Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори ден на форума „Световно образование“ в София

Снимка: www.world-education.eu

Днес е вторият ден от лятното изложение на форума „Световно образование“ в София.

По време на изложението представители на международни университети, пансионни училища и езикови центрове ще представят редица възможности за обучение в чужбина.

Те ще осъществяват лични срещи с кандидатите, по време на които ще бъде давана информация за условията, таксите и мерките, предприети за гарантиране на високите академични стандарти в съответните образователни институции зад граница.

Специализирани консултантски щандове ще информират за процесите, сроковете и спецификите на кандидатстването.

В рамките на изложението ще бъде дадена информация за разнообразните възможности за магистратура и опциите за финансиране.

Изложението в София се провежда в Международното висше бизнес-училище на ул. „Винсент ван Гог“. Посещението е безплатно след предварителна регистрация.

През тази година лятното изложение на "Световно образование" се провежда в три града: във Варна на 4 юни, в София на 5 и 6 юни и в Пловдив на 7 юни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евакуация на жители и туристи заради пожар на остров Крит

Усложнява се ситуацията с пожара на остров Крит. Наложи се акция по евакуация на местни жители и туристи. Вече са евакуирани стотици жители и туристи от шест села, засегнати от голямия пожар до град Ретимно на остров Крит. Огънят не е достигнал още до къщи и хотели, но гъст дим покри района. Прекратиха  през нощта гасенето по въздух. Действа се с 250..

публикувано на 09.08.24 в 00:15
Костадин Костадинов отговаря на въпроси след края на консултациите при президента.

Кои от сегашните министри да влязат в следващия служебен кабинет? Според Костадинов нито един

Нито един министър от служебния кабинет не бива да бъде отново министър, смятат от "Възраждане". С лед консултациите при президента Румен Радев за назначаването на служебен премиер и правителство,  лидерът на партията Костадин Костадинов  отговори на въпроси на журналисти, като запитан  има ли министри в настоящия кабинет, които не бива да..

публикувано на 08.08.24 в 19:59
Българският национал по борба свободен стил Магомед Рамазанов се класира за финала на олимпийския турнир в категория до 86 килограма.

Магомед Рамазанов ще се бори за олимпийската титла

Магомед Рамазанов ще се бори за олимпийската титла в категория до 86 килограма на свободната борба в Париж след драматична победа над американеца Арън Брукс. Роденият в Дагестан състезател направи обрат и спечели с 4:3 точки.  Мачът не започна добре за Рамазанов, който бе наказан с точка за пасивност, а след това съперникът му го избута..

публикувано на 08.08.24 в 19:51
Снимката е илюстративна.

Евакуират туристи на остров Крит заради пожарите

Критична е ситуацията с пожарите в Гърция. Евакуират туристи на остров Крит. Запалиха се пожари и близо до границата с България. До Драма и Ксанти се разпалиха нови пожарни огнища. Горят сухи храсти и дървета, като вятърът разпалва нови огнища и увеличава фронта на стихията. Пожарникари и военни действат за ограничаване на огъня...

публикувано на 08.08.24 в 19:38

Под наблюдение остава районът на пожара край селата Църварица и Илия

Районът на пожара край граничните села Църварица и Илия през целия ден, а и за предстоящата нощ, остава под наблюдение, след като се наложи да бъдат доугасени две огнища, разпалени от вятъра. Пожарът възникна в петък, обхвана над 1000 декара гори и бивши земеделски площи, изгоря и пчелин.  Днес екипи от пожарникари и горски служители обходиха..

публикувано на 08.08.24 в 19:31
Станислав Балабанов от ИТН след консултациите при президента.

Станислав Балабанов за консултациите: Проформа среща по конституционната процедура

Това, според нас, беше една проформа среща по отношение на спазването на конституционната процедура. Това каза пред журналисти Станислав Балабанов от "Има такъв народ" след консултациите при президента Румен Радев за назначаването на служебно правителство. Радев се консултира с партиите, избори на 20 октомври поискаха от ГЕРБ-СДС и БСП "На тази..

публикувано на 08.08.24 в 19:27

Протестиращи поискаха президентско вето на промените в Закона за предучилищното и училищното образование

Президентът да наложи вето на приетите вчера промени в закона за предучилищното и училищното образование, съгласно които се забранява пропагандата на сексуалност, различна от традиционната, в училища и детски градини.  Това поискаха протестиращи, които за втора поредна вечер се събраха на площад " Независимост" в София. "За нас това е притеснително от..

публикувано на 08.08.24 в 19:20