Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец - Локомотив (Пловдив) пряко по "Хоризонт"

Снимка: Радио ВИДИН

Шампионът Лудогорец посреща Локомотив (Пловдив) в мач от втория кръг на плейофите в първата шестица на Първа професионална футболна лига. Срещата е от 17.45 и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт".

Разградчани вече и на теория си осигуриха десетата поредна титла и днес ще играят без напрежение, докато гостите ще се опитат да се върнат на второто място, на което се настани ЦСКА-София. Разликата между двата тима е 1 точка в полза на "червените", които обаче най-вероятно ще получат служебна победа срещу ЦСКА 1948.

Лудогорец стартира плейофната фаза с домакински успех срещу Берое с 3:1, след който стана недостижим за Локомотив. Отборът на Валдас Дамбраускас е в серия от 5 поредни победи в първенството с голова разлика 13:1. От друга страна, "смърфовете" записаха 4 последователни победи без допуснат гол, но в самия край на редовния сезон отстъпиха с 0:1 на ЦСКА 1948.

От старта на кампанията Лудогорец и Локомотив се срещнаха 4 пъти. Първо "черно-белите" се наложиха с 1:0 и вдигнаха Суперкупата на България, после Лудогорец направи обрат с 3:1 в шампионата, а в ответния двубой през пролетта Локо триумфира с 3:2 на "Лаута". Най-драматичен беше сблъсъкът помежду им от четвъртфиналите за Купата на България през март. В редовното време срещата завърши 1:1, а гол на Мавис Чибота в продълженията прати Лудогорец в следващия кръг. 

Очаква се днес разградчани да излязат с променен състав и шанс за изява да получат футболисти, които играят по-рядко. Стефан Баджи ще започне до Каули в средата на терена, а Георги Терзиев ще е един от тримата защитници, заедно с Антон Недялков и Жосуе Са. Сисиньо и Бърнард Текпетей ще действат по двата фланга, а Кирил Десподов и Вандерсон ще са най-близо до изнесения в предни позиции Клаудиу Кешерю.

От Локомотив не са имали официален мач от две седмици заради отлагането на двубоя с ЦСКА 1948 от първия кръг на плейофите. Давид Малембана е контузен и мястото ще заема Кристиан Гомис, който ще си партнира в защитата с Диниш Алмейда и подписалия нов договор Лукас Масоеро. По крилата несменяеми са Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов, а атаката отново ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев. 

Балансът между двата отбора е в полза на Лудогорец. Разградчани имат 16 победи от 27 шампионатни мача срещу този съперник. Равенствата са 5, а победите на Локо (Пд) - 6. "Смърфовете" обаче са ликували само два пъти като гост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия  младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33