Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде и как е възможна ваксинация срещу Covid-19 през уикенда

Снимка: БГНЕС

Съгласно разпореждане на премиера Бойко Борисов през уикенда регионалните здравни власти в страната трябва да осигурят зелен коридор за ваксинация срещу Covid-19 за всички желаещи. До момента няма оповестена заповед по темата от страна на Министерството на здравеопазването.

Някои от областните инспекции обаче са публикували информация на интернет страниците си за възможност за ваксиниране през уикенда. 

На сайтовете на инспекциите във ВарнаБлагоевград и Русе са оставени телефони, на които желаещите имунизация през уикенда трябва да се запишат. 

РЗИ-Бургас е обявила, че всички желаещи могат да се имунизират със средството на "АстраЗенека" без предварително записване между 9 и 15 часа в събота и неделя в два имунизационни кабинета в града. 

В Шумен ваксинации също ще се извършват без предварително записване между 10 и 16 часа в неделя. 

Имунизационният кабинет в Перник ще работи и в двата почивни дни от 11 до 13 часа. 

В София вчера имунизации за желаещите пълнолетни се извършваха в болница "Пирогов". Директорът ѝ Асен Балтов заяви, че такава възможност ще е достъпна в събота и неделя. Към момента няма информация от столичните здравни власти относно режима през почивните дни.

Вчера у нас пристигнаха 57 600 дози от ваксината на "АстраЗенека". Те ще бъдат разпределени към РЗИ-тата в страната, съобщиха от здравното министерство. В понеделник се очаква следващата доставка - от 25 740 дози от препарата на "Пфайзер/Бионтех", уточняват от ведомството. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борисов: Всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души

Премиерът Бойко Борисов настоя всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души. На работно съвещание с Националния оперативен щаб Борисов разпореди да бъде осигурен „зелен коридор" за всички желаещи да се ваксинират. Въпреки лекото покачване..

обновено на 19.02.21 в 13:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Прокурор Наталия Николова.

Разследването на взривовете край Елин Пелин: По всички версии, ще се проверява и дали е умишлено деяние

Вторият очевидец на началото на събитията -  пожарът и последвалите взривове, в Елин Пелин е бил разпитан. Знае се, че и той е подал сигнал на 112 - това стана ясно, след като следователи и Прокуратурата влязоха на оглед за първи от четвъртък в района на..

публикувано на 28.07.24 в 17:18
Държавният секретар kd IDY Антъни Блинкcн разговаря с японския външен министър Йоко Камикава (не е в кадър) по време на двустранна среща  в Токио, 28 юли 2024 г.

САЩ с нова структура на военното си командване в Япония - обединен щаб с разширени мисии

САЩ обявиха големи промени в структурата на военното си командване в Япония, за да задълбочат координацията със съюзническите сили. Това стана след разговори в Токио между американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на отбраната Лойд..

публикувано на 28.07.24 в 17:06

Румяна Нейкова: Нашите спортисти, които спечелят медали в Париж са български герои

Цената на златния олимпийски медал е много скъпа, плаща се с много труд, лишения, отдаденост, дисциплина. Всяко едно човешко качество не е чуждо да се каже за такъв спортист, които иска да постигне мечтите си. Това сподели олимпийската..

публикувано на 28.07.24 в 16:23

България ще поиска от ЕС самолет за гасене на пожара в планината Славянка

България ще се възползва от механизма на Европейския съюз за гражданска защита, за да поиска самолет за справяне с пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница.  Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Стоянов обясни, че..

публикувано на 28.07.24 в 15:59
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов (в центъра) дава брифинг в село Гара Елин Пелин за взривовете в складовете за пиротехнически средства - 28 юли 2024 г.

Калин Стоянов: За момента няма опасност от взрив в складовете за пиротехника край Елин Пелин

Двете тела   са открити в складовете за фойерверки, който горя по-рано тази седмица край Елин Пелин, потвърди окръжният прокурор на София Наталия Николова на брифинг в село Гара Елин Пелин. Така жертвите на пожара и последвалите взривове стават четири...

публикувано на 28.07.24 в 15:29
Израелски танк в ивицата Газа.

Израелската армия навлезе с танкове в южните райони на Ивицата Газа

Ливанската групировка "Хизбула" обяви най-високо ниво на тревога заради опасения от ескалация на бойните действия с Израел, след като 12 души загинаха при ракетна атака в събота в окупираните от Израел Голански възвишения.  "Хизбула" е опразнила някои..

публикувано на 28.07.24 в 15:08