Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17-годишен юноша донесе втора поредна победа на Левски

Снимка: БФС

Левски нанесе пета поредна загуба на Ботев Пловдив, побеждавайки "канарчетата" с 1:0 в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на 17-годишния юноша на "сините" Марин Петков, който се разписва във втори пореден мач. 

Тимът от "Герена" е на трета позиция в първата четворка на втората осмица с 34 точки, а Ботев Пд е последен с 24.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров-Джеки, който си отиде от този свят на 62-годишна възраст.

В 4-ата минута Ботев изпълни два корнера, единият с късо разиграване, а следващият с центриране към наказателното поле, но и двата случая не последва опасност за вратата на Николай Михайлов. Две минути след това Михайлов спаси удар на Маркиньос.

В 8-ата минута Мартин Райнов опита мощен удар отдалеч, но изстрелът му мина над вратата. В 12-ата минута Маркиньос стреля от дъгата на наказателното поле, но топката прелетя покрай вратата на гостите. 

В 21-ата минута Левски поведе в резултата. Мартин Петков изведе Марин Петков, който не остави шансове на Георги Аргилашки за 0:1. 

В 24-ата минута Маркиньос стреля от пряк свободен удар, но Николай Михайлов изби. Две минути по-късно Еспиноса стреля с глава право в ръцете на стража на "сините". 

В 34-ата минута Михайлов се намеси добре с една ръка след изстрел на Шоколаров. Десет минути след това Шоколаров центрира от свободен удар, но Атанас Чернев не реагира добре и не успя да засече топката във вратата на "сините". 

В 49-ата минута Маркиньос подаде към Емануел Току, който стреля от границата на наказателното поле, а Николай Михайлов с върха на ръкавиците си успя да отклони топката в напречната греда. 

В 59-ата минута Марин Петков стреля от воле, но покрай вратата. В 70-ата минута Валери Божинов замени голмайстора в мача Марин Петков.

В 75-ата минута Николай Михайлов направи седмото си спасяване в двубоя, отказвайки Атанас Илиев. 

В 84-ата минута Михайлов излезе неразчетено напред, за негово щастие нямаше футболист на "жълто-черните", който да може да засече топката във вратата му. 

В 87-ата минута Реда Рабей бе оставен непокрит на дъгата на наказателното поле, но стреля покрай вратата. В първите секунди на добавеното време Маркиньос стреля мощно от воле, но Михайлов изби. 

В 93-ата минута Салиф Сисе удари Ивайло Найденов в гърдите, а играчът на "сините" падна на земята, държейки се за главата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пирин загуби от Ботев (Вр)

Пирин загуби в Благоевград от Ботев (Вр)

Отборът на Пирин загуби с 1:2 у дома от Ботев (Враца) в двубой от 31-ия кръг на футболното ни първенство. Двата отбора се намират в последната шестица и се борят за оставане в елита. Още в 8-ата минута домакините поведоха в резултата след грешка на бранителя Меси, който се подхлъзна и позволи на Иван Тасев да порази вратата на Ботев...

публикувано на 26.04.24 в 22:04
Волейболистите на Левски спечелиха титлата

Волейболистите на Левски взеха златните медали

Отборът на Левски спечели 15-та титла в шампионата по волейбол при мъжете. "Сините" победиха след обрат с 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:) у домаЦСКА и триумфираха в серията с 3:0 успеха. В първия гейм "червените" поведоха със 7:2, но Левски успя да се върне в двубоя при 7:9. "Сините" дори изравниха при 11:11, но воденият Александър..

публикувано на 26.04.24 в 21:25
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51
Манчестър Сити

Манчестър Сити с нова крачка към титлата в Англия

Футболистите на Манчестър Сити постигнаха категорична победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Тимът от Манчестър доминираше през цялото време на футболния терен и на практика си осигури успеха още до 34-ата минута, когато водеше с 3:0. Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне вкара много..

публикувано на 26.04.24 в 07:46
Белослава Кръстева

Пета победа за Белослава Кръстева на европейското по шахмат

Белослава Кръстева записа петата си победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което продължава на гръцкия остров Родос. В шестия кръг нашето момиче надигра с белите фигури французойката Митра Еязипур и има пет точки в класирането като дели второто място. С половин точка повече начело е Улвия Фаталийева от Азербайджан. Виктория..

публикувано на 26.04.24 в 07:31
Национален отбор по спортна гимнастика за младежи

България с четири финала на ЕП по спортна гимнастика за младежи в Римини

Давид Иванов се класира за четири финала на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Иванов ще спори за отличията в многобоя, както и на финалите на кон с гривни, халки и успоредка. В многобоя Давид Иванов събра 79.132 точки, което е трети по сила резултат. Брат му Йоан Иванов е на 27-а..

публикувано на 25.04.24 в 21:39

Красота, зрелище и осем гола на стадион "Ивайло" по повод 100 години ФК Етър

Истинско футболно зрелище сътвориха звездните отбори на Етър и България, които се срещнаха по случай 100-годишния юбилей на "болярите". Зрителите на стадион "Ивайло" станаха свидетели на страхотни отигравания от играчи, които напомниха за най-добрите си години по време на състезателните си кариери. Сборният тим на България, чийто капитан беше Христо..

публикувано на 25.04.24 в 20:47