Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 53% е активността на изборите за кмет в село Копринка

Снимка: Ивайло Илиев

При по-висока избирателна активност и без нарушения преминават изборите в казанлъшкото село Копринка. До балотаж на частичните местни избори за кмет достигнаха Кенан Саид от ДПС и Зина Трифонова от ГЕРБ. Изборният ден преминава без сигнали за нарушения. 

До 17:30 часа са гласували 1170 души, което е 53,18%​ от избирателите и с близо 9% повече от активността към този час на първи тур, съобщи Ваня Иванова от общинската избирателна комисия в Казанлък. Тя уточни, че изборите преминават спокойно, без нарушения и сигнали за проблеми в секциите.

Общо 2200 са избирателите, те гласуват изцяло машинно в трите секции, разположени в местното училище. Взети са и всички необходими противоепидемични мерки, осигурени са предпазни маски и дезинфектанти.

До извънредния вот в Копринка се стигна след решение на Върховния административен съд, с което бяха прекратени правомощията на избрания на предишните избори кмет, заради незакрита в упоменатите срокове търговска фирма. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.