Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МЗ: Над 10 000 теста за коронавирус са направени в Covid зоните

Снимка: БГНЕС

95 от разкритите в страна 120 Covid зони са провели изследвания за Covid-19 с бързи антигенни тестове. Направените тестове са общо 10 190, от които 3 111 –  положителни. Това съобщават от Министерство на здравеопазването.

За здравноосигурените пациенти с доказана коронавирусна инфекция, преминали през Covid зоните, НЗОК заплаща лекарства за домашно лечение. Издадената рецепта може да бъде изпълнена във всяка аптека на територията на страната, работеща със здравната каса.

Чрез създаването на Covid зоните се цели намаляване на натиска върху лечебните заведения и общопрактикуващите лекари, а на гражданите се предоставя още една възможност за достъп до качествена и навременна диагностика и лечение.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заразените с Covid-19 служители в болницата в Сандански вече са 12

Заразените с коронавирус в хирургичното отделение на болницата в Сандански вече са 12. След вчерашните  потвърдени 8 случая на медицински сестри и санитари, днес положителни проби са дали още четирима работещи в отделението, сред които и лекари. От вчера хирургичното отделение е под карантина и достъпът до него е забранен. Приетите..

публикувано на 09.10.20 в 17:09