Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на финансовата инспекция е уволнен

Георги Начев
Снимка: БГНЕС

Директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев е освободен, съобщиха от Министерството на финансите.

Начев дълго време не беше открит от министъра, въпреки че болничният му лист изтече.

Междувременно вече тече проверка в агенцията, назначена от Василев заради сигнали. Все още не е ясно кой ще наследи Начев на поста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава борбата с пожара в западния дял на планината Славянка

Продължават усилията на над 150 огнеборци по ограничаването на пожара в западния дял на планината "Славянка", където няколко активирали се огнища на гръцка територия успяха да прехвърлят границата и да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора. Днес се правят широки просеки, за да се спре разрастването на пожара. Единият от испанските..

публикувано на 08.08.24 в 12:00
Красимир Кумчев

Красимир Кумчев: Цената на пъпеш юбари стигна 10 000 лв., остават още 10 часа

Активната стъпка в началото на търга от 50 лв , не се спазва, предпоследната цена беше 6000 лв., в 21 часа стана 10 000 лв., има участник, който живее в Лондон и е сред активните в търга за пъпеша юбари, японски сорт. Това разказа Красимир Кумчев, който отглежда японския сорт, в интервю пред БНР. Търгът приключва в 20 часа тази вечер...

публикувано на 08.08.24 в 11:53
Дмитрий Медведев

Дмитрий Медведев призова за превземането на Киев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент Дмитрий Медведев заяви, че руските сили трябва да продължат към Одеса, Харков, Николаев, Киев и по-нататък. В коментар за украинското нахлуване в района на Курск, Медведев каза, че операцията на Москва вече не трябва да има за цел само да осигури териториите, които Москва..

публикувано на 08.08.24 в 11:52

Какво ще представлява Туристическият гаранционен фонд?

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, който касае създаването на Туристически гаранционен фонд . С предложения проект се предлагат промени във връзка с пакетните туристически пътувания и свързаните пътнически услуги. В момента потребителската защита се гарантира..

публикувано на 08.08.24 в 11:30

Депутатите изслушват доклада за дейността на временната комисия за "Исторически парк"

Парламентът изслушва доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие" Ивелин Михайлов и изградения комплекс "Исторически парк" в община Ветрино. В него се посочват множество нарушения, в т.ч. че дружеството е финансова пирамида, че акционерите са получавали..

публикувано на 08.08.24 в 11:14
Димитър Николов, кмет на Бургас

Димитър Николов: Срещнахме трудности в организацията на първата Олимпиада по изкуствен интелект в Бургас

Автограф и пожелание за успех е получил кметът на Бургас Димитър Николов от емблематичния Лени Кравиц. Това сподели Николов в интервю пред БНР. „Със страхотни впечатления съм от него. Изключително позитивен, хареса му Бургас и  България и обеща да ни посети отново. Той е любител на природосъобразното хранене и му презентирах продукти от нашия..

публикувано на 08.08.24 в 11:07

Без обезщетение след градушките: Собственици на автокъщи в Шереметя готвят протест

Собствениците на автокъщите във великотърновското село Шереметя се готвят за протест с блокада на пътя София - Варна, след като не получиха обезщетение от държавата за нанесените щети от градушката на 12 юни. Еднократната помощ за пострадалите от градушката на 12 юни във Великотърновско още не е изплатена Градушката с големина на юмрук..

публикувано на 08.08.24 в 11:01