Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция срещу купения вот в Сливен

| обновено на 27.10.21 в 17:04
Снимка: Стоян Радев

Специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове тече в Сливен и в селата Самуилово, Тополчане и Камен. Според полицейския анализ тези райони са най-рисковите в общината.

Акцията в Сливен е в ромския квартал „Надежда". Основно се проверяват сигнали за търговски обекти, в които се предлагат стоки на вересия и имат списъци с дължими суми, обяви главен инспектор Димитър Кикьов.

Според него това би могло да се използва за престъпна дейност по закупуване на гласове.

Задържани са четирима души, но те не са свързани с дейността по закупуване на гласове уточни Кикьов.  Днес са извършени проверки също в заложни къщи, къщи за бързи кредити и др.

На пропускателния пункт на входа на „Надежда“ се проверява за автомобили, извършващи нерегламентиран превоз на пътници, които евентуално по време на изборите ще извършват превоз на гласоподаватели. Акцията продължава в селата.

Ромите от квартал „Надежда“ коментираха, че не са чували да се предлагат пари за изборите:

"Няма не съм чувал такова нещо. Тези, които са кандидати, при тях са парите."

Снимка: Стоян Радев


Снимка: Стоян Радев

В следобедните часове акцията продължи в село Камен.

Собственичката на хранителен магазин, от който полицията иззе тетрадка с длъжниците обясни, че хората така пазаруват:

"За седмица да кажем, до заплатите и си пишат."Това бе първата голяма полицейска акция в региона срещу закупуването на гласове 2 седмици преди изборите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Открито е тялото на Хана Линч - последният изчезнал от ветроходна суперяхта Bayesian край Палермо

Открито е тялото на Хана Линч, последният изчезнал човек от   ветроходна суперяхта Bayesian, която потъна в понеделник край Палермо в резултат на торнадо. Хана  е 18-годишната дъщеря на английския магнат Майк Линч, който е също сред загиналите – общо 7 души от 22-а на борда, от които оцеляха 15. Хана Линч, бе последния изчезнал човек от..

публикувано на 23.08.24 в 16:12
Васил Терзиев

Терзиев: Държавата да компенсира общината заради безплатните карти на децата за градския транспорт

Кметът на София Васил Терзиев настоява държавата да компенсира финансово Столичната община, която беше задължена да въведе безплатни карти за пътуване в градския транспорт на децата до 14-годишна възраст.  До този момент има недостиг от 28 милиона лева и няма как те да бъдат покрити от бюджета на общината за тази година, каза Терзиев: "Ако те..

публикувано на 23.08.24 в 16:06

Асен Личев: Сушата завладява България, но ние трябва да сме подготвени

" Всеки път природата ни заварва неподготвени и безпомощни. Защо ли не се учим да я посрещаме?". Това попита пред БНР бившият министър на околната среда и водите Асен Личев. Безводие: Когато чешмите са по-важни от изборите " Сушата постепенно завладява България, но това не може да е изненада за управляващите . Ние трябва да сме подготвени..

публикувано на 23.08.24 в 15:39

НАП: До 26-и август неработещите зрелостници трябва да платят здравната си вноска за юли

До 26 август всички, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва да преведат здравноосигурителната си вноска за юли, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП) . Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение наесен и не са започнали..

публикувано на 23.08.24 в 15:36
Крисимира Трифонова в съда

Красимира Трифонова остава в ареста, съдът не я пусна за лечение в психиатрия

Софийският градски съд не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение на Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев. Трифонова беше доведена в Софийския градски съд от психиатричното отделение на Ловешкия затвор и поиска да бъде настанена за лечение в болница в столицата. С оглед на това защитата ѝ поиска по-лека мярка,..

публикувано на 23.08.24 в 15:31
Нарендра Моди и Володимир Зеленски

Зеленски: Посещението на индийския премиер Моди в Украйна е "историческо"

Президентът Володимир Зеленски заяви в петък, че посещението на индийския премиер Нарендра Моди в Украйна е "много приятелско" и "историческо", предаде Ройтерс. Зеленски каза, че е обсъдил с Моди нова среща на върха за мир в Украйна и също така призова за засилване на търговското и военно сътрудничество с Индия. От своя страна индийският..

публикувано на 23.08.24 в 15:15
Град Покровск, Донецка област

Не стихва натискът на руските сили по посока на град Покровск в Донецка област

Военноморските сили на Украйна потвърдиха, че са унищожили ферибот, натоварен с вагони-цистерни, в руското пристанище "Кавказ" на Керченския пролив. Продължава руският обстрел на редица украински райони. А в Киев пристигна индийският премиер Наредра Моди в опит да търси мирно решение на конфликта. Русия преустанови фериботните услуги между..

публикувано на 23.08.24 в 15:05