Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК предлага настоящите правила за роуминга в ЕС да се удължат с 10 години

Европейската комисия предложи нов регламент за роуминга в ЕС, чрез който настоящите правила да се удължат с 10 години. Срокът за тяхното прилагане изтича на 30 юни 2022 година. От Комисията подчертават, че във време, в което са ограничени несъществените пътувания, това е важна стъпка, за да се подготви по-светло бъдеще. 

"Потребителите ще се възползват от същото качество и скорост на връзките на мобилните си мрежи в чужбина, както и у дома. Новите правила ще дадат ефективен достъп до услуги при извънредни ситуации, в т.ч. и алтернативни средства за хора с увреждания", твърдят от Комисията. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на САЩ Джо Байдън говори по време на 115-ата национална конвенция на NAACP (The National Association for the Advancement of Colored People) в Лас Вегас, Невада, САЩ, 16 юли 2024 г.

Изправен пред призиви да се оттегли, Байдън е заявил, че планира да спечели изборите

Президентът Джо Байдън даде положителна проба за Covid-19 преди участие в предизборно събитие с испаноговорящи избиратели в Лас Вегас. Американските медии коментират, че това става в момент на растящ вътрешнопартиен натиск срещу него да се оттегли от надпреварата за Белия дом.  Лидерът на демократите в Сената е посъветвал Байдън да прекрати..

публикувано на 18.07.24 в 18:22
Снимката е илюстративна.

Продължава гасенето на пожара върху 250 дка гори при кюстендилското с. Ваксево

Продължава погасяването на пожара, който възникна на 16 юли в иглолистна гора в района на с. Ваксево, който се  разпространи в посока на селата Тишаново и Фролош.  Над 30 пожарникари и екипи на горските стопанства от региона ще са на терена до късно тази вечер, използва се специализирана техника, включила се и частна фирма с водоноски...

публикувано на 18.07.24 в 17:59
Володимир Зеленски

Зеленски призова европейските съюзници да останат единни в подкрепата си за Киев

Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските съюзници да останат единни в подкрепата си за Киев. И отново поиска западните съюзници да позволят на украинската армия да нанася удари по руска територия с оръжията, които предоставят на Украйна.  Единството на Европа винаги води до силни решения, каза Зеленски на срещата на върха на..

публикувано на 18.07.24 в 17:49

12 години от атентата на летище "Сарафово". Какво се промени по отношение на сигурността?

Днес се навършват 12 години от атантата на летище "Сарафово".  Направиха се сериозни промени по отношение на мерките за сигурност, обясни пред БНР  Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас. Той разказа, че роднините на загиналите израелски граждани ще дойдат за поредна година, за да  поднесат венци и запалят свещи. "Те го..

публикувано на 18.07.24 в 17:46
Българският отбор на Европейски шампионат за трансплантирани и диализирани

Европейски игри за трансплантирани: Представителите на 28 държави празнуват победата на живота

"Най-големият подарък е да спасиш човек. Животът продължава дори и в друго тяло. Аз, като реципиент имам невероятната отговорност да пазя това, което съм получила".  Думите са на Наталия Маева,  журналист, завеждащ редакция "Новини, образование, култура" в програма "Христо Ботев" на БНР.  Тя е преминала през двустранна белодробна..

публикувано на 18.07.24 в 17:25
Румен Радев в двореца „Бленхайм“ във Великобритания в компанията на президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Унгария Виктор Орбан и албанския премиер Еди Рама.

Президентът ще обяви утре кога ще връчи втория мандат

Президентът Румен Радев ще обяви утре сутринта кога ще връчи втория мандат .  Илияна Йотова: Надявам се да има правителство с третия мандат ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат "В никакъв случай няма да бавя процеса, ще се съобразя и с усилията на партиите наистина да формират правителство, ако могат, но също така ще се съобразя с..

публикувано на 18.07.24 в 17:20
В село Воден след пожара

Заради пожара край Воден затвориха пътя за с. Крайново. Четирима са евакуирани

Заради бушуващия пожар е затворен пътят между селата Воден и Крайново. Четирима души от Крайново са евакуирани в дома за стари хора във Воден. По думите на свидетели огънят е на около километър от Крайново, но няма опасност за жителите. Засега официална информация за ситуацията с разпространението на пожара край селата в община Болярово няма...

публикувано на 18.07.24 в 17:00