Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отечествен радиопреглед с Божан Петров: Кога минаха Борисов 1, 2 и 3, та дойде време за Борисов 4

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Знаем, знаем, скъпи сънародници, че сте щастливи, приповдигнати и разтреперени от радостни предчувствия за бъдещето, усещайки всекидневно любовта и грижата на обичната ни власт. Честито, милички, вече не сме на първо място по смъртност в света, което от своя страна означава, че останалите живи ще могат да гласуват на предстоящите избори, което пък от своя страна означава, че ще се осигури възможност да се волеизлее за пореден път любовта към нашия върховен управител - генерал лейтенант премиерът доктор Борисов. Ей, кога минаха Борисов 1, 2 и 3, и сега дойде време за Борисов 4. Майката на Форест Гъмп казваше жената, че животът е като кутия с бонбони и никога не знаеш какъв ще ти се падне. Ние обаче, душици, винаги си знаем. Новото този път е, че ще има и мобилни избирателни секции. Ще ви посещават по къщите, докато сте под карантина и се борите да прескочите трапчето. Никакво отпускане, милички. Стягате се - и малко преди да ви отнесе цитокиновата буря - гледате да намерите поне малко сили и да гласоподадете, оказвайки подкрепа на обичната ни власт, която се грижи за вас. Нещо полезно да свършите... Като за последно. 

Доста лошо впечатление направиха мъчителните и протяжни консултации при президента относно датата на изборите и тяхната честност. Ако трябва да говорим за честност, всички тези, дето се събираха на тези консултации, трябваше горко да се разкаят, да си поплачат заедно с президента и да обявят пред всички, че няма нужда да се провеждат никакви избори, защото е ясно, че рожбите на отечеството обичат само и единствено господин Борисов. Той от своя страна щеше да им прости и да ги назначи кой на какъвто пост иска, както го е правил и преди. Така или иначе след изборите пак ще се стигне дотам. Защо е, милички, цялата тази колизия с изобразяването на демокрация - не можем да разберем. Пък и на всичко отгоре обидихме католиците и арменците с тези избори, което е тежко безобразие. Как не можаха някои толкова години да проумеят, че народната душа се оглежда в господин Борисов така, както господин Борисов се оглежда в нея. Те са неотделими и свързани във вечността. Действителността е само лош сън. Тя е като току-що ремонтирано за милиони срутище, което пада отново и отново, а господин

Борисов, като Сизиф, избутва камъните и дава нови милиони, за да паднат те отново. За гласоподавателя на генерал лейтетент премиера и за него самия обаче действителността не съществува. Там връзката е трансцедентална. Там имаме, милички, както казва почетният председател господин Доган морфичен резонанс и усещане за вътрешната пулсация на общността.

Като споменахме господин Доган... Забелязваме, че ехидно и в същото време с по детски наивно очакване се тиражира новината, че чешката прокуратура разследва как той е придобил ТЕЦ Варна. Да, да. Добре. Отсега да предупредим чешката прокуратура, че той е придобил ТЕЦ-а така, както трябва. Ще има да чакаме, душици, чешката прокуратура така, както чакаме и Барселонската.

Като стана дума за чакане веднага се сетихме, че е наложително да дадем и някои пояснения относно ваксинационната стратегия на правителството. Ваксини нямало, но всъщност имало предостатъчно. Това като онази живоумрялата котка на господин Шрьодингер. Вие до 2040 година каква толкова важна работа имате? Ще чакате. И в склада няма. Важното е, че има строго определен, прецизен и точен план, който, въпреки че няма с какво, се осъществява стриктно. Всеки ден ви се обяснява за първа фаза, втора фаза и трета фаза. По дни и часове. Какво повече искате? Това с ваксинацията у нас, милички, се получава малко като с очакването на комунизма, който едно, че не успя да дойде, а второ - на повечето им беше все тая за него. Пребивавахме в различните му фази - обикновен и зрял социализъм, които трябваше да са само на първо време, докато не стане най-хубавото според плана. Ако пък нещата не се получат с ваксинацията - имаме и резервния план на гуруто на родната евгеника доц.Мангъров. Както той правилно отбеляза - сега британският щам ще довърши работата на обикновения Covid и въобще няма какво да се размотаваме с тия ваксини.

Освен с фазите на ваксинацията, другото с което ни стресират, милички, непрекъснато е с този Навални. Това всеки ден: Навални, та

Навални. Кокошките спряха да снасят. Господин Борисов с такива като този така добре се справя. Владимир Владимирович хич не ги разбира нещата. Какви са тези арести. Обаждаш му се. Каниш го в Банкя на гости... В случая там в путинското Банкя и се разбирате. После го правиш вицепремиер и той приключва. Така е много по-сигурно от тоя Новичок, дето на всичко отгоре се оказа и дефектна партида и не действа. Нали? Да.

Това е засега. Най-хубавото тепърва ни предстои, скъпи сънародници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три къщи са се запалили в квартал "Седми" в Самоков

Три къщи горят в "Седми" квартал в Самоков, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР. На място има екипи на пожарната, които помагат в овладяването на огъня. 

публикувано на 28.07.24 в 21:06
Мъртвата риба на повърхността на лагуната, ФБ на

Тонове мъртва риба в лагуната на Орбетело в италианската област Тоскана

Горещините в Италия достигат до 40 градуса по Целзий, морската вода е необичайно топла, а  повърхността на лагуната на Орбетело – област Тоскана се изпълни с тонове мъртва риба. Зловеща е картината край Орбетело, където в лагуната тонове риба – лаврак, ципура, кефал и даже змиорки, загиват поради липса на кислород. Кметът на Орбетело Андреа..

публикувано на 28.07.24 в 20:30
Камала Харис отдава чест при пристигането си във военновъздушната база

Финален спринт в САЩ - последни 100 дни преди вота за президент

В Съединените щати кампанията за изборите за президент и за конгреса навлезе в своеобразен финален сптринт  Вицепрезидентът Камала Харис се очаква да бъде номинирана за президент от Демократическата партия.  Предизборният ѝ щаб обяви, че е набрал 200 млн. щатски долара и е приел 170 хил. нови доброволци за седмицата, след като президентът Джо..

публикувано на 28.07.24 в 20:09

Президентът утре ще възложи на ИТН да посочи кандидат за министър-председател

Президентът ще възложи на парламентарната група на партия "Има такъв народ" (ИТН) да посочи кандидат за министър-председател, съобщават от администрацията на държавния глава. Мандатът ще бъде връчен на  29 юли , понеделник, в  12:00 часа  на "Дондуков" 2. Така ИТН  получава последния шанс да състави правителство в 50-ото Народно събрание. След като..

публикувано на 28.07.24 в 19:13
Опечалени изпращат ковчезите с телата на убитите 12 деца и юноши при ракетен удар по футболно игрище в селището Мадждал Шамс на окупираните от Израел Голански възвишения, 28 юли 2024 г.

Напрежение и заплахи по линията Израел - "Хизбула" - Иран след удара, убил 12 деца

ООН осъди смъртоносното нападение срещу селище на окупираните от Израел Голански възвишения, приписвано на "Хизбула", предаде АФП. "Цивилните, децата на първо място, не трябва да продължават да носят бремето на ужасяващото насилие, което върлува в региона", заяви чрез гласа на говорителя си генералният секретар на ООН Антониу Гутериш. При атаката,..

публикувано на 28.07.24 в 18:33

Рискова остава ситуацията с пожара в планина Славянка, който навлиза и в минни полета

Сложна и рискова остава ситуацията с пожара в граничната планина Славянка.  На гръцка територия периметърът се разширява и огънят отново настъпва към България. Вътрешният министър Калин Стоянов е поискал помощ  по европейския механизъм за гражданска защита и включването на самолет в гасенето.  От Франция утре пристига самолет да помага за..

публикувано на 28.07.24 в 18:25
Прокурор Наталия Николова.

Разследването на взривовете край Елин Пелин: По всички версии, ще се проверява и дали е умишлено

Вторият очевидец на началото на събитията -  пожарът и последвалите взривове, в Елин Пелин е бил разпитан. Знае се, че и той е подал сигнал на 112 - това стана ясно, след като следователи и Прокуратурата влязоха на оглед за първи от четвъртък в района на произшествието. Младежът, който е бил на мястото на инцидента, е станал свидетел на първите..

публикувано на 28.07.24 в 17:18