Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) излезе временно на върха след успеха над Берое

Снимка: БФС

Ботев (Пловдив) спечели Битката за Тракия и продължава с доброто си представяне до момента през сезона. Тимът на Азрудин Валентич надигра Берое с 2:1. Емануел Току (70) изведе домакините напред, а Па Конате (85) удвои. Александър Цветков (90+3) отбеляза почетно попадение за гостите в добавеното време. Преди началото на срещата Тодор Неделев получи фланелка за своя мач номер 200 в елита на България. Тя му беше връчена от друга легенда на "канарчетата" - Атанас Пашев. Успехът днес прати "канарчетата" временно на първото място с актив от 17 точки. Втори е Лудогорец с 15 точки, но и три мача по-малко. Славия пък е трети с 14 точки и мач по-малко от пловдивчани.

Началото на мача не предложи интересни голови ситуации пред двете врати. Първата по-добра възможност за гол беше на сметката на домакините в 19-ата минута. Маркиньос разигра добре с Неделев, а националът на България подаде към бразилеца в наказателното поле. Той овладя, завъртя се, но нанесе твърде слаб удар и стражът на гостите улови лесно. 

Отговорът на Берое беше дълго владение на топката. Заралии натиснаха "канарчетата" в тяхната половина, но трудно намираха правилния път до удар към вратата. В 33-ата минута по-активните действия на гостите доведоха до отлична възможност за попадение. Василев центрира от левия фланг, а Алиун Фал изпревари защитник и стреля с глава. Ударът му обаче срещна дясната греда на вратата зад Аргилашки.

В 39-ата минута Неделев и Току направиха двойно помежду си, а последният отправи удар от далечна дистанция, който беше много неточен. Две минути по-късно Омар Сако беше изпуснат в наказателното поле след центриране от корнер. Снажният бранител стреля с глава, а ударът мина много близо до страничната греда.

В 47-ата минута мощен шут на Неделев попадна в ръцете на Бакер. Точно пет минути по-късно и Ботев удари гредата при доста комична ситуация. Центриране на Николай Минков от десния фланг прехвърли цялата защита в зелено. Топката стигна до Па Конате, който не я очакваше. Тя се удари в крака му и се насочи към обратния ъгъл. Бакер пък беше изненадан от всичко това и изгледа как топката се отби в гредата му, след което я улови.

Малко по-късно Реян Даскалов пробва късмета си с шут от далечна дистанция. Имаше сила в изстрела, но не и точност. В 61-ата минута Лебон се пребори за топката, комбинира с Тунгара, а халфът влезе остро към пеналтерията. Последва удар по земя, който за късмет на Аргилашки беше насочен право в него. 

В 65-ата минута Па Конате пропусна най-чистата възможност за гол до момента в мача. Топката падна на крака му в малкото наказателно поле, но стреля високо над вратата. 

Така се стигна до 70-ата минута, в която Емануел Току накара всички в Коматево да изригнат от радост. Той получи топката извън наказателното поле, след което стреля в долния ляв ъгъл на вратата зад Бакер. Ударът му не беше силен, но беше изключително прецизен и се отби в гредата, след което топката се оплете в мрежата.

В 85-ата минута Па Конате като че ли сложи точка на спора с втори гол във вратата на Берое. Този път той беше на точното място в точното време и успя да затвори добре центриране на Маркиньос от десния фланг. Конате бе на втората греда и атакува чудесно топката, като протегна крак.

В добавеното време Александър Цветков отбеляза почетно попадение за гостите след заспиване в защитата на Ботев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пирин загуби от Ботев (Вр)

Пирин загуби в Благоевград от Ботев (Вр)

Отборът на Пирин загуби с 1:2 у дома от Ботев (Враца) в двубой от 31-ия кръг на футболното ни първенство. Двата отбора се намират в последната шестица и се борят за оставане в елита. Още в 8-ата минута домакините поведоха в резултата след грешка на бранителя Меси, който се подхлъзна и позволи на Иван Тасев да порази вратата на Ботев...

публикувано на 26.04.24 в 22:04
Волейболистите на Левски спечелиха титлата

Волейболистите на Левски взеха златните медали

Отборът на Левски спечели 15-та титла в шампионата по волейбол при мъжете. "Сините" победиха след обрат с 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:) у домаЦСКА и триумфираха в серията с 3:0 успеха. В първия гейм "червените" поведоха със 7:2, но Левски успя да се върне в двубоя при 7:9. "Сините" дори изравниха при 11:11, но воденият Александър..

публикувано на 26.04.24 в 21:25
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51
Манчестър Сити

Манчестър Сити с нова крачка към титлата в Англия

Футболистите на Манчестър Сити постигнаха категорична победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Тимът от Манчестър доминираше през цялото време на футболния терен и на практика си осигури успеха още до 34-ата минута, когато водеше с 3:0. Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне вкара много..

публикувано на 26.04.24 в 07:46
Белослава Кръстева

Пета победа за Белослава Кръстева на европейското по шахмат

Белослава Кръстева записа петата си победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което продължава на гръцкия остров Родос. В шестия кръг нашето момиче надигра с белите фигури французойката Митра Еязипур и има пет точки в класирането като дели второто място. С половин точка повече начело е Улвия Фаталийева от Азербайджан. Виктория..

публикувано на 26.04.24 в 07:31
Национален отбор по спортна гимнастика за младежи

България с четири финала на ЕП по спортна гимнастика за младежи в Римини

Давид Иванов се класира за четири финала на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Иванов ще спори за отличията в многобоя, както и на финалите на кон с гривни, халки и успоредка. В многобоя Давид Иванов събра 79.132 точки, което е трети по сила резултат. Брат му Йоан Иванов е на 27-а..

публикувано на 25.04.24 в 21:39

Красота, зрелище и осем гола на стадион "Ивайло" по повод 100 години ФК Етър

Истинско футболно зрелище сътвориха звездните отбори на Етър и България, които се срещнаха по случай 100-годишния юбилей на "болярите". Зрителите на стадион "Ивайло" станаха свидетели на страхотни отигравания от играчи, които напомниха за най-добрите си години по време на състезателните си кариери. Сборният тим на България, чийто капитан беше Христо..

публикувано на 25.04.24 в 20:47