Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нямаме намерение да се финансираме от чужбина, заяви председателят на "Възраждане на Отечеството"

Николай Малинов: Постижимо е около 200 хиляди да ни подкрепят на изборите

Николай Малинов в студиото на БНР
Снимка: Ани Петрова, БНР

"Все повече стават реални шансовете да убедим тези 150-200 хиляди човека, които се надяваме да убедим в честността и принципността на нашите позиции. Смятам, че са постижими". Това каза пред БНР лидерът на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, председател на партия "Възраждане на Отечеството", която в понеделник ще внесе документи за регистрация в ЦИК за вота на 4 април. Той уточни, че никога не са обсъждали явяване на предстоящите парламентарни избори в коалиция с друга политическа формация, защото целта им е да прозвучат ясно и категорично техните тези. 

"Нямаме намерение да се финансираме от чужбина. Кампанията ни ще бъде финансирана с дарения и членски внос", подчерта той. 

Икономическата част от програмата на партия "Възраждане на Отечеството" е писана от проф. Боян Дуранкев, съобщи Младенов. 

Според него 50% от българите нямат доверие в нито една партия. 

Малинов обясни, че формацията му не e против ЕС и НАТО:

"Не само не сме против, а харесваме проекта "Европа", но смятаме, че Европа трябва да е на нациите, които да бъдат уважавани, а не просто като в акционерно дружество - по-големият да определя на по-малкия. Същото важи и за темата за НАТО. Ние не сме против ангажиментите ни в НАТО, а сме против дрънченето на оръжия в Черно море, против военни бази в България и против военно чуждо присъствие".

Той определи това като важни червени линии, които ще бъдат основни в разговори с бъдещи коалиционни партньори след изборите.

"Влизаме в политиката с ясен морал и ясна визия какво преследваме. С ясното убеждение, че това е бъдещето на света, защото противопоставянето между Изтока и Запада, което има опасност да доведе до гореща фаза на войната, нас много ни притеснява", заяви още Малинов.

По думите му Европа няма как да противостои на "вихрушката на сблъсъка на цивилизации", която е в момента, без подкрепата на Русия:

"Искаме Европа да бъде силен полюс в този многополюсен свят, който всички признават, но този силен полюс е възможен само ако бъде ресурсно, духовно и културно осигурен. Това е възможно само ако Европа бъде заедно с Русия".

Николай Малинов подчерта, че казусът "Навални" е вътрешен проблем за Русия.

Интервюто на Снежана Иванова с Николай Малинов в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Лавров: Русия е готова да скъса отношенията си с ЕС

Русия е готова да скъса отношенията си с Европейския съюз. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров. Подробностите от кореспондента ни в Москва Ангел Григоров. В интервю за един от най-известните прокремълски журналисти..

обновено на 12.02.21 в 18:34
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лондон, 14 октомври 2023 г.

Отмениха шествие на еврейска организация в Лондон поради опасения за сигурността

Във Великобритания еврейска организация обяви, че с голяма неохота отменя своята демонстрация под надслов "Вървим заедно" в централен Лондон поради опасения за безопасността. Хиляди се очакваше да присъстват на похода в съботния ден в британската столица,..

публикувано на 27.04.24 в 02:05

Пленум на БСП определя кандидатските листи за изборите

Пленум на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и за европейските избори. Общинските и областните конференции за евровота вече са се състояли във всички партийни структури в страната. Излъчени са около 100 номинации за представители в..

публикувано на 27.04.24 в 01:53
Кипър - пожар

Забрана за фойерверки в Кипър заради пожари

В Кипър се забранява използването на фойерверки, след като през тази седмица избухнаха два големи пожара, причинени от неправилно боравене с пиротехнически средства. Глоба до 50 000 евро се налага за палене на огън в горски райони.  Всички фойерверки без..

публикувано на 27.04.24 в 01:47
Крал Чарлз III и Камила Паркър-Боулс

Британският крал ще поднови публичните си ангажименти

Британският крал Чарлз Трети ще поднови публичните си ангажименти следващата седмица, след като постигна окуражаващ напредък в лечението си от рак, съобщи Бъкингамският дворец.  Макар и това да не е пълно завръщане към официалните ангажименти на краля,..

публикувано на 27.04.24 в 01:39

Гърция прави асоциация на диетолозите, за да бори затлъстяването след децата

Министерството на здравеопазването в Гърция създава Асоциация на правоспособните диетолози. Целта е да се прекрати практиката на лица, които нямат необходимата квалификация и реално застрашават общественото здраве, подчерта здравният министър..

публикувано на 26.04.24 в 22:49

Сърби са задържани в Атина за обири на бижутерски магазини

Полицията в Атина задържа двама сърби за извършени обири на бижутерски магазини. Властите предполагат, че са част от международна престъпна мрежа. От декември миналата година гръцката полицията извършва разследване по няколко крупни обира на..

публикувано на 26.04.24 в 22:46

3000 лева за талантливи ученици събраха на благотворителен базар в Силистра

Успешно завърши Великденския благотворителен базар организиран от Окръжния съд в Силистра. Събраните средства са дарени на талантливи деца от града. Подобна инициатива силистренските магистрати организират за втори път. Преди Нова година..

публикувано на 26.04.24 в 22:38