Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Дремджиев: Борисов не е никой, защото не са "никой" отклонените милиарди

Веселин Дремджиев
Снимка: Стопкадър, TV1

В случая с полицейското насилие над протестиращите от лятото на 2020-а година има няколко пласта - първият е садистичното удоволствие, вторият е прикриването на това от изпълнителната власт, а третият пласт е Иван Гешев и прокуратурата. 

Коментарът направи в предаването "Политически НЕкоректно" журналистът Веселин Дремджиев, водещ на коментарното предаване "Денят". Според него възможността година по-късно за дебати по темата за полицейското насилие над протестиращи е доказателство, че медиите доскоро са били заглушавани.

"Не, полицаите не са си изпуснали нервите, те действат напълно садистично. Кадърът с разголеното момиче е пластът на насилието, който е абсолютно неприемлив, той не може да съществува в цивилизована държава. По-тежкият пласт е прикриването на това от изпълнителното власт тогава - от министрите, които е трябвало да направят това разследване. И третият пласт - прокуратурата - година по-късно говорителката Сийка Милева щяла да гледа записите, след като се върне от отпуск. ... Тези три пласта, може би ще бъдат достатъчно основание разхлабените връзки между партиите на протеста да бъдат малко стегнати".

Според журналиста не е възможно "прокуратурата да смени курса, защото това ще удари по симбиозата между Гешев и Борисов":

"Бойко Борисов не е никой, защото не са "никой" милиардите, които бяха отклонени през последните 12 години. ... Бих бил много изненадан, ако главният прокурор Гешев реши, че трябва да спасява кожата".

Николай Хаджигенов: В СДВР открихме дисковете, никой не ми ги е дал

Маринов и Терзийски коментираха полицейското насилие на протестите

Извънредно заседание на НС заради кадрите с насилие от протестите

Пред БНР Дремджиев коментира, че трябва да има политическо обединение срещу "модела на завладяната държава с милиардите":

"Това са милиарди, които купуват хора и създават зависимости. ... Всички срещу ГЕРБ и ДПС".

Той изрази мнение, че трябва да се направи усилие за съставяне на правителство с третия мандат, което да постави поне 10 приоритета, които да обозначават ясно мерките, които да бъдат взети.

Журналистът подчерта, че отново всички плашат с идващата зима и припомни, че от години е така, а "тежката зима има материализация в урните, защото плащат с дърва за огрев".

В предаването "Политически НЕкоректно" Веселин Дремджиев коментира, че затрудненото достигане на журналистите до депутатите, като се налага задължително комуникацията да минава през пресцентровете на политическите формации, е всъщност цензура:

"Включително и в "Демократична България". Имат проблеми. Имат притеснение да не би някой депутат да каже нещо, което да доведе до потисканите напрежения в тази коалиция, което да бъде използвано от политическите противници". 

Веселин Дремджиев определи БНР като "един от малкото острови на свобода, където може да се побеждава пропагандното говорене и мислене".

"Бил съм гост в шоуто на Слави Трифонов, но не ме е канил да бъда депутат в "Има такъв народ", категорично заяви той.

Интервюто на Силвия Великова с Веселин Дремджиев в предаването "Политически НЕкоректно" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Путин заговори за нови договори за колективна сигурност

Президентите на Китай и Русия се обявиха за нова организация за сигурност в противовес на НАТО. В Астана, където се провежда срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, руският президент Владимир Путин говори за нов набор от евразийски договори за колективна сигурност. Новата регионална система за сигурност трябва да бъде отворена за..

публикувано на 04.07.24 в 15:11
Николай Марков

"Величие" призова Николай Марков да освободи поста на председател на ПГ

Ръководството на партия "Величие" официално призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник председател на Народното събрание.  В публикувано на сайта на партията съобщение се казва, че това е решение на Централния съвет на партията и то е взето на извънредно..

публикувано на 04.07.24 в 15:10
Илхан Андай

Илхан Андай: Яваш-яваш Доган ще нареди пъзела

Яваш-яваш Ахмед Доган ще нареди пъзела . Нещата са вече под контрол . С тази констатация журналистът Илхан Андай започна коментара си за случващото се през последните дни в ДПС и уточни: " Почетният председател ще разбере, че е жертва на интригите на едни хора около него и по върховете на партията, които той отгледа от състояние на амбициозни..

публикувано на 04.07.24 в 15:09
Протестиращи фармацевти в Хасково -  4 юли 2024 г.

Ако няма решение по казуса с Наредба 4, след 1-2 месеца НЗОК няма да може да плаща на аптеките

Продължава да се търси решение на проблема възникнал с промените в Наредба 4, която се отнася до предписването и отпускането на лекарствени продукти по Здравна каса и заради, които се намалява плащането към аптеките за изпълнение на безплатните за пациентите рецепти. Това стана ясно след среща на собствениците на аптеките с Министъра на..

публикувано на 04.07.24 в 14:41
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов призова за коалиция тип "всички срещу ГЕРБ и ДПС"

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за коалиция тип "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат за съставяне на правителство.  Костадинов допусна, че "Възраждане" може да намери общ език дори с ПП-ДБ: "Независимо от това на кого бъде даден третият мандат, ключът в момента е в ръцете на ПП-ДБ. Ако те надмогнат политическото си късогледство..

публикувано на 04.07.24 в 14:15
Адриан Антонов (със сакото) и адвокат Марковски.

Прокуратурата поиска поне 10 г. затвор за 19-годишния Адриан, причинил смъртта на Ани и Явор

Прокуратурата поиска минимум 10 години затвор за 19-годишния Адриан Антонов за смъртта на годениците Ани и Явор. Преди делото за смъртта на Ани и Явор: "Ангели на пътя" на среща с правосъдния министър Той ги удари с колата си на пешеходна пътека в София миналия май със скорост 106 км в час. Тъй като Антонов призна вината си, делото се..

публикувано на 04.07.24 в 14:12

Опровергаха информации в Румъния за затваряне на Дунав мост по време на ремонта му

Информацията, която разпространиха румънски медии снощи, че по време на предстоящия ремонт Дунав мост ще бъде изцяло затворен и ще се блокира преминаването на туристи и товари, бе опровергана от областния управител на Русе Драгомир Драганов. 45 милиона за Дунав мост Вчера в централните си емисии новини румънските медии цитираха..

публикувано на 04.07.24 в 13:48