Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха дарителска сметка за пострадалите от пожара в Долно село

Община Кюстендил откри дарителска сметка за обезщетяване на пострадалите от пожара в Долно село. За Радио Благоевград кметът на Кюстендил Петър Паунов каза, че сметката вече е качена на сайта на Общината и всеки, който желае – от страната и от чужбина, вече може да превежда средства.

„Екипите за оценка ще бъдат на терен в началото на следващата седмица, тъй като искаме обстановката да бъде окончателно безопасна. Надявам се всички огнища да утихнат, за да може нашите инженери да оценят щетите и в зависимост от потребностите и обитаемостта на постройките, да търсим съдействие както със средства на дарителите, така и със сили на фирми и компании. Социални екипи вече работят на място с хората, които имат нужда от подкрепа. От ЧЕЗ обещаха, че до часове ще пуснат частично тока в района, за да заработят помпите за водоснабдяване, тъй като в момента резервоарите са изпразнени заради гасенето и няма и вода. Стараем се да направим всичко възможно, за да помогнем“, каза Петър Паунов.

Той благодари на всички през последната седмица, участвали в гасенето на пожарите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.