Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Трифонов не иска кабинет, хвърля прах в очите на хората

| обновено на 12.07.21 в 19:25
Снимка: Фейсбук/ПП ГЕРБ

В проектокабинета на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов прозира дългата ръка на НДСВ. Този първи коментар направи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в партийната централа.

Според Борисов изявлението на Трифонов е знак, че той не иска да има кабинет и това е прах в очите на хората. А целта е да остане служебното правителство на президента Румен Радев до следващи избори:

„Това връщане на кадрите на НДСВ не е случайно, това са икономически кръгове, които стоят зад тях. На ГЕРБ ни е време за опозиция…Партиите всички се бяха усукали около Слави без ГЕРБ, разбира се. Той обаче, поне е много надменен човек, днес ги прати в ъгъл и те сега трябва да припълзят тихичко, та да вземат някое постче“.

„Слави Трифонов не е никакъв и ще си измие ръцете с тези хора. Това е играта на Румен Радев, да остане служебното правителство“, посочи още Борисов, който призна, че му е много интересно как ще реагират сега други партии – „Да, България“, БСП.

Ако мандатът отиде в ръцете на ГЕРБ, партията ще предложи проект на правителство с премиер Даниел Митов.

Борисов не отговори на въпроса дали ще бъде депутат в 46-ото Народно събрание.

Той подложи на съмнение честността на вота и посочи, че ГЕРБ ще изиска от Централната избирателна комисия данни за техниците в чужбина, които са поддържали машините в деня на изборите:

„Предупредих за чужбина, че безобразията там са чудовищни и искам да помоля поне едно нещо да направят - поне да ни дадат списъка на електронните специалисти в чужбина, които са носили, пипали, настройвали, с най-добро чувство го казвам, машините. Кои са те?.. Стотици такива. Откъде ги намериха? Как се казват? Кой ги контролираше какво слагат и какво правят?“

Въпреки изразеното съмнение за манипулация на изборите Борисов отново заяви, че партията му няма да иска те да бъдат касирани:

„Ако така мислиш, че си ни победил, да ви е честито! Няма да ги обжалвам за да им правя кеф. Ето така ще ви събирам всеки ден и ще ви показвам какво са правили. Иначе, пред кого да го обжалваш“.

Репортаж по темата чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще бъде ли възстановен самолетът на легендарния летец Димитър Списаревски?

Днес се навършват 108 г. от рождението на летеца - изтребител Димитър Списаревски. Историята разказва, че по време на американските бомбардировки над София през 1943 г. той сваля бомбардировач. Това му струва живота едва на 27 години. Но Димитър Списаревски става вдъхновение за младите авиатори.  Асоциацията за история и бъдеще на българската..

публикувано на 19.07.24 в 10:35
Делян Пеевски

Пеевски: Лично ще имам грижата да изнасям винаги истината за Радев и кръга му

С остри критики към президента излезе и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Според него искането за свикване на КСНС е "закъсняло": "Аз смятам, че премиерът, вътрешният министър и военният си вършат перфектно работата в момента. На място са. Държавният глава липсва. Такъв нямаме в момента". "Възраждане" искат свикване на КСНС заради..

публикувано на 19.07.24 в 10:34
Костадин Костадинов

"Възраждане" искат свикване на КСНС заради пожарите

Партия "Възраждане" поиска да се свика Консултативния съвет по националната сигурност към президента заради ситуацията с пожарите. Според лидера на партията Костадин Костадинов са необходими координирани действия на всички институции в държавата: "За нас са важни две неща: първо, защо се получи така, че изведнъж имаме толкова много пожари на..

публикувано на 19.07.24 в 10:25

НС задължи правителството да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва всяка седмица да информира НС за предприетите действия.  В проекторешението бяха включени..

публикувано на 19.07.24 в 10:22

Депутатите от ДПС, лоялни на Доган, събират съмишленици на среща в София

Депутатите от ДПС, лоялни на почетния председател Ахмед Доган, събират днес областни координатори, кметове и председатели на общински съвети и активисти от цялата страна, за да обсъдят бъдещите си действия.  Организатори са Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай.  Срещата ще се проведе в София. Според председателя на парламентарната група на ДПС Делян..

публикувано на 19.07.24 в 10:05

Калин Стоянов: Пожарът е на три фронта в ямболските села Крайнево, Воден и Шарково

В ямболските села Крайнево , Воден и Шарково пожарът е на три фронта, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов от село Мамарчево. По думите му, единият от тях е тръгнал към българо-турската граница, която е сравнително близо: "Няма, към момента, в турска територия огън. Има турски колеги, които и във вчерашния ден..

публикувано на 19.07.24 в 09:56
Юлиян Попов

Юлиян Попов за пожарите: Най-важното е когато мине кризата, да не я забравяме

Поведението на държавата в сегашните пожари е адекватно. Въпросът е дали държавата е адекватно подготвена.  Това заяви пред БНР бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов.  "Когато се случи пожар, ти може да имаш адекватно поведение, но ако не си подготвен, ако нямаш предварително купената и организирана техника, ако нямаш..

публикувано на 19.07.24 в 09:46