Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Онлайн дискусия за заетостта на хората от уязвимите групи

| обновено на 26.03.21 в 14:01

Заетостта на хората от уязвимите групи и ролята на социалното предприемачество в България са акцентите на онлайн дискусия на тема „Възможности, трудови умения, заетост, достоен живот: социалните предприятия в търсене на най-добрите решения за хората“.

Форумът е организиран от Български център за нестопанско право, социалното министерство и други неправителствени организации.

Темата за заетостта на хората от уязвимите групи е актуална, особено в рамките на ограниченията в условията на пандемия, смятат организаторите на дискусията.

Социалните предприятия у нас заемат важна роля в живота на стотици хора в неравностойно положение, като намират решения на едни от най-наболелите въпроси, свързани с правото на труд.

Част от обсъдените теми бяха какви ще са следващите стъпки в посока гарантиране правото на труд на хора в неравностойно положение на пазара на труда, как ще се генерират нови идеи за подкрепа на нуждаещите се, какъв е натрупаният към момента опит с вписването в регистъра на социалните предприятия в България.

Акцент беше доколко са гъвкави инструментите за наемане на работа на хора от уязвими групи и какви добри практики има за наемането им от работодателите.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без официална церемония nо предаването на властта в МЗ

Без официална и открита за медиите церемония премина предаването на властта в здравното министерство. Макар да дойдоха заедно, за да говори с журналистите излезе само вече бившият министър Костадин Ангелов. Отсъствието на новия служебен министър Стойчо Кацаров, Ангелов обясни така: „Не зависи това от мен! Предадох всичко, обяснил съм всичко!..

публикувано на 12.05.21 в 11:52

АЕЖ призова служебния кабинет да възстанови бюджетната субсидия на БНР

Асоциацията на европейските журналисти призова служебното правителство да възстанови бюджетната субсидия за Българското национално радио в нейния пълен размер. С решение на кабинета „Борисов 3“ през март и април, субсидиите на обществените медии бяха намалени пропорционално , заради извънредни разходи на Министерството на здравеопазването...

обновено на 12.05.21 в 11:48
Жители на Лод напускат опожарена синагога.

Извънредно положение в израелския град Лод

Израел обяви извънредно положение в централния град Лод заради размириците в арабските райони на фона на разрастващия се конфликт между израелските сили и палестинските бойци. Очаква се извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН, посветена на сблъсъците в района през последните дни. Над 1000 ракети са изстреляни от палестинските..

публикувано на 12.05.21 в 11:44
Проф. Пламен Гацов в студиото на програма Христо Ботев

Проф. Пламен Гацов: Сърдечната недостатъчност като усложнение след Covid е рядка при хора със здрави сърца

„ Сърдечно- съдовите заболявания са водещи по смъртност след българите, 61 на сто от смъртните случаи се дължат именно на тях през 2019 година“, каза пред БНР проф. Пламен Гацов, председател на работната група по Сърдечна недостатъчност и професор в Медицинския университет в Плевен. От 10 до 16 май Европейското дружество по..

публикувано на 12.05.21 в 11:25
Президентът Румен Радев представи структурата, състава и приоритетите на служебното правителство

Първи коментари на служебните министри след поемането на властта от "Борисов 3"

В Министерския съвет без присъствие на медиите се проведе церемонията по предаване на властта от кабинета "Борисов 3" на служебното правителство. След нея вицепремиерът по обществения ред и сигурност и вътрешен министър Бойко Рашков обяви: „Не мога да кажа кои ще са първите кадрови промени, трябва да се срещна с Георги Терзийски първо. Ревизия на..

обновено на 12.05.21 в 11:19

Нощ на литературата и в Силистра

Международната инициатива „Десета нощ на литературата“ ще се проведе днес и в Силистра, съобщиха от Регионалната библиотека „Партений Павлович“, които са организатори на събитието. Съидейници на събитието са община Силистра, Народно читалище „Доростол 1870“, Обединеният детски комплекс и Театрално студио „Артистик“. Организаторите канят..

публикувано на 12.05.21 в 10:47

Фотоизложба за българския принос в културното многообразие на Европа

В Плевенския медицински институт откриват фотоизложба на тема „Българският принос в културно-историческото многообразие на обединена Европа“. Показано е част от художествено-документалното наследство на БАН. Проявата е инициатива на Регионалния академичен център и висшето училище в сътрудничество с БАН. Многобройните български и чуждестранни..

публикувано на 12.05.21 в 10:40