Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България загуби в Литва с 1:3

| обновено на 09.10.21 в 18:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС

България загуби гостуването си на Литва с 1:3 в двубой от група С на световните квалификации за Мондиал 2022 в зона Европа.

Нашите получиха отлична възможност да открият резултата в 14-та минута, след като главният съдия Йевхен Арановски от Украйна отсъди нарушение в наказателното поле на домакините. Зад топката застана капитанът ни Димитър Илиев, който обаче би слабо и право във вратаря на литовците Ернестас Шеткус. Възпитаниците на Ясен Петров бяха наказани за пропуска малко след това след бърза контраатака, която хвана българската защита неподготвена. Арвидас Новиковас намери в наказателното поле Юстас Ласицкас, който не сгреши за 1:0. До края на откриващата част не паднаха нови попадения.

След паузата „лъвовете“ дочакаха своя миг и изравниха резултата чрез Кирил Десподов, който реализира от пряк свободен удар. След това обаче на терена имаше само един отбор и това, за наша жалост, беше съставът на Литва. Домакините доминираха и след като първи уцелиха напречната греда, сломиха съпротивата на гостите с две бързи попадения на Фьодор Черних. Така, България не успя да запише и днес първи успех в квалификационен мач при гостуване – последната ни победа датира от преди над три години. Литва записа първи три точки в групата след пет поредни поражения преди това, като се реваншира за загубата си в София с 0:1.

Нашите национали запазват четвъртата позиция с актив от пет пункта, на три от втория Швейцария, който обаче е с два мача по-малко. За България предстои домакинство на Северна Ирландия във вторник вечер, докато Литва приема швейцарците също на 12 октомври.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Финал на 5-ия етап от Вуелтата

Чехът Павел Битнер най-бърз в 5-ия етап от Вуелтата, Роглич остана начело

Чешкият състезател Павел Битнер изпревари Ваут ван Аерт с фотофиниш и спечели победата в петия етап от колоездачната обиколка на Испания, а Примож Роглич запази първото си място в генералното класиране. Белгиецът Ван Аерт изглеждаше сигурен победител след бързия си финиш в Севиля, но 21-годишният Битнер го атакува свирепо в последните..

публикувано на 21.08.24 в 20:56
Петко Христов

Петко Христов остава в Специя за още 4 години

Националният ни защитник Петко Христов подписа нов договор с футболния Специя, съобщиха официално от италианския клуб.  Юношата на Славия ще остане в състава от Серия "Б" до лятото на 2028 година. От този сезон бранителят е капитан на тима и бе възнаграден с контракт за четири години. 25-годишният българин играе в Специя от 2021 година, като..

публикувано на 21.08.24 в 20:44
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна във втория кръг в Кливланд

Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира по тенис за жени в Кливланд с награден фонд 271 хиляди долара, след като отстъпи с 3:6, 3:6 пред нидерландката Аранча Рус. Двубоят на българската олимпийска състезателка продължи час и 34 минути. С отпадането си във втория кръг Томова заслужи 30 точки за ранглистата на УТА, в която заема 50-о..

публикувано на 21.08.24 в 20:11
Левски - ЦСКА София

Левски - ЦСКА София на ст. "Георги Аспарухов" без запалянковци на гостите, реши СТК при БФС

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз обяви крайното решение мачът между Левски и ЦСКА София от 8-ия кръг на Първа лига, да бъде изигран на 14 септември на стадион "Георги Аспарухов" без допускане на гостуващата публика на "червените". Ответната среща от шампионата между ЦСКА София и Левски ще се състои на домакинското..

публикувано на 21.08.24 в 19:44
Илиян Радулов

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнира в Монастир

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. Българинът надделя над френския квалификант Никола Жадун с 6:3, 6:2 за 90 минути. В спор за място на четвъртфиналите Радулов ще играе срещу Мохамед Назим Махлуф (Алжир). Вчера българинът достигна и до..

публикувано на 21.08.24 в 19:34

Видин посреща състезание по водоморни спортове след 40 години

За първи път след 4 десетилетия Видин ще е домакин на състезание по водомоторни спортове. Най-бързите пилоти във водната формула ще стартират в III кръг от Националния шампионат за бързи лодки, европейски шампион по Free Style с джет ще направи демонстрационно шоу, а любители и професионалисти ще се състезават с бързи джетове в трасе за издържливост...

публикувано на 21.08.24 в 18:46
Стефан Ристовски

ЦСКА 1948 привлече юношески национал на Северна Македония

Юношеският национал на Република Северна Македония Стефан Ристовски подписа с футболния ЦСКА 1948. Той е роден на 26 декември 2005 година и играе като полузащитник. Израснал е в школата на Работнички (Скопие). "Привличането на Ристовски е още един силен ход на ЦСКА в усилията да се подсили отборът с млади и обещаващи таланти. Вярваме, че с..

публикувано на 21.08.24 в 18:43