Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Противниците ни говорят за разруха, но разруха остава само след тяхното управление

| обновено на 20.02.21 в 14:11
Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България, заяви днес премиерът Бойко Борисов.

В излъчван по Фейсбук разговор с финансовия министър Кирил Ананиев и с просветния Красимир Вълчев, той коментира прогнозата на международната рейтингова агенция „Фич“, която повиши перспективата на страната ни от перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на България от стабилна към положителна.

„Вече сме положителни“, каза Борисов, а Ананиев допълни, че това се случва в пандемична обстановка.

„Ето видяхте вчера като им се накарах, завършихме с 14 000 ваксинирани на ден. И това ни е спасението - мощна армия от преболедували с антитела и мощна армия от ваксинирани“, подчерта премиерът.

В социалната мрежа Борисов написа още:

„Нашите противници говорят за разруха, но разруха остава само след тяхното управление. „Фич“ отчита като риск за страната ни несигурния резултат от изборите. Дори и международните експерти знаят, че след коалицията БСП и ДПС следва само фалит и криза. Когато ние управляваме, всички програми работят и парите стигат до хората“.

Пресслужба на МСП

С напредъка на строителството на северния обход на Бургас ще има транзитен път от магистрала „Тракия“ за Слънчев бряг и още през лятото първото платно ще бъде пуснато  за движение, заяви Бойко Борисов, който по-късно инспектира строежа на трасето. Премиерът изтъкна, че с изграждането на участъка ще се изнесе целият транзитен трафик, ще се избегнат задръстванията в Бургас и по този начин ще се намали и замърсяването на въздуха.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Юлиян Петров

Юлиян Петров: Учителят стана момче за всичко. Младите не остават в училище

Правилата в училище са много условни – за учениците и родителите, а са задължителни само за учителите. Всяка забрана в училище е малко условна . Много често съществуващите инструменти не се прилагат , защото има достатъчно препъникамъни. Това мнение изрази пред БНР Юлиян Петров, председател на  синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"...

публикувано на 10.09.24 в 08:25
Пострадала при украинска атака сграда в Москва.

Украинска атака с дронове срещу Москва

Украйна изстреля дронове срещу Москва и други руски региони. Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов съобщи, че загинала жена, а още един човек е бил ранен при атака на украински дрон срещу Москва. Руската противовъздушна отбрана е унищожила 14 украински безпилотни самолета, насочени към няколко района на Москва и град Подолск, на..

публикувано на 10.09.24 в 08:24

Христо Панчугов: Битката в ДПС няма да приключи нито с решението на ВАС, нито с това на ЦИК

"За добро или за лошо изборите катализираха процеси в ДПС, които със сигурност ще оставят партията в много по-лошо състояние отколкото сме свикнали да я виждаме ". Това заяви пред БНР политологът Христо Панчугов. "Очевидно заради този катализатор съдът ще се принуди много по-рано, иначе вероятно би отнело много повече време, да се..

публикувано на 10.09.24 в 08:18
Антъни Албанезе

Австралия планира забрана за ползване на социалните мрежи от деца

Австралия обяви, че планира тази година да въведе закон, който да забрани на децата да използват социални мрежи, като се позовава на рисковете, които това може да създаде за физическото и психическото здраве, предаде Ройтерс. Премиерът Антъни Албанезе заяви, че лявоцентристкото му правителство ще започне проверка на възрастта през..

публикувано на 10.09.24 в 07:56
Египетски танкове край граничния пункт с Газа Рафах, 9 септември 2024 г.

Десетки жертви на израелски удар в Хан Юнис

Най-малко 40 палестинци са били убити при израелски удар по палатков лагер в Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, съобщиха медици, цитирани от Ройтерс. По думите им палатковият лагер се намира в района на Ал Мауаси, обявен за хуманитарна зона, където има разселени палестинци. АФП цитира представител на гражданска защита, според когото при удара..

публикувано на 10.09.24 в 07:45

Оранжев и жълт код за дъжд в Западна България

Оранжев предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. За областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София, Ловеч, Пловдив и Кърджали кодът е жълт. Според прогнозата на НИМХ значителни по количество ще са валежите в Западна..

публикувано на 10.09.24 в 07:37
Юта Урпилайнен

Еврокомисарят за международните партньорства е на посещение в България

Европейският комисар за международните партньорства Юта Урпилайнен ще бъде на работно посещение в България. Очаква се тя да се срещне с министъра на външните работи Иван Кондов  и с представители на бизнеса, неправителствения сектор и младежки организации. Сред темите са геополитическата ситуация и участието на България в изпълнението на..

публикувано на 10.09.24 в 07:26