Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър стимулира имунизациите срещу коронавирус с платени почивки

Кипър облекчи някои от мерките срещу Covid-19, 16 март 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кипър дава нов бонус на ваксинираните срещу коронавирус. Само те ще могат да ползват платена от държавата лятна ваканция в хотели на острова през юли и август. Това е част от одобрения от правителството пакет стимули за насърчаване на имунизациите.

220 хотели във всички райони на Кипър ще предлагат намалени цени за лятна почивка само за ваксинирани поне с първата доза и за преболедували коноравируса през последните 6 месеца.

Новата програма на правителството за субсидиране на разходите за туристическо настаняване за тези две групи от населението започва от 15 юли и продължава до 31 август.

Определената максимална цена за двойна стая със закуска с минимален престой от три нощувки е 80 евро на ден. Участващи в програмата хотели обявиха и цени от 50-60 евро.

Държавата покрива 35% от сумата. Така отпускарите ще платят от 33 до 50 евро за нощувка.

От този стимул могат да се възползват всички постоянно живеещи в Кипър, включително българите, които отговарят на двете условия за здравния им статус.

Правителствената програма за субсидирана ваканция не само ще подкрепи туризма и хотелите, но се очаква и да насърчи хората, особено по-младите, да се имунизират.

Досега почти 68% от населението в Кипър са получили поне първа доза, а близо 58% са напълно ваксинирани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кипър за първи регистрира над 1000 заразени с коронавирус за денонощие

Мрачен рекорд на новозаразени с коронавирус беше поставен в Кипър. За първи път от началото на пандемията преди 17 месеца островът регистрира в рамките на денонощие над 1000 души с положителен резултат на тест за Covid-19.  Рекордният брой от 1081 нови..

публикувано на 14.07.21 в 04:29
Хотел в Кипър

Масова ваксинация на работещите в хотелите в Кипър

Масова ваксинация срещу коронавирус на работещите в хотелите започва днес в Кипър, за да се защити туристическата индустрия на острова. Тя се извършва с мобилни екипи по съвместна инициатива на Кипърската хотелиерска асоциация и Министерството на..

публикувано на 10.07.21 в 08:11
ВИЖТЕ ОЩЕ

Русия с проекторезолюция в ООН за предотвратяване на разполагането на оръжия в Космоса

Русия внесе в ООН проекторезолюция, която призовава всички страни да предприемат спешни действия за предотвратяване на разполагането на оръжия в космическото пространство, седмица след като Москва наложи вето на резолюция на САЩ и Япония за спиране на..

публикувано на 02.05.24 в 08:44

Кметове на европейски градове искат да определят подходящи ограничения на скоростта

Кметове на европейски градове се обявиха в защита на правото на местните власти да определят подходящи ограничения на скоростта. Кметовете са се обединили в писмо, чийто текст е публикуван във "Файненшъл таймс". Писмото е следствие на..

публикувано на 02.05.24 в 08:29
Даниел Нобоа

Президентът на Еквадор обяви извънредно положение в пет крайбрежни провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа обяви извънредно положение в пет крайбрежни провинции заради "вътрешен въоръжен конфликт". Мярката засяга провинциите Ел Оро, Гуаяс, Лос Риос, Манаби и Санта Елена и ще продължи 60 дни, се казва в указа.  Това е..

публикувано на 02.05.24 в 08:03

Обществен съвет настоява документите за частната детска болница да станат публични

Решението за създаване на частна болница за детско здравеопазване в София беше взето в условията на информационно затъмнение .  Това каза пред БНР адвокат Мария Шаркова - член на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница...

публикувано на 02.05.24 в 08:03

Сблъсъци в Груция между полиция и протестиращи против закона за чуждите агенти

Десетки хиляди излязоха на пореден протест в Грузия срещу противоречивия законопроект за чуждестранните агенти, след като парламентът на страната го одобри с 83 "за" срещу 23 "против" на второ четене. Парламентарните дебати бяха напрегнати, с..

публикувано на 02.05.24 в 07:50

14 души са пострадали при нови поредните ракетни атаки срещу Одеса

Украинският град Одеса отново стана мишена на руски ракетни атаки. 14 души са пострадали, по данни на местните власти. Руска ракета е попаднала в пощенски разпределителен център, като е причинила пожар в складови помещения. Всички служители в..

публикувано на 02.05.24 в 07:37
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън на пресконференция по време на официалното му посещение в Кишинев, Молдова, 6 март 2022 г.

САЩ вероятно ще пуснат собствен морски коридор за помощ в Газа

Съединените щати са твърдо решени да постигнат примирие в Ивицата Газа и да върнат заложниците у дома, заяви в Израел американският държавен секретар Антъни Блинкън. Той призова "Хамас" да приеме по-бързо "щедрото", по думите му, израелско предложение..

публикувано на 02.05.24 в 07:33