Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В казанлъшкото село Копринка избират кмет на втори тур

Снимка: Ивайло Илиев

Нормално и без сигнали за нарушения протича изборният ден в казанлъшкото село Копринка. До балотаж на частичните местни избори за кмет достигнаха Кенан Саид, подкрепен от ДПС и Зина Трифонова, издигната от ГЕРБ. На първи тур Саид събра 515 гласа, а Трифонова 407.

Малко по-висока е избирателната активност в сравнение с първия тур на изборите в Копринка. Към 10 часа гласували са 192-ма избиратели, активността е 8,73%, при 6,77% регистрирана преди седмица.

Изборният ден започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа. До този момент няма сигнали за нарушения, съобщи секретарят на общинската избирателна комисия в Казанлък Ваня Иванова.

Общо 2226 са избирателите и ще гласуват изцяло машинно в трите секции, разположени в местното училище. Взети са и всички необходими противоепидемични мерки, осигурени са предпазни маски и дезинфектанти.

До извънредния вот в Копринка се стигна след решение на Върховния административен съд, с което бяха прекратени правомощията на избрания на предишните избори кмет, заради незакрита в упоменатите срокове търговска фирма. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.