Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солскяер: Винаги съм се наслаждавал на критиките

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Непреклоннният Оле Гунар Солскяр заяви, че се радва на критиките по време на пресконференцията си преди гостуването на Манчестър Юнайтед на Аталанта в мач от Шампионска лига след ключовия успех при визитата на Тотнъм с 3:0 през уикенда.

Норвежкият специалист бе изправен пред сериозни спекулации за бъдещето си след унизителната загуба от Ливърпул с 0:5 на „Олд Трафорд“. Но „червените дяволи“ намалиха напрежението върху мениджъра си с класика в северен Лондон, която коства поста на колегата на Солскяр Нуно Ешпирито Санто. Бивши играчи, анализатори и фенове поставиха под въпрос тактическия план на Солскяр, избора на състав и способността да успява на най-високо ниво, като бившият нападател на клуба все още не е печелил трофей откакто пое отбора през декември 2018.

Но решението му да заложи на Кристиано Роналдо и Единсон Кавани като тандем в нападение и да използва трима в защита даде резултат, след като Роналдо вкара и след това асистира на уругваеца, а домакините от Тотнъм не успяха да отправят точен удар по посока Давид Де Хеа. „Критиките могат да те накарат да се съмняваш в себе си или да се изправиш лице в лице срещу тях. Винаги съм се наслаждавал на критиките – нека продължат да идват. Журналисти, анализатори, експерти – всички имаме различни професии. Не съм тук, за да се боря с тях, не искам да съм в конфликт с никого“, сподели той на пресконференцията си.

„Червените дяволи“ са на първо място в група E с две победи и една загуба от три мача, но не убедиха до тук с играта си в Европа. Тимът допусна изненадваща загуба от Йънг Бойс с 1:2 в откриващия си мач и се нуждаеше от късни голове на Кристиано Роналдо, за да вземе домакински победи срещу Виляреал и Аталанта. Съставът на Джан Пиеро Гасперини водеше с 2:0 на „Олд Трафорд“ и имаше възможности да сложи точка на спора, преди домакините да обърнат изцяло развоя на събитията в своя полза.

Солскяр призна, че един добър мач няма да заглуши критиците на Юнайтед и предизвика отбора си да докаже в Италия, че може да се представя постоянно на високо ниво. „Работим, за да достигнем това постоянство. Една птичка пролет не прави. Това е шанс да докажем, че можем отново да влезем в силна серия“, завърши норвежецът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Селекционерът на Португалия: Не сме подценили Грузия

Отборът на Португалия "не вложи достатъчно интензитет" срещу тима на Грузия, който "искаше да влезе в историята", коментира селекционерът на иберийците Роберто Мартинес след загубата с 0:2. Испанският треньор реши да пусне на терена основни резервни футболисти с изключение на капитана Кристиано Роналдо и вратаря Диого Коща. Двубоят бе без..

публикувано на 27.06.24 в 07:32

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне Австрия...

публикувано на 27.06.24 в 00:25

Турция се измъчи с 10 от Чехия, но победи

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата. Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души..

публикувано на 27.06.24 в 00:22

Грузия шокира Португалия и отива на осминафинал

Дебютантът на европейски първенства Грузия се класира за фазата на директните елиминации след победа с 2:0 срещу шампиона за 2016 година Португалия. Точни за селекцията на Вили Саньол бяха нападателите Хвича Кварацхелия и Жорж Микутадзе през двете полувремена, като вторият поведе и в класирането при голмайсторите с три попадения. С успеха..

публикувано на 27.06.24 в 00:18

Трета поредна победа за Лудогорец в Австрия

Лудогорец постигна трета победа по време на летния си лагер в Австрия. В третия си мач "орлите" се наложиха с 2:0 над швейцарския Санкт Гален в Цамс. Попаденията за шампиона на България реализираха Ивайло Чочев и Бърнард Текпетей през двете полувремена. Днешната среща не беше от най-зрелищните, но Лудогорец не остави съмнение, че е..

публикувано на 26.06.24 в 22:07
Гергана Топалова

Гергана Топалова е на победа от основната схема в Уимбълдън

Гергана Топалова е на победа от класиране за основната схема на Уимбълдън. Във втория кръг на квалификациите 24-годишната Топалова разгроми с 6:0, 6:2 рускинята Анастасия Захарова за едва 63 минути и е само на крачка от това да се класира за първи път в кариерата си за основната схема на турнир от Големия шлем. Българската тенисистка използва..

публикувано на 26.06.24 в 21:57

Румъния спечели своята група и отива на осминафинал

Словакия и Румъния завършиха 1:1 в последна среща от група Е на Европейското първенство по футбол, а резултатът беше до голяма степен очакван, тъй като класира и двата отбора към втората фаза. Куриозното е, че всичките четири отбора в групата завършиха с по 4 точки, но румънците се оказаха на върха по допълнителни показатели. Така те очакват..

публикувано на 26.06.24 в 21:22