Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ ограничават пътуванията от Индия заради бума на Covid-19

Снимка: БГНЕС

Съединените щати ще ограничат от 4-ти май пътуванията от Индия заради мащабното разпространение на коронавирус в азиатската страна, обяви администрацията на президента Джо Байдън, цитирана от Ройтерс. Мярката ще се прилага по съвет на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, обясни говорителят на Белия дом Джен Саки. Причината е огромният брой случаи на заразени, както и множеството нови щамове на вируса в Индия.

Над 40 страни са обещали да изпратят медицинска помощ на Индия, където в петък имаше нов рекорд на нови случаи - 385 хиляди, а починалите бяха 3500, припомня Франс прес.

Световната здравна организация обяви, че е включила ваксината на "Модерна" в списъка с препарати, които да бъдат използвани при спешни случаи. Това е петата ваксина, която получава подобно одобрение от СЗО. Другите одобрени препарати са тези на "Пфайзер" и "Бионтех", "АстраЗенека", "Янсен" и на Института за серум в Индия. Включването в списъка цели да улесни страните в процеса им по оценка и разрешаване на имунизационни препарати. Ваксината също участва в схемата за споделяне на ваксини "Ковакс" и може да бъде разпространявана в по-бедни държави.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

1237 случая на коронавирус, под 8% положителни тестове

1237 са новите случаи на инфекция с коронавирус у нас за денонощие, или 7,6 процента от направените 16 259 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Под 7000 са вече пациентите, нуждаещи се от хоспитализация - в..

обновено на 30.04.21 в 07:25
Еманюел Макрон се срещна с ученици с тъмносиня маска на лицето в тон с костюма му.

Макрон: Франция се готви да разхлаби мерките срещу коронавируса на четири етапа

Франция се готви да разхлаби мерките срещу коронавируса на четири етапа. Президентът Еманюел Макрон очерта в интервю пътния лист на постепенното излизане от ограниченията. Еманюел Макрон избра да се обърне към регионалните френски издания, за да..

публикувано на 29.04.21 в 20:14

23-ма заразени с коронавирус в самолет, пътуващ от Индия за Рим

На летище „Фиумичино” в Рим в самолет от Индия на индийските авиолинии с 213 пътници на борда, 23-ма от тях са дали положителен тест за Covid-19. Двама души от екипажа също са заразени. Пътници и екипаж са били подложени на тест в специално..

публикувано на 29.04.21 в 19:59

Румъния с първи случай на индийския вариант от коронавирус

Румъния съобщи за регистриран първи случай на индийския вариант на ковид , потвърден от здравното министерство. Случаят е диагностициран при 26-годишен пациент, който пристигна в Румъния преди около месец и проявил леки симптоми, съобщава Ройтерс. По..

публикувано на 29.04.21 в 14:20
ВИЖТЕ ОЩЕ
Централна гара София

БДЖ вече продава билети

Заради технологичен проблем на билетите каси на Централната жп гара временно билети за пътуване не са се издавали, съобщиха от Компанията.  Пак проблем: Спряха продажбата на билети на Централната жп гара в София Проблемът е възникнал в началото на..

публикувано на 12.07.24 в 12:17

Три пожара гасят служители на Югозападното държавно предприятие. Единият е в РСМ

Три горски пожара на територията на областите Благоевград и Кюстендил гасят служители на Югозападното държавно предприятие. Единият от тях е на територията на Република Северна Македония, близо до границата. Служители на държавното горско..

публикувано на 12.07.24 в 11:45
Илиана Иванова

Еврокомисарят Илиана Иванова: Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към Европа

Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към европейските партньори. Това каза за БНТ комисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия Илиана Иванова . "Важно е да стоим стабилно..

публикувано на 12.07.24 в 11:22

С протестно автошествие почетоха паметта на загиналите в катастрофата край с. Кесарево

Близо 40 таксиметрови автомобила се включиха в протестно автошествие тази сутрин през Велико Търново, Арбанаси до гробищния парк в Горна Оряховица, за да изпратят таксиметровия шофьор Огнян Георгиев и неговия брат, които загинаха при катастрофата в..

публикувано на 12.07.24 в 11:13
Централна гара София

Пак проблем: Спряха продажбата на билети на Централната жп гара в София

На Централната жп гара в София не се продават билети. Проверка на репортер на БНР показа, че продажбата е спряна заради софтуерен проблем.  Служители на гарата твърдят, че временно не се издават билети за влаковете в цялата страна...

публикувано на 12.07.24 в 11:08

Пореден депутат напусна ПГ на ДПС, така засега са 23-ма

Втори депутат напусна ПГ на ДПС в петъчния ден. Информацията обяви председателя на парламента Рая Назарян. Пред народните представители тя обяви, че заявление за напускане на групата е подал Мюмюн Мюмюн.  Така групата на ДПС остава с 23-ма..

публикувано на 12.07.24 в 11:00
Деница Сачева зам.-председател на ПГ на ГЕРБ –СДС

Деница Сачева: Позицията на ГЕРБ-СДС за втория и третия мандат остава непроменена

Позицията на ГЕРБ-СДС за неподкрепа на втория и третия мандат за съставяне на правителство на този етап е непроменена, заяви Деница Сачева в отговор на въпрос дали има промяна на тази позиция с оглед на последните политически събития и дали ако получат..

публикувано на 12.07.24 в 10:55