Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо половин милион лева за ремонт на напорния водопровод в Свищовско

Снимка: БГНЕС

Община Свищов получи от Министерството на регионалното развитие близо половин милион лева за спешен ремонт на напорния водопровод и решаване на проблемите с водоснабдяването на четири от най-засегнатите села. 

Повече от 80% е загубата по водоснабдителната мрежа на свищовските села Драгомирово, Морава, Хаджидимитрово и Козловец. С отпуснатите от Регионалното министерство днес 460 000 лева ще бъде направен основен ремонт на напорния водопровод, за да бъдат изведени от водната криза близо 3500 жители на четирите села. Избрана е фирма изпълнител, ремонтът ще започне до броени дни, посочиха от Община Свищов. 

Все още не е ясно кога ще започне изграждането на нов 12-километров довеждащ водопровод за Свищов, за което от държавния ВиК холдинг от миналото лято са осигурени над 4 милиона лева.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пурпурното полярно сияние се дължи на мощно слънчево изригване

Пурпурно полярно сияние беше наблюдавано тази нощ в небето на България. Явлението се дължи на мощно слънчево изригване, обясни доц. Никола Петров, директор на Националната астрономическа обсерватория "Рожен": "Ние всъщност виждаме най-високите йонизирани светещи частици от земната атмосфера на височини над 150-200 километра над земната повърхност, които..

публикувано на 11.10.24 в 18:40

Пожарът в депото за твърди битови отпадъци край Враца е потушен

Пожарът в депото за твърди битови отпадъци край Враца е потушен. Продължава оросяването и засипването с пръст, за да не се допусне възпламеняване на тлеещи огнища.  Районът остава под наблюдение.  Замърсяване на въздуха не беше отчетено, въпреки че до обед в града се усещаше неприятна задушлива миризма. Репортаж на нашата кореспондентка..

публикувано на 11.10.24 в 18:17

Разследват полицай от РПУ Велинград заради сигнал за сексуално посегателство над непълнолетно момиче

Полицай от РПУ Велинград е бил задържан за 24 часа, заради сигнал, че е упражнил сексуално посегателство над непълнолетно момиче. По случая е образувано досъдебно производство. Веднага след получаването на сигнала, полицейският инспектор е бил задържан от служители на "Дирекция вътрешна сигурност" на МВР със съдействието на полицаи от..

публикувано на 11.10.24 в 18:11
Снимката е от удари в Одеса и е илюстративна

Четвърта руска ракетна атака срещу Одеска област в рамките на последните пет дни

Миналата нощ Русия подложи на нов въздушен удар района на Одеса, украинските власти и партньорите им в Лондон съобщават за неотслабващи атаки на войските ѝ в Донбас. Според сводката на Британското военно разузнаване, публикувана от Министерството на отбраната на Обединеното кралство, руснаците обграждат град Селидове и ще се опитат да го..

публикувано на 11.10.24 в 17:59
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Израел атакува за втори път пост на мироопазващите сили на ООН в Ливан

Израел атакува за втори път пост на мироопазващите сили на ООН в Ливан. Нарастват опасенията и от нови бомбардировки срещу Бейрут, след като при израелска атака снощи в централната част на ливанската столица загинаха 22 души, а близо 120 бяха ранени. Израелски военен булдозер е съборил огражденията на пост на мариоопазващите сили на ООН в..

публикувано на 11.10.24 в 17:41
Веселин Топалов

Веселин Топалов: Центърът на шахмата ще се измести към Азия

Центърът на шахмата ще се измести към Азия. Такава прогноза направи пред БНР световеният шампион по шахмат Веселин Топалов. "Индия в момента се развива много добре. Има и други страни, като Узбекистан, които са създали поколения от млади таланти. Усещането е, че в бъдеще повечето важни състезания ще се провеждат в Азия. В момента Китай държи..

публикувано на 11.10.24 в 17:35

"Булгаргаз" вдигна наложения запор върху сметка на "Топлофикация София"

"Булгаргаз" ЕАД вдигна наложения запор върху сметка на "Топлофикация София" ЕАД след като двете дружества сключиха извънсъдебно споразумение и "Топлофикация София" извърши частично плащане в размер на 10 млн. лв.  Към момента задълженията на "Топлофикация София" ЕАД към "Булгаргаз" ЕАД са 856 млн. лв. Днес "Булгаргаз" ЕАД изпрати предложение за график..

публикувано на 11.10.24 в 17:16