Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Боршош е новият заместник-кмет по култура на София

| обновено на 11.05.21 в 11:50
Мирослав Боршош
Снимка: БГНЕС

Новият заместник-кмет на София по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ е Мирослав Боршош. Назначаването му беше потвърдено от Столичната община.

Боршош поема поста от Тодор Чобанов, който беше освободен след забавяне на процедурите за реставрация и възстановяване на минералните бани в „Овча купел“ и „Горна Баня“.

През март Боршош беше оправдан на първа инстанция по всички обвинения в делото за ремонта на Националния дворец на културата във времето, в което той е бил изпълнителен директор. 

Той беше обвинен в нецелево изразходване на 3,5 милиона лева, отпуснати от бюджета за подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз, за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Боршош се оттегля от НДК

Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК. Той напуска, след като само в рамките на няколко дни беше уволнен от министъра за Българското европредседателство Лиляна Павлова и възстановен на поста от премиера Бойко Борисов . В..

публикувано на 29.06.17 в 19:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пирогов: Пострадалото в Созопол дете е в тежко състояние

9-годишното момче, което беше транспортирано в университетската спешна болница "Пирогов" от Бургас, пострадало снощи при инцидент на плажа в Созопол продължава да бъде в тежко състояние, съобщиха от Пирогов. Настанено е в детската реанимация, където е..

публикувано на 03.08.24 в 19:10
Доналд Тръмп

Тръмп се е съгласил на дебат срещу Камала Харис по Fox News през септември

Бившият президент и настоящ кандидат на Републиканската партия за Белия Дом Доналд Тръмп обяви, че е приел предложението на телевизия Fox News за дебат срещу вероятният кандидат на демократите Камала Харис.  Тръмп обяви новината с постинг в..

публикувано на 03.08.24 в 18:31
Глаевн комисар Александър Джартов

Сложна остава ситуацията с пожарите в Пирин

Двата хеликоптера, които помагаха на огнеборците в борбата с огъня над пиринското село Сенокос, са пренасочени към пожара край кюстендилското село Невестино, за който по-рано бе съобщено, че е овладян. Ситуацията около пожарите в Пирин над село..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

САЩ изпращат още бойни кораби и самолети в Близкия изток

Посолството на САЩ отправи призив към американските граждани в Ливан да напуснат страната. Това се случва 4 дни, след като висш командир на групировката "Хизбула" бе убит от израелски дрон насред Бейрут. Иран очаква удари във вътрешността на..

публикувано на 03.08.24 в 18:26

Украйна обяви, че е потопила руска подводница

Украинският генерален щаб обяви, че подчинените му ракетни войски и подразделения на военноморските сили са нанесли значителни загуби на руските противовъздушни системи на окупирания полуостров Крим. При ударите вчера в Севастопол е била потопена..

публикувано на 03.08.24 в 18:20

Бедствено положение в село Стрелец заради безводието

Кметът на община Горна Оряховица Николай Рашков обяви бедствено положение за село Стрелец. Причината е безводието.  Бедственото положение е безсрочно, въпреки обявените в средата на юли мерки за монтиране на спирателни кранове в село Стрелец към..

публикувано на 03.08.24 в 18:06
Снимката е илюстративна

Пожар на Витоша

Пожар е избухнал на Витоша. Гори ниска растителност над пернишкото село Чуйпетлово.  Местността е трудно достъпна и се гаси на ръка, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Сигналът е подаден в 14.30 часа. Шестима..

публикувано на 03.08.24 в 18:01