Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради ремонт спира водата в части от столичния квартал „Манастирски ливади“

Снимка: БНР

Днес до 21 часа - заради реконструкция на уличен водопровод, се налага спиране на водоснабдяването в части от столичния квартал „Манастирски ливади“.

Засегнати ще са живеещите в района на улиците. „Ралевица“,  „Пирин“, „Мур“, „Цветан Ангелов“, и в карето между улиците „Мур“, „Лъвски рид“, ул. „Борис Димовски“ и „Богомил Райнов“.

При продължителност на работата над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Пирин“ - на кръстовището с ул. „Синанишко езеро“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антонио Гутериш, генерален секретар на ООН

Гутериш, ООН: Русия трябва да спазва санкциите срещу Северна Корея

Русия трябва да спазва санкциите на ООН срещу Северна Корея, каза в петък генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, след като по-рано тази седмица Москва и Пхенян задълбочиха връзките си и се съгласиха да предоставят незабавна военна помощ, ако някоя от двете държави се изправи пред въоръжена агресия, предаде Ройтерс. Пактът, подписан от..

публикувано на 21.06.24 в 23:22

Кипър ще вложи над 3 млрд. евро в зеления преход до 2030 г.

Кипър ще вложи над 3 млрд. евро в зеления преход до 2030 г., съобщиха от финансовото министерство. Средствата ще дойдат от европейски структурни фондове, националния бюджет и частни инвеститори. "Зелените" инвестиции на Кипър са насочени към борба с климатичните промени, развитие на кръговата икономика, нови екосъобразни технологии и..

публикувано на 21.06.24 в 23:10

Пожар е възникнал във фабрика за олио в Кнежа

Пожар е възникнал във фабрика за олио в Кнежа. Огънят е овладян, но не и преди да засегне производствени помещения. Няма пострадали хора при възникналия пожар в маслената фабрика, каза за БНР кметът на Кнежа Илийчо Лачовски. "Ситуацията е овладяна. Пожарът е пламнал във фабриката за преработка на слънчоглед. На този етап не се допускат..

публикувано на 21.06.24 в 22:28

Пътнически влак блъсна лек автомобил на жп прелез във Враца

Пътнически влак блъсна лек автомобил на жп прелез във Враца. Инцидентът е станал в късния следобед. Автомобилът тръгнал да пресича жп линията, но не е видял идващия влак. Шофьорът на автомобила е с леки наранявания. Влакът е превозвал пътници от Мездра към Монтана, които с били извозени с автобуси. Заради инцидента е нарушен..

публикувано на 21.06.24 в 21:35

Обучават жителите на Перник как се прави сърдечен масаж

Легион Рън и Фондация "Първите три минути" ще обучават жителите на Перник как се прави сърдечен масаж и как да се реагира в случай на сърдечен арест. Всички желаещи ще могат да се включат   обучението, което ще се проведе на 22 и 23 юни на централния градски площад. С инициативата се цели придобиването на жизненоважни знания и умения,..

публикувано на 21.06.24 в 20:42

1500 членове на ЦИК в област Монтана получават по 25 лв. за безгрешни протоколи

Към 1500 членове на секционни избирателни комисии в област Монтана ще получат допълнително по 25 лева за попълнени без грешки протоколи. Това прави към 60% от комисиите на проведените на 9 юни избори "2 в 1". Един от проблемите за забавяне обработката на протоколите от изборите на 9 юни бяха допуснати грешки при попълването им. В област..

публикувано на 21.06.24 в 20:36

Контролна комисия на БСП преценява дали Нинова може отново да се кандидатира за председател

Общопартийната контролна комисия на БСП ще прецени дали Корнелия Нинова има право да се кандидатира отново за председател, посочи   зам.-председателят на партията Кристиян Вигенин и обяви, че предстоят  разговори с други леви формации, като целта е обединение на лявото пространство. Очаква се контролната комисия на БСП в кратки срокове да..

публикувано на 21.06.24 в 20:25