Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нетаняху „използвал нелегитимно“ властта си

Бенямин Нетаняху
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху „нелегитимно използвал“ властта си и е смятал услугите за „разменна монета“, смята прокурор по делото за корупция срещу лидера, предаде Би Би Си.

Лиат Бен Ари заяви пред съд в Ерусалим, че Нетаняху е искал „неуместни облаги от собственици на големи медии в Израел, за да постигне напредък за личните си дела“.

Нетаняху категорично отрича да е извършвал нещо нередно.

Изслушването идва на фона на срещи на израелския президент с депутати, с които обсъжда евентуално следващо правителство след изборите миналия месец.

Вотът не успя да сложи край на продължителния политически застой, който доведе до четири последователни парламентарни избори в рамките на две години, като остави и десния блок на Нетаняху и политическите му противници без мнозинство.

След като президентът Реувен Ривлин се консултира с всички партии, той ще номинира този, който смята, че има най-голям шанс да договори управляваща коалиция. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Бенямин Нетаняху

Нетаняху е обвинен в корупция

Главният прокурор на Израел повдигна днес срещу премиера Бенямин Нетаняху обвинения в корупция, които министър-председателят оприличи на опит за преврат, предаде Ройтерс. По този начин се засилва несигурността около бъдещото ръководство на..

обновено на 21.11.19 в 20:48