Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гол на Жуниньо попречи на Берое да запише първа победа над Арда

Снимка: БФС

Берое и Арда завършиха 1:1 в първия мач от 9-ия кръг на Първа лига, играл се под Аязмото. “Заралии” почти през целия двубой надиграваха своя съперник и създаваха по-опасните положения, но не успяха да стигнат до първи успех над кърджалийци. Досега старозагорци имаха загуби във всичките 5 мача, които бяха изиграли срещу Арда, откакто “сините” се завърнаха в елита, а сега записаха и първо равенство. Умар Камара откри за домакините след спорна дузпа в 32-ата минута, но прекрасен гол на Жуниньо от воле донесе точката за гостите (79’).

Преди началото на срещата Мартин Камбуров, който стартира като резерва в днешния мач, получи Златната обувка за подобряването на рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българския елит. Той стори това в предишния кръг срещу Царско село.

Още в самото начало Арда опита нещо по-опасно и стигна до корнер, който обаче не доведе до нищо. В 4-ата минута Юсеин пробва изстрел от границата на наказателното поле, но се оказа прекалено слаб. 

В следващите минути Арда изнесе отново повече напред играта си, но чисти голови положения почти липсваха. В 21-ата минута Котев опита далечен удар, но без успех.

В 29-ата минута домакините получиха правото да изпълнят наказателен удар. Тогава при изпълнение на ъглов удар Иван Караджов увисна и удари в рамото Алюн Фол, който отклони топката с глава. Съдията веднага посочи бялата точка, а ситуацията бе преразгледана от ВАР. След потвърждение на нарушението зад топката застана Умар Камара, който не сбърка и вкара за 1:0.

В следващите минути Арда не успя да пренесе играта в наказателното поле на противника и нямаше положения за изравняване в резултата. Секунди преди края на първата част пък Лебон можеше да удвои преднината на Берое. Фол центрира добре отляво и намери открилия се нападател на “заралии”, който стреля от чиста позиция, но Караджов изби.

Второто полувреме започна без интересни положения. Първата по-интересна ситуация дойде в 56-ата минута, когато Лебон опита опасен шут от далечно разстояние, но Караджов извади в корнер.

В следващите минути Арда не успя да пренесе играта в наказателното поле на противника и нямаше положения за изравняване в резултата. Секунди преди края на първата част пък Лебон можеше да удвои преднината на Берое. Фол центрира добре отляво и намери открилия се нападател на “заралии”, който стреля от чиста позиция, но Караджов изби.

Второто полувреме започна без интересни положения. Първата по-интересна ситуация дойде в 56-ата минута, когато Лебон опита опасен шут от далечно разстояние, но Караджов извади в корнер.

В следващите минути Берое се втурна да търси победен гол, но Арда можеше да вкара второ попадение няколко секунди преди края, когато Делев центрира от фаул, а Желев стреля с глава, но Ганев спаси. Малко по-късно Даниел Генов стреля опасно, но топката излезе в аут. 

След равенството Берое събира в актива си 13 точки, заемайки 5-ото място, и се изравнява с ЦСКА - София. “Червените” обаче са изиграли цели 4 мача по-малко от “заралии”. Арда се изкачва до 7-ата позиция с актив от 9 точки, колкото имат Локо (София) и Ботев (Враца).





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51
Манчестър Сити

Манчестър Сити с нова крачка към титлата в Англия

Футболистите на Манчестър Сити постигнаха категорична победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Тимът от Манчестър доминираше през цялото време на футболния терен и на практика си осигури успеха още до 34-ата минута, когато водеше с 3:0. Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне вкара много..

публикувано на 26.04.24 в 07:46
Белослава Кръстева

Пета победа за Белослава Кръстева на европейското по шахмат

Белослава Кръстева записа петата си победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което продължава на гръцкия остров Родос. В шестия кръг нашето момиче надигра с белите фигури французойката Митра Еязипур и има пет точки в класирането като дели второто място. С половин точка повече начело е Улвия Фаталийева от Азербайджан. Виктория..

публикувано на 26.04.24 в 07:31
Национален отбор по спортна гимнастика за младежи

България с четири финала на ЕП по спортна гимнастика за младежи в Римини

Давид Иванов се класира за четири финала на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Иванов ще спори за отличията в многобоя, както и на финалите на кон с гривни, халки и успоредка. В многобоя Давид Иванов събра 79.132 точки, което е трети по сила резултат. Брат му Йоан Иванов е на 27-а..

публикувано на 25.04.24 в 21:39

Красота, зрелище и осем гола на стадион "Ивайло" по повод 100 години ФК Етър

Истинско футболно зрелище сътвориха звездните отбори на Етър и България, които се срещнаха по случай 100-годишния юбилей на "болярите". Зрителите на стадион "Ивайло" станаха свидетели на страхотни отигравания от играчи, които напомниха за най-добрите си години по време на състезателните си кариери. Сборният тим на България, чийто капитан беше Христо..

публикувано на 25.04.24 в 20:47
100 години Етър

Стоичков и Балъков почетоха паметта на Трифон Иванов

Футболните легенди Христо Стоичков и Красимир Балъков - единствените българи в идеалния отбор на световно първенство, отправиха поздравления към публиката на стадион "Ивайло" и почетоха паметта на своя голям приятел Трифон Иванов. Това се случи в третата минути на юбилейния мач по случай стогодишнината на ФК Етър. "Честит юбилей! Брат' Гошо,..

публикувано на 25.04.24 в 19:36
Георги Иванов

Георги Иванов: Не мога да гарантирам безопасност на мача ЦСКА-София - Левски

Избраният за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов пристигна на стадион "Ивайло" във Велико Търново, където ще бъде специален гост на празненствата по случай вековния юбилей на местния ФК Етър. "Винаги сме били в добри отношения с Етър, кметът на града е в Изпълкома. Чест е за мен, че съм поканен. Пожелавам на легендите да са..

публикувано на 25.04.24 в 19:33