Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус победи Каляри с три гола на Роналдо

Каляри - Ювентус
Снимка: БГНЕС

Ювентус победи лесно с 3:1 като гост състава на Каляри в двубой от 27-ия кръг в Серия А. Три гола на Кристиано Роналдо още през първата част решиха крайния изход от срещата.

Още в десетата минута португалският национал се разписа с глава след центриране от ъглов удар на Хуан Куадрадо.

В 25-ата минута Роналдо беше точен след изпълнение на дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Алесио Краньо срещу звездата на гостите.

Само седем минути по-късно Федерико Киеза подаде за Роналдо, който със силен удар от наказателното поле оформи своя хеттрик.

През втората част головите опасности пред двете врати не бяха толкова много, а домакините достигнаха до почетен гол чрез Джовани Симеоне в 61-ата минута.

Ювентус е на третото място във временното класиране с актив от 55 точки. Каляри остава застрашен от изпадане с 22 точки на 17-та позиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с пето място във финала на прескок

Валентина Георгиева се класира на пето място на финала на прескок при жените на турнира по спортна гимнастика на Игрите в Париж. 18-годишната българка, която е дебютантка на най-големия спортен форум, изпълни много добре и двата си прескока. Първо тя направи "Юрченко" с два винта и получи 14.100, след което "Цукахара" с винт и половина и беше..

публикувано на 03.08.24 в 18:49
Рами Киуан

Рами Киуан не успя да стигне полуфиналите в Париж

Рами Киуан отпадна на четвъртфиналите в категория до 71 килограма на олимпийския турнир по бокс Париж и остана на крачка от медалите. 24-годишният Киуан загуби от Омари Джоунс (САЩ) с 0:5 (27:30, 27:30, 27:30, 27:30, 27:30) съдийски гласа и не успя да се класира за полуфиналите, с което да си гарантира най-малко бронз. Настоящият европейски..

публикувано на 03.08.24 в 17:51
Матю Ебдън/Джон Пиърс

Матю Ебдън и Джон Пиърс спечелиха олимпийската титла на двойки мъже

Австралийците Матю Ебдън и Джон Пиърс спечелиха титлата на двойки мъже в турнира по тенис на Олимпийските игри в Париж. Ебдън и Пиърс победиха на финала четвъртите поставени Раджийв Рам и Остин Крайчек (САЩ) с 6:7(6), 7:6(1), 10:8 за малко повече от два часа на корта.

публикувано на 03.08.24 в 16:16
Томас Бах - президент на МОК

Томас Бах: Хелиф и Лин са родени жени

Международният олимпийски комитет (МОК) иска да запази бокса в програмата на Игрите за Лос Анджелис 2028, каза президентът на организацията Томас Бах. През юни 2023 година сесията на МОК отне членството на Международната боксова асоциация (IBA), тъй като федерацията, лишена от правото да провежда олимпийските квалификации през 2019-а, не можеше да реши..

публикувано на 03.08.24 в 14:37

Националът Йордан Минчев сменя Балкан Ботевград с Белгия

Баскетболният национал Йордан Минчев ще продължи кариерата си в първенството на Белгия, след като подписа договор за следващия сезон със Спиру Шарлероа, обявиха от клуба с публикация в социалните мрежи. През последния сезон той игра за Балкан Ботевград, към който се присъедини към отбора през есента на 2023 година от румънския Сибиу и изигра 37 мача...

публикувано на 03.08.24 в 11:38

Кристиан Василев завърши 14-ти в гребането

Българският гребец Кристиан Василев се класира на 14-то място на скиф на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на втората позиция във финал C. Василев се движеше трети в първите 1500 метра, но направи много силна атака във финалните 500, с която изпревари бразилецът Лукаш Вертен Ферейра. Крайното време на българина беше 6:44.61, а по-бърз от..

публикувано на 03.08.24 в 10:58

Български експонат обогати Олимпийския музей в Лозана

Олимпийската шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио 2020 Стефани Кирякова подари свое трико на Олимпийския музей на МОК в Лозана. "Да видиш трикото си на снимка е едно. Но да преживееш олимпийския музей, където е събрана историята на олимпийските игри от тяхното начало и да осъзнаеш, че си част от това, е съвсем различно...

публикувано на 03.08.24 в 10:19