Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат присъствено в училище от понеделник

За останалите присъственият режим ще е по графика отпреди 22 март

| обновено на 08.04.21 в 18:01
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев
Снимка: БГНЕС, архив

От понеделник учениците от първи до четвърти клас се връщат присъствено в училище, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. За останалите се връща присъствения режим на обучение отпреди 22 март.

„Взехме решение за частично възстановяване на присъствения учебен процес от понеделник, 12-и (април), в режима отпреди 22 март“, каза той на редовния седмичен брифинг за актуалната епидемична обстановка.

„Т.е. всички ученици от първи до четвърти клас се връщат плюс три от осемте класа от 5-и до 12-и. Ще продължим графика, който прекъснахме на 22-ри. Ще започнем със 7-и, 8-и и 10-и клас, след това от 26-и (април), ако ситуацията позволява, съответно 5-и, 9-и и 12-и клас“, каза министър Велчев.

По предварителен график учениците от 6-и 11-и клас ще учат присъствено от 17 май. 

Как родители на ученици от 5-и до 12-и клас възприемат новия график за училищната ротация и какви са техните основни притеснения? Можете да чуете в репортажа в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Европейски парлемент

Ясни са комисиите в ЕП с участие на българските евродепутати

Евродепутатът от "Обнови Европа" и член на "Продължаваме промяната" Христо Петров ще бъде член на комисията по култура и образование в новия Европейски парламент, стана ясно от обявеното днес разпределение на парламентарните комисии. Петров е и заместващ член на комисията по заетост и социални въпроси. Най-много редовни членове от..

публикувано на 19.07.24 в 20:13
Джо Байдън

Байдън осъди руската присъда от 16 години затвор за Гершкович

Президентът на Съединените щати Джо Байдън осъди присъдата от 16 години затвор, дадена на репортера на "Уолстрийт джърнъл" Евън Гершкович, подчертавайки, че той "не е извършил престъпление", предаде Ройтерс. Байдън посочи, че неговата професия и американското му гражданство са това, което го е направило мишена за Москва. Евън Гершкович..

публикувано на 19.07.24 в 19:35
Делян Пеевски

Делян Пеевски: Новото начало е факт!

"Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България". Това прессъбщение дойде от името на председателя на ДПС Делян Пеевски, след като по-рано днес привърженици на Ахем Доган влязоха в в централната на движенето на столичния бул. "Александър Стамболийски". Не става ясно обаче какво смята да..

публикувано на 19.07.24 в 19:26

Евън Гершкович бе осъден в Русия на 16 години затвор за шпионаж

Репортерът на Wall Street Journal Евън Гершкович бе осъден в Русия на 16 години затвор по обвинения за шпионаж, съобщава Франс прес.  Гершкович бе арестуван в град Екатеринбург през март миналата година, при което властите го обвиниха, че издирвал информация за руската оръжейна индустрия в услуга на Централното разузнавателно управление на..

публикувано на 19.07.24 в 18:14

Меморандум за разбирателство между Белград и ЕС за развитие на природните ресурси на Сърбия

Сърбия и Европейският съюз подписаха меморандум за разбирателство за развитие на природните ресурси на западната ни съседка и изграждане на снабдителна верига за електромобили, съобщава Франс прес. Документът бе подписан в Белград в присъствието на президента Александър Вучич, германския канцлер Олаф Полц и заместник-председателя на ЕК Марош..

публикувано на 19.07.24 в 17:54

Главчев: Максимално съкращаваме сроковете за финансово подпомагане на пострадалите от пожарите

Държавата ще компенсира пострадалите от пожарите семейства , Министерството на финансите разработва методиката за това.  Земеделски стопани и обикновени хора ще получат компенсация за унищожени площи и погинали животни. Министерството на отбраната ще дооборудва още хеликоптери с необходими съоръжения за гасене на пожари , а в..

публикувано на 19.07.24 в 17:50
Снимката е илюстративна.

Пожарникари и екипи на горските стопанства са на два пожара в Кюстендилско

Пожарникари и екипи на горските стопанства от региона през целия ден гасиха пожари в района на селата Ваксево, Фролош и Червена ябълка, Кюстендилско, на границата със Северна Македония. Засегнати са гори, големи територии площ, като и през нощта двата пожара ще се наблюдават.  В района на Червена ябълка пожарът е върху бивши земеделски земи,..

публикувано на 19.07.24 в 17:22