Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари Сен Жермен се провали срещу Манчестър Сити

Пари Сен Жермен - Манчестър Сити
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Пари Сен Жермен загубиха като домакини от състава на Манчестър Сити с 1:2 в първия мач от втория полуфинал на Шампионската лига. Домакините поведоха в 15-ата минута с гол на Маркиньос. В 64-ата минута Кевин де Бройне изравни резултата, а в 71-ата Рияд Марез изведе гостите напред.

По-добрата игра на домакините и опасностите, които успяха да създадат в началото, даде резултат още в 15-ата минута, когато Маркиньос с глава засече центриране от ъглов удар неспасяемо - 1:0. Манчестър Сити отговори с голова възможност в 20-ата минута - след подаване Бернардо Силва насочи топката по посока на вратата, но Кейлор Навас внимаваше и спаси.

Парижани продължиха да са по-опасният състав и в 28-ата минута малко не достигна резултатът да бъде удвоен след нов корнер. След центриране отляво Паредес стреля с глава, но топката излезе в аут. В 41-ата минута парижани поискаха дузпа след сблъсък между Неймар и Марез в наказателното поле, но съдията Феликс Брих прецени, че няма как да посочи бялата точка за подобно нещо.

Англичаните показаха далеч по-добра игра през второто полувреме. В 64-ата минута резултатът бе изравнен - Кевин де Бройне отправи центриране в наказателното поле, той не успя да намери свой съотборник, но топката тупна коварно и излъга Кейлор Навас, за да се оплете в мрежата му. В 71-ата минута англичаните направиха и пълен обрат. От фаул пред наказателното поле, Рияд Марез стреля през стената и изненада Навас, който не успя да реагира, а трябваше за втори път за вади топката от мрежата си. В 78-ата минута Пари Сен Жермен остана с човек по-малко, след като Идриса Гай бе изгонен за грубо нарушение срещу Гюндоган и съдията Брих не се поколеба да го изгони. Крайният резултат се запази до края - 1:2, а реваншът е следващата седмица.

Полуфинал в Шампионската лига по футбол:

Пари Сен Жермен - Манчестър Сити 1:2.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Томас Григоров и Георги Илиев се класира на седмо място

Наши спортисти са седми на световно първенство по модерен петобой

Българската щафета в състав Томас Григоров и Георги Илиев се класира на седмо място на световното първенство по модерен петобой за младежи и девойки до 17 години в Калдас да Райна (Португалия). Григоров и Илиев се наредиха седми в конкуренцията на още 20 щафети. Те дадоха най-добро време в плуването - 1:55.11 минути. "Поздравления!..

публикувано на 11.09.24 в 19:12
Едоардо Афини

Българите със посредствени класирания на европейско по колоездене

Италианецът Едоардо Афини спечели европейската титла при мъжете в шосейното колоездене в дисциплината индивидуален часовник. На шампионата в Лимбург (Белгия) Афини изненада специалистите с много силно каране и взе златото с време от 35 минути и 15.47 секунди. Втори завърши швейцарецът Щефан Кюнг. Победителят от последния етап в..

публикувано на 11.09.24 в 19:07
Волейболистките на Левски стартират контролите с ЦСКА

Волейболистките на Левски стартират контролите с вечно дерби

Женският тим на Левски по волейбол ще стартира предсезонните контроли с вечно дерби с ЦСКА, съобщиха "сините". "Радослав Арсов ще дебютира неофициално начело на дамите ни с мач срещу ЦСКА, който ще е част от турнира за купата на кмета на Драгоман. Той ще се проведе през уикенда. Участват още домакините от Драгоман, които през новия сезон ще..

публикувано на 11.09.24 в 18:52
Българи спечелиха 20 медала на световно първенство по карате

Българи спечелиха 20 медала на световно първенство по карате

Състезатели от свищовския Годжу карате клуб "Алеко" спечелиха седем отличия от световното първенство по карате стил годжу-рю в Австрия, съобщиха от клуба. България бе представена от общо 30 състезатели, които завоюваха 20 медала – 2 златни, 8 сребърни и 10 бронзови, като общо 10 състезатели от Свищов бяха част от българската делегация, в..

публикувано на 11.09.24 в 18:46
Александър Донски

Донски е четвъртфиналист в Добрич, дъжд отложи останалите мачове

Националът на България за купа "Дейвис" Александър Донски се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд от 36 900 евро. 26-годишният Донски, който участва в турнира с "уайлд кард", победи във втория кръг испанеца Макс Алкала Гури с 6:0, 5:7, 6:3 за 2 часа и 16 минути. Българинът започна мача отлично..

публикувано на 11.09.24 в 18:40
Олимпийски медалисти посадиха дръвчета около спортна зала в столицата

Олимпийски медалисти посадиха дръвчета около спортна зала в столицата

Звезди на българския спорт посадиха дръвчета около спортна зала в столицата в навечерието на Деня на София. Зелената инициатива се проведе по повод 23-годишнината на Лаборатория "Рамус", която се отбелязва днес. 23-те финаднки на дъб, липа, магнолия и лешник бяха посадени на територията на Спортна зала "Боримиров" от  олимпийските медалистки по..

публикувано на 11.09.24 в 16:53

Драган Йович води европейски медалисти в таекуондото на кампа в Ботевград

Европейският вицешампион по таекуондо за тази година в категория 58 килограма и участник на олимпийските игри в Париж 2024 Лев Корнеев и бронзовият медалист от първенството на Стария континент през 2018 година в категория 80 килограма Рустам Одинаев ще бъдат след участниците в лагера, организиран от легендарния треньор Драган Йович в Ботевград от 12 до..

публикувано на 11.09.24 в 08:05