Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостин Василев е предложен за министър на младежта и спорта

Снимка: pp-itn.bg

Радостин Василев е предложен за министър на младежта и спорта в проектокабинета на Пламен Николов. Той е юрист. Завършил е право в Софийския университет. 

Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народ" адвокат Радостин Василев има дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. 

През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право. Адвокат Радостин Василев има десетки публикувани статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. 

Към момента е управляващ партньор в адвокатско дружество "Радостин Василев". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лодка с мигранти пристига на Канарските острови.

Мадрид обеща на Канарските острови 50 млн. евро за справяне с миграционната криза

Централното правителство в Испания обеща на регионалните власти на Канарските острови 50 милиона евро за справяне с миграционната криза. Политиците в страната са разделени относно законовите мерки за справяне с проблема. Притокът на мигранти на Канарските острови беше обсъден на среща на испанския премиер Педро Санчес и регионалния лидер..

публикувано на 24.08.24 в 08:42

Безвъзмездни средства за напояване за регистрирани земеделски производители

Земеделските производители ще бъдат подкрепени чрез преки безвъзмездни средства за да покрият част от разходите си за напояване през 2024. Кандидати за тази помощ могат да бъдат само стопани , регистрирани по наредба 3 или вписани в регистъра на тютюнопроизводителите . Ако кандидатстващите за финансова помощ имат изискуеми задължения към..

публикувано на 24.08.24 в 08:36

Продължава гасенето на пожара под рилския Черни връх

И днес ще продължи гасенето на пожара, който възникна в четвъртък на около 2 300 м.  в Рила под рилския Черни връх.  Засегната е неголяма площ - около 10 декара, но и в гора.  За овладяването ще е необходимо изпращането на хеликоптери, заради непристъпния за хора терен, каза за БНР тази сутрин кметът на с. Самораново Райко Цветков, който в този час ще..

публикувано на 24.08.24 в 08:23

Започва Националният фолклорен събор на народното творчество "От Тимок до Вита"

В тетевенското село Черни Вит днес започва Националният фолклорен събор на народното творчество "От Тимок до Вита", който тази година събира над 850 изпълнители на българска народна музика и обичаи. Съборът води началото си още от 1981 г., а идеята за нето е на народния певец Марин Иванов. Тази година на откритата сцена в центъра на Черни..

публикувано на 24.08.24 в 08:16
 Ангел Стойков

Повече от 600 студенти ще участват по проекта - "Летен университет - 2024"

Повече от 600 студенти от над 30 висши училища в страната се очаква да участват в 22-рото издание на проекта на Националното представителство на студентските съвети в България  "Летен университет - 2024" . Събитието ще се проведе от 25 август до 1 септември в Китен . Неговата цел е да създаде условия за диалог между студентските общности на..

публикувано на 24.08.24 в 08:15

Напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

Съединените щати съобщиха за напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа. Те бяха подновени тази седмица в египетската столица Кайро, а според американския съветник по националната сигурност Джон Кърби следващия етап е Израел и "Хамас" да се съберат и да започнат да преговарят за прилагане на вече договореното. До момента в..

публикувано на 24.08.24 в 08:02

Украйна изтласква руските сили от Харковска област

Украинската армия изтласква руските сили от Харковска област, заяви  президентът Володимир Зеленски. Той благодари на Съединените щати за поредния пакет военна помощ. В днешния Ден на независимостта Украйна планира атаки срещу руските части и в Херсонска област, съобщиха руски източници. "Говорих с главнокомандващия Олександър Сирски за..

публикувано на 24.08.24 в 07:42