“ в китайския град Ухан, където са настанени заразени с новия вирус, 19 януари 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителката на Белия дом Джен Саки изрази надежда, че международното разследване в Китай ще даде отговори за произхода на пандемията от коронавирус, предаде АФП.

„Наложително е да стигнем до дъното на нещата що се отнася до появата на пандемията в Китай“, каза тя вчера, ден преди началото на разследването на терен от експертите от Световната здравна организация.

Саки каза на ежедневния си брифинг, че Вашингтон ще оцени достоверността на доклада от разследването, когато то приключи. Освен това ще черпи и от информациите, събрани и анализирани от американското разузнаване по темата, посочва БТА.

Десетимата експерти от СЗО пристигнаха в средата на януари в Ухан. След като приключи карантината им, те ще започнат днес проучванията си в първия град в света, който бе поставен под карантина миналата година заради коронавируса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Екипът на СЗО пристига в Ухан.

Екип на СЗО пристигна в Ухан, двама експерти не бяха допуснати, имали антитела

Група експерти на  Световната здравна организация   (СЗО)  пристигнаха в китайския град Ухан , за да разследва произхода на новия коронавирус, чиято поява беше регистрирана в централния китайски град в края на 2019 г. Преди да започнат работа,..

обновено на 14.01.21 в 15:22
Медицински екип вкарва пациент в болницата „Цзининтан“ в китайския град Ухан, където са настанени заразени с новия вирус, 19 януари 2020 г.

Мисия на СЗО заминава за Ухан

Международен екип от учени, сформиран от Световната здравна организация (СЗО), за да установи произхода на новия коронавирус, ще посети Китай другия месец, предаде АФП. Говорител на СЗО потвърди пред АФП новината, която бе разпространена от..

публикувано на 17.12.20 в 07:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Споразумение за правителство на националното помирение подписаха в Пекин 14 палестински фракции

В китайската столица Пекин 14 палестински фракции подписаха споразумение за формиране на "временно правителство на националното помирение" след войната в Ивицата Газа.  В Декларацията от Пекин се казва, че правителството на националното обединение ще..

публикувано на 23.07.24 в 19:03
Николай Денков отговаря на журналистически въпроси - 23 юли 2024 г.

Денков отрече да е предлагал Ненчев за посланик на страната ни в Украйна

Бившият министър-председател Николай Денков отрече да е предлагал бившия министър на отбраната Николай Ненчев за посланик на страната ни в Украйна. Президентът Румен Радев заяви по-рано в своя позиция оп казуса "Ненчев", че по време на правителството..

публикувано на 23.07.24 в 19:01
Божидар Божанов

Божанов: Условия за съставяне на редовно правителство в рамките на 50-ото НС няма

Условия за съставяне на редовно правителство в рамките на 50-ия парламент няма, смята зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Божидар Божанов. Според него разговорите за третия мандат имат смисъл само, ако послужат за основа за формиране..

публикувано на 23.07.24 в 18:39
Вятърен парк в Кипър, архив.

В Кипър бе поставен рекорд по потребление на електроенергия

В Кипър бе поставен абсолютният рекорд по потребление на електроенергия . От енергокомпанията призоваха домакинствата да намалят високата консумация на ток, дължаща се най-вече чрез масовото използване на климатици и вентилатори заради продължаващите..

публикувано на 23.07.24 в 18:31
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис с държавния глава Джо Байдън

Камала Харис напът да спечели с лекота номинацията за президентските избори

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис си е осигурила подкрепата на достатъчно делегати, за да спечели номинацията на Демократическата партия за предстоящите президентски избори.  До понеделник вечерта тя успя да си осигури подкрепата на много повече..

публикувано на 23.07.24 в 18:25
Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл.

Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка

Директорът на американската служба по сигурността Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка десет дни след покушението срещу кандидата на Републиканската партия и бивш президент на САЩ Доналд Тръмп. Чийтъл бе подложена на остри критики заради..

публикувано на 23.07.24 в 18:19

Дъжд угаси пожарите в Северна Гърция

Дъжд загаси пожарите в Северна Гърция. Няма опасност пожарът на планина Славянка да премине границата, дъжд в Гърция помогна Туристите да не влизат в морето до преминаване на бурите, съветват властите в южната ни съседка.  Гърция: Пореден ден..

публикувано на 23.07.24 в 18:17