Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Димитров: Тепърва ще се прави цялостен анализ на проектокабинета на Слави Трифонов

Александър Димитров от УНСС
Снимка: Емил Николов

"Някои от имената наистина са познати, други ги видяхме при представяне на различните програмни предложения, които имаше "Има такъв народ", защото те ги даваха като предложения от партията и експерти, които ще се ангажират с тяхното управление. Някои от имената, които се появяват ние вече сме ги чували, някои са напълно нови. Тепърва ще се прави цялостен анализ на проектокабинета, който се предлага", каза за БНР политологът Александър Димитров във връзка с предложения състав на правителство от лидера на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов.

По думите му всеки кабинет трябва да предложи нещо много важно и то е закондателна програма:

"Ние досега от тях сме видели определени аспекти от една предизборна платформа, в която има определени ангажименти, обещания.  Управленската програма е друг документ, който ще видим. Самият проектокабинет трябва да излезе с нещо, когато трябва да бъде подкрепен. Тази подкрепа трябва да се търси чрез представяне на програма с конкретни ангажименти и цели", допълни в предаването "Хоризонт до обед" Александър Димитров.

Според Александър Димитров много е сложно да се преговаря спрямо други партии с министър-председател Николай Василев:

"Всеки, който е участвал в определени кабинети носи определено наследство. В случая с "Има такъв народ" една от най-ярките заявки беше  - започваме на чисто. Да, но започваме на чисто с премиер, който е участвал в определени кабинети, в определени коалиции, имал е своите позиции, не е точно започване на чисто и ние трябва да видим какво отношение ще имат другите партии към Николай Василев".

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски: Украйна вече контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс. "Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия на врага и 92 населени места“, посочи Зеленски в реч пред посланици в Украйна. Той отново..

публикувано на 19.08.24 в 20:48
Антъни Блинкън и Бенямин Нетаняху

Блинкън: Нетаняху потвърди подкрепата си за предложението за примирие

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че израелският премиер Бенямин Нетаняху го е уверил в подкрепата на новото предложение за преодоляване на огъня в Ивицата Газа, което има за цел да преодолее различията между Израел и "Хамас", съобщават Франс прес и Ройтерс. "В много конструктивна среща с министър-председателя Нетаняху..

публикувано на 19.08.24 в 20:31

На гръцкия остров Тилос мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода

На остров Тилос мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода. Властите спасиха бежанците, но опозицията иска обяснение по случая от правителството. Трафиканти са вкарали нелегално група мигранти до остров Тилос, като ги оставят на скалист залив, до който се достига само с лодка. Мигрантите престояват на това място три дни, докато..

публикувано на 19.08.24 в 20:10
Град Покровск, Донецка област

Украйна: Цивилните имат "седмица или две", за да се евакуират от ключовия град Покровск

Цивилните в източния стратегически логистичен център на Украйна - Покровск разполагат с не повече от две седмици за евакуация, тъй като руските войски настъпват към него, докато тези в близкия град Мирноград имат само няколко дни, за да напуснат, заявиха официални украински лица в понеделник, съобщава Ройтерс. Фронтът в Покровск остава зоната..

публикувано на 19.08.24 в 19:57
Българска агенция по безопасност на храните

БАБХ установи случай на антракс в нерегистриран животновъден обект в разградското с. Брестовене

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи случай на заболяването антракс в нерегистриран животновъден обект в разградското село Брестовене. Сигналът за обекта е постъпил на денонощната телефонна линия на агенцията и след извършена проверка , се констатира заболяването. Всички животни в село Брестовене ще бъдат ваксинирани,..

публикувано на 19.08.24 в 19:34

Напълно е потушен горският пожар в района между селата Баховица и Николаево

Напълно е потушен горския пожар  в района между ловешкото село Баховица и плевенското Николаево, който възникна тази сутрин. През целия ден   противопожарни екипи, служители на горското стопанство, доброволци и земеделци с техника гасиха  пожара  тръгнал от земеделска земя. Действията им бяха затруднени от силния вятър, но огънят беше..

публикувано на 19.08.24 в 19:30

Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим

Проблемите с недостига на питейна вода в област Велико Търново се задълбочават. Кметът на община Павликени Емануил Манолов обяви безсрочно бедствено положение за селата Димча, Сломер и Лесичери. Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим. Те се водоснабдяват от местни водоизточници. Поради възникналите проблеми..

публикувано на 19.08.24 в 19:03