Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначено е ново ръководство на НДК

Националният дворец на културата
Снимка: Ани Петрова

Националният дворец на културата (НДК) e с ново ръководство.

Служебният министър на културата Велислав Минеков назначи Пени Раева за изпълнителен директор, а в състава на новия съвет на директорите влизат още Росица Велкова от Министерството на финансите и Елена Карапаунова от икономическото ведомство.

Рокадата идва, след като през август предишното ръководство подаде оставка.

Пени Раева е дългогодишен служител в НДК, от 2013-а до 2014 г. е изпълнителен директор и член на Управителния съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Генералният ни консул в Истанбул Васил Вълчев

Основният въпрос за изборите в Турция е свързан с активността на избирателите

Гласуването на изборите "2 в 1" в Турция ще се осъществи в 166 секции. Подготовката за вота премина спокойно, а основният въпрос днес е свързан с активността на избирателите. От изселническите организации отчитат умора сред гласоподавателите, защото това са шестите поред избори за Народно събрание в рамките на три години. Секциите в Турция са..

публикувано на 09.06.24 в 05:18

Осем изборни секции очакват днес българите в Кипър

Осем изборни секции очакват днес българите в Кипър да гласуват в европейските и парламентарни избори на страната ни. На острова пребивават около 30 000 българи. Очаква се високите температури да не спрат желаещите да упражнят правото си. Броят на секциите е същият, както и на предишните избори. Те са разкрити във всички градове в Кипър, където..

публикувано на 09.06.24 в 04:55

В 28 секции гласуват българските граждани в Гърция

В 28 секции гласуват българските граждани в Гърция. Част от секциите са на островите. Най-много избирателни секции - 5 има в Атина, където живеят и повечето българи. Секциите са на удобни места и лесен достъп с транспорт. На остров Крит, където също пребивават много български граждани, има 4 секции на различни места на острова. Нашите..

публикувано на 09.06.24 в 04:48

В Италия българите гласуват в 27 избирателни секции

В Италия българите гласуват за народни представители и за членове на Европейския парламент в 27 избирателни секции в 24 населени места. Новост е секцията в Чезена - област Емилия-Романя, където традиционно се гласува в Римини и в почетното ни консулство в Болоня.  Най-много секции - 3 има в българското училище в Милано. Две са в посолството ни в..

публикувано на 09.06.24 в 04:35

Консерваторите продължават да изостават зад лейбъристите преди общите избори във Великобритания

Няма никаква промяна по отношение на показателите за подкрепа на управляващата Консервативна партия преди общите избори в Обединеното кралство на 4 юли, която продължава да изостава сериозно зад опозиционната Лейбъристка партия и прогнозите са за тежко поражение, съобщи "Скай нюз". "Скай нюз" цитира лорд Хейуърд, член на Камарата на лордовете от..

публикувано на 09.06.24 в 02:51

Делегати от ПАСЕ се запознаха с организацията на предстоящите избори

388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите са постъпили до момента в МВР.  Образувани са общо 97 досъдебни производства, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той и представители на още три министерства - на транспорта и съобщенията, на електронното управление и на  външните работи,..

публикувано на 08.06.24 в 20:37
Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен

Министърът на културата разпореди проверка във връзка с инцидента в театъра в Плевен

Министърът на културата Найден Тодоров разпореди проверка във връзка с инцидента в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен, при който тежко пострада 17- годишно момиче.  Проверката трябва да установи дали са спазени всички необходими мерки за безопасност в театъра. По-рано директорът на театъра Димитър Кабаков разпореди вътрешно разследване...

публикувано на 08.06.24 в 20:11