Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кенан Саид от ДПС беше преизбран за кмет на Копринка

Снимка: Ани Петрова

Кенан Саид от ДПС е избран отново за кмет на частичните местни избори в казанлъшкото село Копринка. По все още неокончателни данни той води с над 100 гласа на Зина Трифонова от ГЕРБ. Балотажът премина при-по-висока активност и без сигнали за нарушения.

Кенан Саид благодари за подкрепата в социалните мрежи и обеща да работи, за да оправдае доверието. 

Гласуваха общо 1309 жители, което е 59,5 процента от избирателите. Това е със 7 на сто повече от първи тур, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Казанлък. 

Вотът премина в спокойна обстановка и без сигнали за нарушения.

Общо 2220 бяха избирателите по списък, като гласуваха изцяло машинно в трите секции, разположени в местното училище.

Кенан Саид печели и редовните избори за кмет, но не беше закрил в упоменатите срокове търговска фирма, а с решение на ВАС бяха прекратени правомощията му.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Близо 53% е активността на изборите за кмет в село Копринка

При по-висока избирателна активност и без нарушения преминават изборите в  казанлъшкото село Копринка. До балотаж на частичните местни избори за кмет достигнаха Кенан Саид от ДПС и Зина Трифонова от ГЕРБ. Изборният ден преминава без сигнали за нарушения...

публикувано на 10.10.21 в 17:52

В казанлъшкото село Копринка избират кмет на втори тур

Нормално и без сигнали за нарушения протича изборният ден в казанлъшкото село Копринка. До балотаж на частичните местни избори за кмет достигнаха Кенан Саид, подкрепен от ДПС и Зина Трифонова, издигната от ГЕРБ. На първи тур  Саид събра 515 гласа, а..

публикувано на 10.10.21 в 10:14

В Копринка ще гласуват за кмет на балотаж

Няма избран кмет на казанлъшкото село Копринка на проведените вчера частичните местни избори. На балотаж се явяват кандидатите от ДПС и ГЕРБ. На частичните местни избори в неделя се явиха трима кандидати. В изборния ден не са отчетени..

публикувано на 04.10.21 в 09:11
Снимка: Георги Манев

Нормално започна изборният ден в с.Копринка

Нормално започна изборният ден в казанлъшкото село Копринка. Трима кандидати се явяват на частичните местни избори за кмет днес. Изборният ден започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа. Общо 2226 са избирателите и ще гласуват изцяло машинно в трите..

публикувано на 03.10.21 в 09:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Гърция са в сила извънредни мерки по контрол на трафика

В Гърция са в сила извънредни мерки по контрол на трафика. Властите предупреждават за внимание при шофиране поради високите температури. Много е силен трафикът в цялата страна във връзка с празника на Богородица. Двойно са увеличени полицейските..

публикувано на 14.08.24 в 20:37

Общо 389 души са били обвинени след неотдавнашните обществени безредици във Великобритания

В Обединеното кралство общо 389 души са били обвинени след неотдавнашните обществени безредици, съобщи кралската прокуратура. Някои вече получиха доста солени присъди. В актуализация, публикувана в социалните медии, Кралската прокуратура обяви,..

публикувано на 14.08.24 в 20:33
Снимката е илюстративна

Запали се нерегламентирано сметище край пловдивското село Белозем

Запали се нерегламентирано сметище край пловдивското село Белозем. Вятърът в района е способствал за бързото разпространение на   пламъците. Пристигналите на място 5 екипа на пожарната от Раковски и Пловдив вече са овладели разпространението на..

публикувано на 14.08.24 в 20:29
Снимката е илюстративна

Обявено е бедствено положение в община Любимец заради пожар в село Дъбовец

В община Любимец е обявено бедствено положение тази вечер към 19.30 часа заради пожар, който избухна 3 часа по-рано в село Дъбовец. Пламъците са тръгнали от необитаема къща и са навлезели в широколистна гора, информира заместник-областният..

публикувано на 14.08.24 в 20:22

Служба и нощно бдение в Арбанашкия манастир "Успение Богородично" за Голяма Богородица

Архитектурният резерват Арбанаси край Велико Търново се подготвя за утрешния си празник на Голяма Богородица. Стотици вярващи от цялата страна се събират от тази вечер за службата и нощното бдение в Арбанашкия манастир "Успение Богородично" със..

публикувано на 14.08.24 в 20:12

От община Вършец излязоха с призив: "Спри горските пожари !"

От община Вършец излязоха с призив: "Спри горските пожари !". От началото на месеца са гасени три големи пожара. Двама огнеборци пострадаха От община Вършец напомнят, че всеки гражданин носи лична отговорност при използването на открит..

публикувано на 14.08.24 в 20:11

Правителство отмени участието на България като страна-партньор на изложението Webit

Служебното правителство отмени участието на България като официална страна-партньор на Международното изложение Webit поради редица несъответствия с пазарните механизми. Изложението ще се проведе на 30 и 31 октомври в София. От правителствената..

публикувано на 14.08.24 в 19:59