Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детско шоу до късната вечер в Кюстендил

Детско шоу  с вълшебни балони, фокуси и номера, песнички и игри, започна в ранния следбоед и ще продълиж до късната вечер, за да е удобно и на родителите, в кюстендилския парк "Галерията" и пред централното градско читалище "Братство", казаха организаторите от отдел "Култура" на Общината. 

Дечицата се оказат и взискателна публика - аплодират, но и апострофират изпълнителите в богатата програма за празника им. Вълешбните балони, виртуозно поднесени им от актриса от столицата, ги завлядаха.

Днес се открива и новонастаненият Детски отдел на Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров", където също ще има пограма за малчуганите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спешно изпращат полиция на гръцкия остров Закинтос заради увеличаване на престъпността

Спешно се изпраща полиция на гръцкия остров Закинтос, за да поддържа реда след увеличаване на престъпността. Туристите все повече търсят за помощ полицаите на велосипеди. След настояване на местните власти на остров Закинтос се изпращат специализирани полицейски части, за да се справят с проблема с разпространение на наркотици, заяви министърът по..

публикувано на 19.07.24 в 14:30

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки, а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания. На място са стотици пожарникари, горски служители и доброволци.  Няма опасност за населените места и хората в районите, в които е обявено частично..

публикувано на 19.07.24 в 14:21
Министерство на образованието и науката

Публикувано е второто класиране от приема за гимназии след 7 клас

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране от приема за гимназии след 7 клас.  Проверката става чрез интернет-платформата infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код.  Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 - 24 юли.

публикувано на 19.07.24 в 14:18
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Кабинетът на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е буквално "изтърбушен"

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров заедно с депутати и активисти, лоялни на почетния председател на партията, влязоха в сградата на партията.  Пред журналисти Чакъров обясни, че от кабинетите  липсват документи.  "Всичко е изнесено, всички кабинети са празни и най-важното - кабинетът на почетния председател Ахмед Доган е буквално..

публикувано на 19.07.24 в 14:12

Фермери от Източните Родопи в критична ситуация с изхранването на животните

Фермери от Източните Родопи съобщиха за критична ситуация с изхранването на животните.  Заради горещото време площите за паша са силно намалели, а водата е недостатъчна.  Според Бойко Синапов, председател на Сдружението "Обединени български животновъди" разходите на стопаните са в пъти повече и много от тях са на път да се откажат от стадата си:..

публикувано на 19.07.24 в 13:49

Глобалният ИТ срив се дължи на софтуерна актуализация на Crowdstrike, блокирала устройства с Windows

Глобалният ИТ срив се дължи на софтуерна актуализация на компанията за киберсигурност, наречена Crowdstrike, която обаче е довела до блокиране на устройствата с Windows. Проблемът е идентифициран, изолиран и вече се работи по отстраняването му, съобщиха от компанията. Срив в IT мрежата спря полети и влакове в цял свят, блокира работата на..

публикувано на 19.07.24 в 13:42

Лоялните към Доган лепят плакати по стените на централата на ДПС

Депутатите и активистите на ДПС, лоялни на Ахмед Доган, обявиха на среща, че застават зад призива на почетния председател за оставка на съпредседателя на партията Делян Пеевски.  Депутатите от ДПС, лоялни на Доган, събират съмишленици на среща в София След срещата те тръгнаха на шествие към централата на ДПС.  Тя обаче е затворена..

публикувано на 19.07.24 в 13:28