Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

798 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа

| обновено на 25.04.21 в 07:58
7
Снимка: БГНЕС

798 са новите случаи с коронавирус у нас за изминалото денонощие при направени 7493 теста, което е малко над 10%, сочат данните към полунощ на Единния информационен портал.
С най-много нови случаи е столицата София  - 162, следвана от областите Бургас, Пловдив и Варна.
Като излекувани са отчетени 509 души, а 33- ма са починали.  

В болници са 8 087 пациенти с коронаврус, от тях 738 са  в интензивни  отделения.

За изминалия ден са поставени 4 230 дози ваксини и така общият им брой от началото  на ваксинационната кампания е повече от 721 000.


Графики на ситуацията с Covid-19 в България
В понеделник у нас се очаква доставката на 138 000 дози ваксини от препарата на "Пфайзер/Бионтех", съобщи министърът на здравеопазването проф .Костадин Ангелов,
който определи темповете на ваксинация в страната като изключително добри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Крайбрежието на Катандзаро, Калабрия.

Италия облекчава мерките срещу коронавируса в страната

Считано от 26 април 2021 г. Италия въвежда облекчения на мерките срещу коронавируса в страната като включително се разрешава свободното движение между регионите при определени условия, съобщиха от МВнР...

публикувано на 24.04.21 в 12:12

Кантарджиев: През есента случаите на коронавирус ще са само в отделни места или семейства

Значителен спад на новозаразените с коронавирус до есента – такава прогноза направи проф. Тодор Кантарджиев в ефира на „Тази събота“ по Би Ти Ви. „Мисля, че есента ще имаме вече малко случаи и ще са само в отделни места, колективи и семейства. Дай..

публикувано на 24.04.21 в 18:00

"Джонсън и Джонсън" нарече своята ваксина "много полезна" защита срещу коронавирусните щамове

Компанията "Джонсън и Джонсън" (J&J) подчерта в петък, че нейната ваксина срещу Covid-19 е "много полезна и ценна" както за САЩ, така и за света и че предпазва от различни варианти на коронавируса. Д-р Матхай Мамен, глобален ръководител на..

публикувано на 23.04.21 в 22:52
ВИЖТЕ ОЩЕ
Олександра Микулска от Украйна,

Олександра Микулска: В "Храна за размисъл" избрах ястие, пълно със спомени от семейството

Не вярвах, че някой ще се интересува от нашите истории и много се радвам, че съм част от кампанията „Храна за размисъл“. Това призна в интервю пред БНР Олександра Микулска от Украйна, едно от лицата на кампанията, в която се представят..

публикувано на 22.07.24 в 19:31

Пожарът край гарата в Кочериново е овладян

Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, съобщи БТА, като цитира директора на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Кюстендил комисар Светослав Георгиев. Огънят е локализиран от всички страни,..

публикувано на 22.07.24 в 18:56
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов дава брифинг във връзка с пожарите в цялата страна - 22 юли 2024 г.

Вътрешният министър: Приоритет е доставката на фургони за хората от Воден, чиито домове изгоряха

Техника за гасене на пожари се пренасочва към границата с Гърция, където бушува голям горски пожар, на километър от браздата, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Българските огнеборци с превантивни действия на двата фронта на пожара в..

публикувано на 22.07.24 в 18:48

Ангелина Ангелова: Любовта е от най-големите мотиватори

Книгата „Благородството задължава“ ще бъде представена на Алея на книгата във Варна. Това е третата книга на Ангелина Ангелова. „Любовта е един от най-големите мотиватори на човешката природа, да постигнем повече, за да сме достойни за партньора..

публикувано на 22.07.24 в 18:38
Камала Харис

Видни демократи дадоха подкрепата си за Камала Харис в президентската надпревара

Почти денонощие след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви в писмено обръщение, че се оттегля от надпреварата за нов мандат в Белия дом, погледите са насочени към неговия вицепрезидент Камала Харис, която той посочи като свой потенциален..

публикувано на 22.07.24 в 18:05

Нови израелски заповеди за евакуация на населени места заради подновени палестински нападения

Израел издаде нови заповеди за евакуация на някои населени места заради подновените палестински нападения, включително с ракети. На този фон премиерът Бенямин Нетаняху замина за Съединените щати за разговори с президента Джо Байдън, посветени на..

публикувано на 22.07.24 в 17:59

Продължава гасенето на пожара в планина Славянка, Жандармерията ще помага

Екипи на Жандармерията се включват в охраната на граничната зона в планината Славянка, обхваната от пожар на територията на съседна Гърция.  Има риск пожарът в граничната планина Славянка да премине от Гърция и на наша територия Българските..

публикувано на 22.07.24 в 17:59