Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинации срещу коронавирус започват в Морската градина в Бургас

В Бургас започва ваксинация на открито в Морската градина. Имунизирането ще се извършва тази събота и неделя от 9 до 17 часа. Желаещите могат да избират между четирите разрешени у нас ваксини. 

Инициативата е съвместна на Министерството на здравеопазването и община Бургас, каза директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

„Ще бъде поне на две места в Морската градина. Ще бъде организирано за гражданите през целия ден в събота и неделя. Ще бъдат издавани и сертификати на място, както стана в София. В Бургас ще бъде най-вероятно на входа на Морската градина, до Гъбката и на „Флората“. Амбицията ни е да има и трето място, което е на паркинга на „Адам и Ева“ навремето. Най-вероятно тези две места ще работят. Работното време ще е от 9 сутринта до 4-5 следобяд.  

Целта е да се постигнат максимално имунизирани лица. Към момента ваксинирани в бургаска област са едва 19% от населението, като целта е към края на летния сезон да станат 60 на сто. 

Успоредно с ваксинацията на открито в Бургас продължават да действат зелените коридори в онкодиспансера и в медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в областната болница. Последният работи всеки ден до 23 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.