Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред Министерски съвет заради загиналото от токов удар момче

| обновено на 20.02.21 в 18:26
Снимка: БГНЕС

Семейството на загиналото от токов удар 16-годишно момче и техни близки се събраха на протест пред Министерския съвет и Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, и те да понесат своите наказания. 

"Аз съм бащата на Людмил. Искам да помоля всички сънародници, всеки има деца, не трябва да оставят нещата, след като гледат моя случай, не го пожелавам на никой. Това няма да се забрави. Ако не обръщат внимание и не се намерят по най-скоро да дават виновниците и да влизат в затвора, доживотен затвор. Аз няма да спра, ако трябва ще спя пред парламента с моето семейство, с другите хора на палатки", каза опечаленият родител 

Майката на починалото момче поиска справедливост от държавата, за да се предотврати нов трагичен случай:

Има заплахи за хората, за да не идват. Всеки има деца! Това е пешаходна пътека. Невинна смърт! Хора, в каква държава живеем - незаконна! Подкупена държава имаме. Ами, утре - вдругиден ще стане с друго дете или с друг човек. В нашата държава нямаме ред, всичко е подкупено…Да намерят убиеца! Искам справедливост за Людмил“.

Пред „Хоризонт“ протестиращи споделиха, че са получили предупреждения от полицаи да не блокират улици по време на протеста.

16-годишното момче почина след токов удар от необезопасена шахта с кабели на оживен столичен булевард, захранващи преместваеми търговски обекти. 

След случая главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков подаде оставка.

БГНЕС
Протестиращи от "Системата ни убива"  също се присъединиха към мирното шествие на роднините на загиналото от ток момче и  блокираха бул. "Дондуков" в София. Движението беше освободено преди 18 ч.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Протест за загиналото от токов удар момче затвори улица в София

Жители на столичния квартал "Факултета" блокираха за кратко улица "Суходолска" и поискаха оставката на кметовете на София Йорданка Фандъкова и на район "Триадица" Димитър Божилов по време на протест заради загиналото срещу болница "Свети Иван Рилски" от..

публикувано на 18.02.21 в 19:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева. Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева..

публикувано на 26.04.24 в 07:34

Венци за загиналите от трудови злополуки поставят пред КНСБ

От 9:30 ч. КНСБ и представители на социалните партньори ще отдадат почит пред паметта на загиналите при трудови злополуки работници. Ще бъдат поднесени венци пред мемориалната плоча, поставена пред сградата на конфедерацията в София. От 10 ч. в..

публикувано на 26.04.24 в 07:32
Димитър Главчев

Заседание на служебния кабинет, решава бюджети на агенции и министерства

Служебното правителство се събира на редовно заседание в 13 часa. По предложение на министър-председателя ще бъдат одобрени допълнителни разходи по бюджетите на различни ведомства и агенции. Сред тях са: Националния статистически ниститут, Aгенцията..

публикувано на 26.04.24 в 07:28

Хотели и ресторанти може да затворят в разгара на лятото заради кризата с персонала

Юристи от миграционни центрове и работодатели обмислят колективен иск срещу държавата заради пропуснати ползи . Те отправят упреци за забавени процедури по издаването на визи за сезонните работници от трети страни, които туристическият бранш..

публикувано на 26.04.24 в 07:28

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Очаква се петъчното заседание да е последното за 49-тия парламент. Депутатите започват работа с второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили.  Така ще се изравнят възнагражденията на..

публикувано на 26.04.24 в 07:27

Кипърските турци излизат на масов протест срещу корупцията

Кипърските турци излизат днес в северната част на Никозия на масов протест срещу "корупцията, бедността и безизходицата", с искания за "чисто общество". Негови инициатори са 32 опозиционни политически партии, синдикати, асоциации и други неправителствени..

публикувано на 26.04.24 в 05:26
Хамза Юсаф

Първият министър на Шотландия Хамза Юсаф може да се раздели с поста си

Първият министър на Шотландия Хамза Юсаф може да бъде принуден да напусне поста си, след като Зелените, които бяха коалиционен партньор на неговата Шотландска национална партия обявиха, че ще подкрепят вот на недоверие срещу него в парламента в Единбург...

публикувано на 26.04.24 в 03:57