Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Удължиха работното време на гишето за стикери за синя и зелена зона в Бургас

ОП "Транспорт" търси варианти за въвеждане на онлайн услуги

Снимка: БНР Бургас


От началото на месеца в Бургас бяха разширени зелената и синята зона. Всеки, който спре автомобила си в комплексите в близост до Морската градина или на булевардите по протежение на плажната ивица ще трябва да плаща лев на час, независимо дали денят е делничен или почивен. Това означава, че десетки хора, за да паркират пред домовете си трябва да имат стикери. Дълги опашки се извиха пред единственото в града гише, хората недоволстват от организацията, а от общината заявиха, че се работи за онлайн подаване на документи.

Новото разширение на синята и зелената зона от началото на май в Бургас накара десетки бургазлии да се подредят на опашки пред Транспортната къща за получаването на стикери. Само на едно гише те могат да подават заявленията си за платено паркиране. Хората ги попълват на крак, на улицата, за да не се губи време щом стигнат до касата. Така от ръка на ръка си подават лист и химикали и без кой знае какво отстояние се чака поне час. Събирането на повече хора на едно място се дължи и на това, че миналата година по това време общината направи ново разширение на зоните. Така, за да се спазят дните на плащане тези, които пререгистрират своите стикери и тези, които ще ги получат за първи път, чакат по едно и също време на едно и също място.

Чакащи на опашката коментираха:

"Може би 20-30 минути. Организацията не е лоша, но трябваше да осигурят възможност да се плаща онлайн, както всичко останало вече е възможно само това не е". 

"Не работят всички гишета и може онлайн да се случва всичко".

"Хората, които са на квартира и имат автомобили, познавам такива, които са на квартира, няма къде да паркират автомобилите си. На тях не им позволено да си вземат карта".

Множество сигнали за организацията на работа са получени в общинското предприятие ОП "Транспорт", каза за БНР Бургас управителят Андрей Рунчев:

"Ще направим всичко възможно освен да осигурим онлайн заплащане на услугите като издаване на стикер от ОП "Транспорт" и община Бургас, също и съвсем сериозно да наблегнем на варианта за възможност за подаване на онлайн заявление".

След недоволството на гражданите беше взето решение да се удължи работното време на гишето. То ще е отворено от 8 до 19 часа. 

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проваля ли се Западът в помощта за бедните срещу Covid-19

На теория вирусите като Covid-19 би трябвало да инфектират хората без значение от социалния статус. На практика обаче пандемията разтвори още повече ножицата между бедните и богатите. За пандемията на две скорости разказват Робърт Йейтс – изпълнителен директор на Центъра по всеобщ достъп до здравеопазване и директор на програмата за..

публикувано на 12.06.21 в 11:20

В Чикаго ваксинират българите с атрактивни предложения за мач

З а българите в Чикаго център “Коперник” ще бъде място за ваксиниране от 14.00 до 16.00 часа с храна, музика, безплатен билет за футболен мач на “Чикаго  Файър”. Това беше оповестено и в новините на местния ТВ канал АВС. „Най-различни са специалните събития за различните емигрантски общности и предстоящото събитие в събота е посветено..

обновено на 12.06.21 в 07:41
Снимката е илюстративна

Плетене с грижа за децата утре на Световния ден на плетенето

„У нас ще се проведе масово плетене на открито като социално събитие е в помощ на лечение на децата“, каза в „Хоризонт до обед“ Магдалена Делева от групата "С вяра в доброто ", в която майки плетат благотворително играчки за лечение на дечица. Утре е Световният ден за плетене на открито. "Събираме се жени от цяла България , ние се..

публикувано на 11.06.21 в 13:18

Как ще се гласува на изборите на 11 юли в Испания

С подготовката на изборите в Испания се занимават посолство ни в Мадрид и девет консулски служби в Барселона и Валенсия. За изборите на 11 юли в Испания ще може да се гласува в около 60 избирателни секции , след като паднаха ограниченията за разкриване на секции зад граница. Това е най-голямата бройка досега, като на редовните избори през..

публикувано на 11.06.21 в 12:30

Гласуването на 11 юли в Гърция в около 45 секции

На тези избори броят на гласувалите в Гърция ще се определи от туристите. А на 11-ти юли те са хиляди. Не би могло да се прогнозира колко от тях ще отделят време, за да отидат да гласуват. Засега има подадени молби за около 45 секции в цялата страна, а окончателният брой ще стане ясен на  20-ти юни. Важни са и местата, където ще има..

публикувано на 11.06.21 в 11:42
Александър Христов

Александър Христов: Резултатите от изборите на 11 юли ще бъдат ксерокопие от 4 април

„Имаме уникално служебно правителство, хиперактивни министри и донякъде скрит премиер . Това се случва за първи път в новата ни история.“ Това каза пред БНР доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации. Когато в държавата се провеждат такъв тип активности, това дава увереност на хората, че промяната е в техни..

публикувано на 11.06.21 в 07:34
Асен Личев

Асен Личев: Ще отменя решението за прекратяване на ОВОС на трасето под тунела „Петрохан"

„Искам да уверя хората от Северозапада, че аз започнах работа на магистрала „Хемус“ като проучвател на участъка Правец-Джурово, приемал съм основите на най-високия мост – Дебреш, а след това съм работил 25 години в МОСВ и целият процес ми е много добре познат. Служебното правителството завари една разтурена администрация, както на АПИ,..

публикувано на 10.06.21 в 13:57