Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон решава дали да вдигне ограниченията заради коронавируса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Окончателно решение дали да бъде вдигнат напълно локдаунът в Англия на 21 юни още е взето, заяви британският премиер Борис Джонсън пред журналисти в края на срещата на Г-7. Решението трябва да бъде обявено по-късно днес. 

От няколко дни медиите съобщават, че правителството обсъжда отлагане на излизането от локдауна със четири седмици. В неделя професор Андрю Хейуърд от Университетския колеж в Лондон, един от групата правителствени съветници, заяви за БиБиСи, че е ясно, че Във Великобритания ще има значителна трета вълна на заразявания. Големият въпрос е доколко вълната от заразявания ще се отрази на хоспитализирането, изтъкна професор Хейуърд. 

Борис Джонсън заяви, че министрите продължават да следят данните, крайно решение още не е взето, но такова ще има в понеделник и то ще бъде съобщено на гражданите. Очакванията обаче са, че отлагане ще има. 

За последното денонощие са регистрирани 7490 нови случаи на заразявания и 8 жертви. 29,5 милиона британци са напълно ваксинирани или 44,2% от населението.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борис Джонсън

Борис Джонсън призна, че намалява оптимизмът му за пълното вдигане на локдауна

Британският премиер Борис Джонсън призна, че намалява оптимизмът му за пълното вдигане на локдауна на 21 юни. Борис Джонсън направи това изявление пред „Скай нюз“ и Би Би Си по време на срещата на Г-7 в графство Корнуол. Думите му, че ще..

публикувано на 12.06.21 в 21:14
Борис Джонсън, британски премиер

Борис Джонсън планира да отложи с месец отмяната на Covid локдауна

Британският премиер Борис Джонсън може да отложи вдигането на локдауна във Великобритания до 19 юли, или месец по-късно от настоящите планове, след като случаите с варианта на коронавируса Делта (Delta), идентифициран за пръв път в Индия, нараснаха..

публикувано на 11.06.21 в 23:56
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пореден пакет за финансова подкрепа срещу инфлацията в Кипър

Правителството на Кипър одобри днес нов, трети по ред пакет за финансова подкрепа на гражданите заради инфлацията и повишените разходи за живот. С две от приетите мерки се удължава срокът на действащи в момента облекчения, а три са новите решения за..

публикувано на 28.03.24 в 14:54
Боян Чуков

Боян Чуков: Все повече въпроси възникват за атентата край Москва

Колкото повече време минава, повече въпроси възникват, които засега нямат абсолютно категоричен отговор . Това каза пред БНР анализаторът Боян Чуков в коментар на терористичния акт в "Крокус сити хол" край Москва и добави: "Като започнем от това..

публикувано на 28.03.24 в 14:38
Александър Томов

Александър Томов: Старите идеологии отиват в миналото. В навечерието на нов идеен синтез сме

Главната задача е да направим нов тип коалиция . Това обяви пред БНР проф. Александър Томов от Българска социалдемокрация – Евролевица. На 31 март, от 12 часа, в НДК се свиква инициативен комитет за обсъждане на Принципно нова програма за..

публикувано на 28.03.24 в 14:03
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев

Адм. Емил Ефтимов поиска 2,5% от БВП за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поиска 2,5% от БВП да отиват за отбрана. Така, по думите му, ще бъде наваксано изоставането в инвестициите за отбрана.  "2,5% от БВП не са много на фона на всичко, което се случва в света и региона. Не само..

публикувано на 28.03.24 в 14:03

Кенет Мертен: Приоритет на САЩ - разширяване на инвестиционните връзки с България

Американският посланик у нас Кенет Мертен заяви, че сред приоритетите на САЩ е задълбочаване и разширяване на инвестиционните връзки с България. На дискусия за икономическата сигурност на капиталите, които постъпват от трети страни, посланик Мертен..

публикувано на 28.03.24 в 13:54
Костадин Костадинов в НС.

"Възраждане" се съмняват, че служебният кабинет няма да бъде контролиран от никого

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че ситуацията за съставяне на служебно правителство е безпрецедентна и е плод изцяло на конституционните промени. От "Възраждане" изразиха съмнение, че служебният кабинет няма да бъде..

публикувано на 28.03.24 в 13:50
Корнелия Нинова

Нинова: Не очаквам конституционна криза

Председателят на БСП Корнелия Нинова очаква избори 2 в 1.  Тя коментира, че до конституционна криза едва ли ще се стигне, но припомни, че с промените в Конституцията, гласувани от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, има предпоставки за проблеми. Нинова не се ангажира дали..

публикувано на 28.03.24 в 13:32