Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Народът изгони мутрите от парламента

Снимка: БГНЕС

„Най-ниската в историята избирателна активност показа тоталното несправяне с провеждането на избори на този кабинет“. Това заяви в първия си коментар след края на изборния ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нямаше място, където да не дефектират машини, да няма проблеми и мисля, че в световната история за гласуване ще влезе как една възрастна жена я гони полиция и тя яде бюлетината. Дотам докараха българския народ те…Ако забелязват абсолютно този път се повтори сценария от предишните избори – всички социологически агенции даваха 8 процента преднина на ГЕРБ. Така тръгнаха и изборите. И в последния момент започна да се стопява тази преднина. Предишния път за ИТН. Сега за ПП. Това, което имаме към момента, ни отрежда, че сме първа политическа сила, но това на практика няма никакво значение. И възторгът, в който изпадат колеги от класирането си, моят прочит е друг. Народът успя да изгони мутрите от парламента. Вместо да идат, те си тръгват…Това, че влиза, поне към днешна дата, „Възраждане“ също трябва да им говори много“, коментира Борисов.

Той допълни, че „искрено съжалява колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото те не заслужават такава съдба“.

„За съжаление „Има такъв народ“ само за 3 месеца слезе надолу с 10-15 процента, което показва колко чувствителни са българите към безотговорността, защото всичко това, което и днес говорят нашите колеги политици, можеше да се направи още с първия мандат. Кое налагаше половин милиард да похарчим за избори!?“, каза още лидерът на ГЕРБ и допълни:

„Дали сме първи, дали сме с фотофиниш втори. Най-вероятно като дойдат резултатите от чужбина ще се повтори същия сценарий като преди, но това няма значение…“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя да се изчакат окончателните резултати и обяви, че ако коалицията ГЕРБ-СДС стане първа политическа сила, ще е длъжна да състави кабинет. Според него трябва да се работи и за формиране на стабилно мнозинство в Народното събрание:

"Трябва да се сформира парламент. Някакво стабилно мнозинство евентуално. Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да направят и политика".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.