Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 12 станаха жертвите на срутилата се сграда във Флорида

Спасителни екипи продължават издирването в частично срутената сграда в Сърфсайд, Флорида.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 12 стана броят на жертвите на срутилата се жилищна сграда във Флорида, 149 души са в неизвестност. Спасителните операции продължават. Американският президент Джо Байдън ще посети мястото на трагедията в четвъртък.

Разследването на причината за срутването в Сърфсайд се очаква да отнеме време, но все повече информации насочват вниманието към проблеми със сградата.

От писмо от президента на борда на блока изпратено до живущите през април става ясно, че влошаването на състоянието на бетона е наложило ремонт на сградата, който е можел да струва над 16 милиона долара - с около 7 милиона повече от разходите изчислени след инспекция през 2018 . В писмото от тази година се съобщава и за пропукване на бетон в гаража.

Прокурорът на областта Маями-Дейд, където се намира Сърфсайд заяви, че ще поиска от специална група да разгледа случилото се и да посочи какви стъпки могат да се предприемат за напред.

Близките на засегнатите се надяват усилията на спасителните екипи да доведат до положителен резултат като в същото време на мястото на срутването се появи мемориал със снимки на хората, които продължават да са в неизвестност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Поне 11 са жертвите на трагичния инцидент.

Шести ден продължава търсенето на оцелели от срутването край Маями

Вече шести ден екипи продължават търсенето на оцелели след срутването на висока жилищна сграда в района на Маями. До момента броят на потвърдените жертви е 11. 150 души са в неизвестност, като от четвъртък насам няма изваден оцелял от руините от..

публикувано на 29.06.21 в 18:15
Частично срутената сграда край Маями.

Инженер предупредил за "големи структурни повреди" на жилищна сграда в Маями

Инженер предупредил за "големи структурни повреди" на жилищна сграда в Маями три години преди частичното ѝ срутване. Продължава издирването на 159 души, които са в неизвестност. Четирима души са загинали. Спасителните екипи се опитват днес да..

публикувано на 26.06.21 в 20:59
Частично срутената сграда край Маями.

Близо 100 безследно изчезнали след срутването на жилищна сграда в Маями

Спасителни екипи продължават да разчистват тонове отломки в търсене на оцелели след срутването на част от жилищна сграда миналата нощ край Маями, предаде Ройтерс. Местните власти съобщиха за поне една жертва и почти 100 безследно изчезнали...

публикувано на 25.06.21 в 08:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Филиз Хюсменова: Съпротивителните сили на ДПС са срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне

Филиз Хюсменова, която първа подаде оставка като народен представител и напусна не само ПГ на Движението, но и НС, заяви, че съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление,..

публикувано на 13.07.24 в 14:06

За денонощие са установени 14 души, шофирали под въздействието на наркотици и 31 - на алкохол

През изминалото денонощие полицаите в страната са спрели 31 водачи, шофиращи след употреба на алкохол, 13 от тези шофьори са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта.  Под въздействие на наркотици са били засечени да шофират други 14 водачи.

публикувано на 13.07.24 в 14:03

Гръцката опозиция иска оставката на финансовия министър

Гръцката опозиция иска оставката на финансовия министър поради грешки в изплащането на помощите за тока преди две години.  Министерството на финансите задължава стотици собственици на компании да върнат субсидиите за високата цена на тока, които са..

публикувано на 13.07.24 в 14:01
Фотоколаж: Силвия Петрова

Когато футболът не е просто футбол

Спортът, и в частност - футболът, имат по-силен политически характер, отколкото се предполага. В най-голяма степен това се дължи на т.нар. „мека власт“, или способността за привличане и убеждаване. Политическата власт използва тази маркетингова..

публикувано на 13.07.24 в 14:00

Хранителни пакети от БЧК за 1066 жители на Община Добричка

Жители на Община Добричка ще получат хранителни пакети през следващата седмица. Подпомагането са осигурени по Оперативната програма за храни на Българския червен кръст. Хранителните пакети предстои  да бъдат раздадени на 1066 правоимащи жители на..

публикувано на 13.07.24 в 13:58
Полина Паунова

Полина Паунова: Разместеният център на властта в ДПС е проблем за Борисов

" Хората около Пеевски нямат особен ход . Доган се позова на неформалната си власт, която за никого не е новина, че притежава. Но дали Пеевски може оттук нататък да има самостоятелна политическа битност? Това ми се струва централният..

публикувано на 13.07.24 в 13:47
Жега в Испания, 12 август 2021 г.

Първият за лятото продължителен период на горещо време започва в Испания

В България от началото на годината е отчетено четирикратно увеличение на изгорелите горски площи в сравнение със средния показател за периода, сочат данни на Европейската агенция за горски пожари. Те са цитирани на сайта на Испанското радио и телевизия..

публикувано на 13.07.24 в 13:46